Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

Producatori

×

Fungicid Scala, 1 l

Referinta:
6500212

Scala este un fungicid cu tripla actiune: contact, translaminar, sub forma gazoasa (vapori) din gama BASF. Combate putregaiul cenusiu la o gama variata de culturi, dar si alternarioza la cultura de morcov si rapanul in livezile de mar, par, gutui, mosmon si afin.

Citeste mai multArata mai putin
Oferta speciala limitata
236,49 lei (tva inclus) (inclusiv TVA) 305,20 lei
Disponibilitate:

In aprovizionare

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Descriere

Fungicid Scala, 1 litru, Basf

Formulare : SC (suspensie concentrata);

Substanta activa : 400 g/l pirimetanil N-(4,6-dimetilpirimidin-2-il) anilina;

Mod de actiune : contact, sistemic, translaminar;

Proprietati fizico-chimice: Scala se prezinta sub forma de lichid de culoare maro deschis.

Cum actioneaza fungicidul Scala ?

  • Scala este un fungicid cu formulare lichida, ce contine substanta activa pirimetanil, cu actiune preventiva si curativa. Produsul Scala se remarca printr-un mod de actiune complex: avand activitate atat translaminara, cat si sub forma de vapori.
  • Produsul inhiba diferitele stadii de dezvoltare ale agentului patogen, respectiv: germinarea sporilor, cresterea tubului germinativ si dezvoltarea miceliului, avand performanta superioara pe o scara mai larga de temperaturi.
  • Scala combate putregaiul cenusiu la vita de vie, arbusti fructiferi si legume; rapanul la pomi fructiferi, precum si o serie de boli de depozit la mar si par.
  • Pentru pomi fructiferi, datorita continutului de pirimetanil, produsul poate fi recomandat si pentru o utilizare curativa limitata pana la 72 de ore dupa aparitia infectiei fungice (in conditiile utilizarii unui sistem de avertizare a aparitiei rapanului).

scala-actiune_1540x866.jpg

Doze recomandate in functie de cultura tratata, pentru combaterea bolilor, dupa cum urmeaza:

Cultura Agent daunator Momentul aplicarii Doza Timp de pauza
Mar

Rapan - Venturia Inaequalis

Produsul se aplica pe perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 53-77, respectiv de la stadiul de deschidere a mugurelui floral (cand frunzulitele verzi acopera florile vizibile) pana la dezvoltarea fructelor (70% din marimea finala a fructelor). Se pot aplica maxim 4 tratamente pe sezon la un interval de minimum 7 zile intre aplicări.

0,75-1 l/ha 7 zile
Par, gutui, mosmon, afin canadian Rapan - Venturia spp. Produsul se aplica pe perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 53-77, respectiv de la stadiul de deschidere a mugurelui floral (cand frunzulitele verzi acopera florile vizibile) pana la dezvoltarea fructelor (70% din marimea finala a fructelor). Se pot aplica maxim 4 tratamente pe sezon la un interval de minimum 7 zile intre aplicări.  0,75-1 l/ha 7 zile
Vita-de-vie

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)

Produsul se aplica pe perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 61-85, respectiv de la inceputul infloritului pana la coacerea strugurilor. Se poate aplica maxim 1 tratament pe sezon.

2 l/ha

28 de zile
Capsun - in camp

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)

Produsul se aplica pe perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 55-89, respectiv, de la dezvoltarea primelor inflorescente, pana la coacerea deplina a fructelor. Se pot aplica maxim 3 tratamente pe sezon, la un interval de 7-14 zile intre aplicari.

2 l/ha

3 zile
Capsun - in sere si solarii Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)

Produsul se aplica in perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 55-89, respectiv, de la dezvoltarea primelor inflorescente pana la coacerea deplina a fructelor. Se pot aplica maxim 2 tratamente pe sezon, la un interval de 7-14 zile intre aplicari. 

2 l/ha

3 zile

Zmeur, mur Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)

Produsul se aplica in perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 60-85, respectiv, de la inflorit - deschiderea primelor flori, pana la coacerea fructelor. Se pot aplica maxim 2 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile intre aplicari.

2 l/ha

3 zile

Coacaz, afin, agris Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)

Produsul se aplica in perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 60-79, respectiv, de la inceputul infloritului, pana cand fructele sunt dezvoltate in proportie de 90% din forma finala. Se pot aplica maxim 2 tratamente pe sezon, la un interval de 10 zile intre aplicari. 

2 l/ha

3 zile

Morcov Alternarioza - Altemaria Dauci

Produsul se aplica in perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 20-49, respectiv, din faza de 10 frunze pana la stadiul in care radacina atinge dimensiunea si forma tipica. Se pot aplica maxim 2 tratamente pe sezon, la un interval de 10 zile intre aplicari.

2 l/ha

21 de zile

Cucurbitacee cu coaja comestibila (castravete, zucchini, dovlecei etc.) - in sere si solarii

Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)

Produsul se aplica in perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 71-89, respectiv, de la faza de dezvoltare a fructelor, atunci cand primele fructe de pe tulpina principala ating forma si dimensiunea finala, pana la coacerea deplina a fructelor. Se pot aplica maxim 2 tratamente pe sezon, la un interval de 10 zile intre aplicari. 

2 l/ha

3 zile

Tomate, vinete - in camp, sere si solarii Putregaiului cenușiu (Botrytis cinerea)

Produsul se aplica in perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 50-89, respectiv, de la inceputul dezvoltarii inflorescentelor (cand prima inflorescenta este vizibila), pana la coacerea deplina a fructelor (fructele au culoarea specifica soiului). Se pot aplica maxim 2 tratamente pe sezon, la un interval de 10 zile intre aplicări. 

2 l/ha

3 zile

Ardei - in sere si solarii Putregaiului cenușiu (Botrytis cinerea)

Produsul se aplica in perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 50-89, respectiv, de la inceputul dezvoltarii inflorescentelor (cand prima inflorescenta este vizibila), pana la coacerea deplină a fructelor (fructele au culoarea specifica soiului). Se pot aplica maxim 2 tratamente pe sezon, la un interval de 10 zile intre aplicari.

2 l/ha

3 zile

Salata si altele asemanatoare (inclusiv plante aromatice) - in sere si solarii

Putregaiului cenușiu (Botrytis cinerea)

Produsul se aplica in perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 10-47, respectiv, de la inceputul dezvoltarii primelor frunze (cotiledoanele complet desfacute) pana la atingerea a 70% din forma finala, specifica soiului. Se pot aplica maxim 2 tratamente pe sezon, la un interval de 10-14 zile intre aplicari.

2 l/ha

14 zile

Plante ornamentale (bulbi de flori) - in camp, sere si solarii

Putregaiului cenușiu (Botrytis cinerea)

Produsul se aplica in perioada de vegetatie BBCH 00, respectiv, inaintea plantarii bulbilor. Se poate aplica maxim 1 tratament pe sezon.

0,5%

     -

Plante ornamentale (inclusiv arbusti ornamentali, plante din pepiniera forestiera, flori) - in camp, sere si solarii

Venturia Sphilocaea

Produsul se aplica in perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 56-69, respectiv, de la dezvoltarea inflorescentelor vizibile pana la sfarsitul infloritului. Se pot aplica maxim 3 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile intre aplicari. 

1,5 l/ha

    -

Mar, par  

Boli de depozit:

Neofabrea perennans,

Neofabrea vagabunda

Neofabrea malicortitis

Glomerella cingulata

Monilinia fructigena

Botryotinia fuckeliana

Neonectria ditissima

Penicillium expansum

Produsul se aplica in perioada de vegetatie cuprinsa intre BBCH 79-89, respectiv de la stadiul in care fructele sunt dezvoltate in proportie de 90% din forma finala, pana la coacerea deplina a fructelor. Pentru combaterea bolilor de depozit la culturile de mar si par, se pot aplica maxim 3 tratamente, la un interval de 10 zile intre aplicari.

1.5 l/ha sau 1 l/10.000 m2 LWA (LWA=Suprafata peretelui foliar). A nu se depasi doza de 1.5 l/ha atunci cand se aplica in functie de LWA.

7 zile

Compatibilitati: Scala este in general miscibil cu insecticide si fungicide, precum si cu ingrasaminte foliare. Este insa recomandata utilizarea integrala a acestor eventuale amestecuri, imediat după pregatire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

Mod de ambalare : flacon de 1 litru.

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
6500212
Mod de ambalare
1 l
Formulare
SC - Suspensie concentrata
Substanta activa
pirimetanil
Ce combate?
Alternarioza morcovului (Alternaria dauci)
Boli de depozit: Glomerella cingulata, Monilinia fructigena, Botryotinia fuckeliana, Neonectria ditissima, Penicillium expansum
Boli de depozit: Neofabrea (perennans, vagabunda, malicortitis)
Rapan - Venturia spp.
Rapanul marului (Venturia inaequalis)
Venturia Sphilocaea
Omologat pentru
Afin
Agris
Ardei in spatii protejate
Capsun in camp si spatii protejate
Castraveti
Coacaz
Dovlecei
Gutui
Mar
Morcov
Mosmon, afin canadian
Mur
Par
Plante aromatice - sere si solarii
Plante ornamentale (bulbi de flori) - in camp, sere si solarii
Plante ornamentale (inclusiv arbusti ornamentali, plante din pepiniera forestiera, flori) - in camp, sere si solarii
Salata
Tomate
Vinete in spatii protejate
Vita de vie
Zmeur
Producator
BASF
Pretabil pentru cultura BIO
Nu
Atasamente
Fisa securitate Scala
Fisa tehnica de securitate fungicid Scala
Descarca (341.29KB)
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
PRODUSE RECOMANDATE
Fungicid Cantus, 1 kg Fungicid Cantus, 1 kg
19%
Oferta speciala limitata
523,95 lei (inclusiv TVA) 648,55 lei
Cantus este un fungicid pe baza de Boscalid, ce face parte din gama BASF, utilizat pentru combaterea putregaiului cenusiu la vita de vie si a alternariozei, putregaiului alb la rapita de primavara si la cea de toamna.
fungicid Cabrio Top, 1 kg fungicid Cabrio Top, 1 kg
20%
Oferta speciala limitata
158,00 lei (inclusiv TVA) 199,47 lei
Cabrio Top este un fungicid din gama Basf, cu doua substante active, conceput sa combata eficient bolile din culturile de vita de vie si tomate.
Fungicid Signum, 1 kilogram Fungicid Signum, 1 kilogram
12%
Oferta speciala limitata
405,08 lei (inclusiv TVA) 463,25 lei
Signum este fungicidul firmei BASF destinat combaterii putregaiului cenusiu la culturile de legume si vita de vie si a moniliozei la pomii fructiferi. Fungicidul are o eficacitate ridicata datorita celor doua...
Fungicid Switch, 1 kg Fungicid Switch, 1 kg
28%
Oferta speciala limitata
699,00 lei (inclusiv TVA) 971,19 lei
Switch 62,5 WG este un fungicid cu o combinatie unica de substante active, fiecare avand ca tinta combaterea putregaiului cenusiu. Produsul are dubla actiune, sistemica si de contact si prezinta un risc scazut de...

Fungicid Ortiva Top, 1 litru Fungicid Ortiva Top, 1 litru
23%
Oferta speciala limitata

356,00 lei (inclusiv TVA) 466,30 lei
Ortiva Top este un fungicid din gama Syngenta ce imbina folosirea a doua substante active si are un spectru larg de combaterea al bolilor la ardei, castraveti, broccoli, ceapa, conopida, fasole, mazare , dovlecei.

Praf impotriva furnicilor 250 g, BROS Praf impotriva furnicilor 250 g, BROS
26,43 lei (inclusiv TVA)
Praf impotriva furnicilor, BROS se utilizeaza pentru combaterea furnicilor din incaperi si din imediata vecinatate a acestora.

Symbiolift Sapun Moale, bioprotector al plantelor,1 litru Symbiolift Sapun Moale, bioprotector al plantelor,1 litru

(1)
90,00 lei (inclusiv TVA)

Symbiolift Sapun Moale este un produs compus din potasiu si uleiuri vegetale, acceptat in agricultura organica/ecologica/. Se foloseste ca fitoprotector al plantelor impotriva insectelor daunatoare din culturile...

Fungicid Zorvec Endavia, 400 ml Fungicid Zorvec Endavia, 400 ml
434,91 lei (inclusiv TVA)
Zorvec Endavia este un fungicid cu actiune sistemica si translaminara ce poate fi aplicat preventiv pentru un control maxim de eficienta asupra manei cartofului, cepei si usturoiului.
Clientii au mai cumparat si:
Turba pentru repicat Dumona TH110, medie, sac 70 litri Turba pentru repicat Dumona TH110, medie, sac 70 litri
79,00 lei (inclusiv TVA)
Substrat de turba pentru repicat Dumona (Monagri) TH110 cu structura medie, compus din diferite tipuri de turba blonda, turba bruna si argila. Se preteaza excelent repicarii rasadurilor de legume sau plantarii...
Ingrasamant Lebosol Calciu Forte, 1 litru Ingrasamant Lebosol Calciu Forte, 1 litru
(1)
55,00 lei (inclusiv TVA)
Lebosol Calciu Forte  este un amestec special pe bază de Calciu, Mangan, Zinc și Aminoacizi. 

Erbicid total Taifun SL, 1 l Erbicid total Taifun SL, 1 l
45%
Oferta speciala limitata

38,00 lei (inclusiv TVA) 70,88 lei
Taifun 360 SL este un erbicid total sistemic, neselctiv, pe baza de glifosat, ce combate un spectru larg de buruieni monocotiledonate, dicotiledonate, anuale si perene din culturile agricole.

Fungicid Polyram, 200 grame Fungicid Polyram, 200 grame
22,61 lei (inclusiv TVA)
Polyram DF este un fungicid din gama BASF destinat combaterii manei si bolilor foliare la tomate, cartofi, tutun, vita de vie si pomi fructiferi. 
pyrus 400 sc, 200ml pyrus 400 sc, 200ml
11%
Oferta speciala limitata
39,57 lei (inclusiv TVA) 45,00 lei
Pyrus 400 SC este un fungicid cu actiune curativa puternica pentru combaterea putregaiului cenusiu din culturile de vita de vie, floarea soarelui si tomate, precum si a rapanului la pomi fructiferi.
Fungicid Topas 100EC, 250 ml Fungicid Topas 100EC, 250 ml
9%
Oferta speciala limitata
77,03 lei (inclusiv TVA) 85,62 lei
Topas 100 EC face parte din gama Syngenta si este cel mai utilizat fungicid sistemic pentru combaterea fainarii la un numar mare de culturi. Produsul actioneaza si prin vapori, protejand si partile plantelor neatinse...
fungicid sistemic Aliette, 200 g fungicid sistemic Aliette, 200 g
47,61 lei (inclusiv TVA)
Aliette 80 WG este un fungicid sistemic al firmei Bayer pentru combaterea bolilor la legume, pomi fructiferi si hamei.
Fungicid sistemic Aliette, 500 g Fungicid sistemic Aliette, 500 g
-20%
Oferta speciala limitata
69,60 lei (inclusiv TVA) 87,00 lei
Aliette 80 WG este un fungicid sistemic al firmei Bayer pentru combaterea bolilor la legume, pomi fructiferi si hamei.
insecticid Trika Expert, 450 g insecticid Trika Expert, 450 g
21%
Oferta speciala limitata
25,00 lei (inclusiv TVA) 32,70 lei
Trika Expert este un insecticid ce face parte din grupa pietroizilor si este destinat pentru combaterea unui numar mare de daunatori din sol.
fungicid Folicur Solo (1 litru) fungicid Folicur Solo (1 litru)
29%
Oferta speciala limitata
138,00 lei (inclusiv TVA) 195,00 lei
Folicur Solo 250 EW este un fungicid cu actiune sistemica, destinat a fi folosit ca tratamente in vegetatie la pomi fructiferi si vita de vie, dar si la cultura mare, avand omologare pentru rapita.
VIZUALIZATE RECENT
Fungicid  Scala, 1 l Fungicid  Scala, 1 l
22%
Oferta speciala limitata
236,49 lei (inclusiv TVA) 305,20 lei
Scala este un fungicid cu tripla actiune: contact, translaminar, sub forma gazoasa (vapori) din gama BASF. Combate putregaiul cenusiu la o gama variata de culturi, dar si alternarioza la cultura de morcov si rapanul...

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare