Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Scapa de tantari rapid si eficient!

Postat pe1 An in urma de 5001

Vara inseamna vreme mai calda, zile mai lungi si voie buna in jur, dar totodata poate inseamna si tantari.

Cu peste 3.000 de specii diferite de tantari in lume, planurile tale de vara in curtea din spate, pot da gres daca trebuie sa te confrunti cu acesti mici daunatori. Sunt de asemenea vectori de boli, unii purtand si trasmitand boli destul de grave.

Tantarii sunt o pacoste. Simtiti ca nu puteti scapa de ei si cand incercati sa ucideti doi, apar inca zece in locul lor? Cum facem sa scapam de ei? Mai jos aveti un articol care va va ajuta sa scapati rapid si eficient de tantari.

Tantarii sunt cele mai raspandite insecte zburatoare. Peste 3.000 de tipuri de tantari pot fi regasite in intreaga lume.

Isi fac apartitia incepand cu luna iunie, insa acestia devin activi la temperaturi de peste 10°C. Cu toate acestea au nevoie de temperaturi de peste 21°C pentru a putea prospera cu adevarat. Conditiile excelente de reproducere pentru tantari sunt mediile calde si umede.

Populatia tantarilor poate deveni foarte numeroasa daca temperaturile sunt favorabile, doarece generatiile din primavara si vara se succed la fiecare 15-20 de zile.

Tantarii adulti traiesc aproximativ 2 pana la 4 saptamani in functie de specie, umiditate, temperatura si alti factori. Tantarii de sex feminin traiesc, de obicei mai mult decat tantarii de sex masculin.

Cat de periculosi sunt tantarii?

Muscatura tantarilor nu ar fi problematica, insa din cauza ca ei se hranesc cu sange de la mai multi indivizi, pot transmite o serie de afectiuni, printre care cele mai raspandite ar fi febra Dengue, malaria, febra West Nile, encefalita virala si infectia cu virusul Zika. Din fericire la noi in tara aceste cazuri, in care tantarii transmit diferite afectiuni, sunt rare, dar asta nu inseamna ca nu se pot intampla.

Cum putem scapa de tantari?

Exista mai multe moduri prin care puteti scapa de tantari. Ei se inmultesc in orice loc in care se aduna apa, asa ca evitati sa lasati afara recipientele care pot aduna apa de ploaie, robinete stricate, piscine gonflabile etc. Tundeti regulat arbustii si gazonul, acestea reprezinta un mediu propice pentru inmultirea tantarilor.

In cazul in care efectuati activitati in aer liber o alternativa ideala a substantelor repelente pentru tantari ar fi Bratarile parfumate anti-tantari de la Flortis. Este un produs realizat din cauciuc thermoplastic parfumat, testat dermatologic si netoxic.

Bratarile sunt usor de utilizat se pot pune atat de incheietura mainii, cat si la glezna. Efectul repelent dureaza 15 zile de la extragerea din ambalaj. Recomandam deschiderea ambalajului doar in momentul utilizarii.

O alta alegere ideala ar fi lumanarile cu parfum Citronella, tot din gama Flortis. Acestea contin un repelent natural pentru tantari. Lumanarea este destinata exclusiv spatiilor exterioare, precum gradinile si terasele. Are o durata de aproximativ 10 ore, lumanarea avand si un fitil anti-vant.

Bratara anti-tantari FloritsLumanari anti-tantari Flortis

De asemenea puteti utiliza diferite insecticide pentru combaterea tantarilor, cum ar fi:

  • Insecticid Solfac Combi, are o actiune de ucidere rapida, prezinta remanenta pana la 90 de zile, nu are miros si se poate folosi atat la interior, cat si la exterior. Actinoeaza atat prin contact direct, cat si rezidual. Pentru tantari se recomanda prepararea unei solutii 120-150 ml/10 litri de apa si se pulverizeaza pe sub frunze, in cazul pomilor sau plantelor ornamentale, in intervale orare 7-9 sau 20-22. Se recomanda purtarea de echipamente de protectie la efectuarea oricarui fel de biocid, echipamentul costand in combinezon, masca cu filtru pentru gaze si particule organice, ochelari si manusi. In cazul tantarilor mortalitatea este de 100% in 24 de ore.
  • Insecticid Aqua K-Othrine EW, este un insecicid revolutionar al firmei Bayer, formulat pe baza unei tehnologii anti-eveporare FFASTTM pentru controlul tantarilor si mustelor din spatii ascunse. Este foarte eficient in combaterea tuturor speciilor de tantari. Are un efect de soc agresiv si eficacitate ridicate pe termen scurt in conditiile utilizarii unei cantitati foarte mici de insecticid. Aplicarea insecticidului se va face numai dupa diluare cu apa (50-100 ml in 10 litri de apa). Frecventa aplicarilor este data de gradul de atac al daunatorilor. Trebuie sa aveti in vedere urmatoarele masuri de reducere a riscurilor:

Alte aspecte de care trebuie sa tineti cont in cazul aplicarii insecticidului Aqua K-Othrine EW, pentru reducerea riscurilor sunt:

- Pe durata aplicarii solutiei, dar si pentru urmatoarele 4 ore nu trebuie sa fie prezenta sau sa intre in spatiul tratat nicio alta persoana neautorizata;

- Se va aerisi foarte bine spatiul inainte de intrarea persoanelor fara echipament de protectie;

- Nu se va aplica produsul in prezenta animalelor de companie;

- Nu se va aplica pe alimente;

- Produsul se va pastra departe de alimente, bauturi sau hrana pentru animale.

Alege produsele cu care vei scapa de tantari! 

  • Insecticid Foval CE, este un insecticid cu actiune eficienta in special daca este folosit pe suprafete neabsorbante contra insectelor zburatoare (tantari, muste, musculite etc.) si taratoare (frunici). Indeparteaza tantarii din vegetatii (iarba, tufisuri, garduri vii etc.). Daca produsul este utilizat in spatii de locuit sau in dormitoare, se va aerisi bine incaperea inainte de a o refolosi. Doza recomandata este de 20-40 ml intr-un litru de apa, in functie de gradul de infestare si de tipul de insecte. Odata diluata in apa se va pulveriza folosindu-se pulverizatoare manuale sau mecanice. Dupa manipulare si in caz de contact cu pielea se va spala suprafata imediat cu apa si sapun din abundenta.
  • Insecticid K-othrine SC 7.5 Flow, este un insecticid sub forma de suspensie de tip Flow de la Bayer, extrem de eficace in distrugerea insectelor zburatoare si taratoare in sectorul de igiena publica (tantari, paduchi, gandaci, molii, etc.). Doza de recomandata: 25 ml se dilueaza in 750 ml de apa si se pulverizeaza pe o suprafata de cca 6,5 mp.
  • Insecticid K-othrine Partix, este un insecticid cu actiune de contact pentru combaterea insectelor zburatoare si taratoare. Aplicarea tratamentului trebuie facuta intotdeauna in decursul etapelor cele mai sensibile din ciclul de viata al daunatorilor. Doza recomandata pentru tantari: 5 ml intr-un litru de apa, rata de aplicare fiind de 50 ml pe metru patrat. Detine o remanenta de pana la 4 saptamani.

Care sunt echipamentele de care avem nevoie la aplicarea insecticidelor?

Alegerea echipamentului de stropit este influentata de diferiti factori precum: marimea suprafetei stropite si tipul suprafetei. Astfel, in cazul aplicarilor la exterior, unde trebuie sa acoperim o suprafata mai mare deoarece predomina verdeata sau gardul viu, vom avea nevoie de anumite echipamente. In cazul aplicarilor la interior, unde sunt suprafete mai mici si de obicei actiunea insecticidelor este reziduala, vom avea nevoie de cu totul alte echipamente.

In general toate aplicarile se fac cu pompe de stropit (manuale sau electrice), atomizoare sau termonebulizatoare.

- Aplicarea insecticidelor de igiena publica la exterior, se poate face cu pompe de stropit de spate, atomizoare sau termonebulizatoare (mai ales in cazul in care daunatorii vizati sunt tantarii si ne confruntam cu o curte mare, plina de pomi, verdeata si gard viu). In cazul aplicarilor la exterior pompele manuale mici (1-3 litri), nu sunt eficiente;

- Aplicarea insectcidelor de igiena publica la interior, se poate face cu pompe manuale de stropit, mici (1-3 litri). In cazul suprafetelor mai mari sau a zonelor greu accesibile se poate folosi un vermorel cu tija mai lunga.

Cum facem dilutia insecticidelor de igiena publica?

1. Calculati cantitatea de apa si dilutia necesara (conform etichetei sau recomandarilor din articol);

2. Umpleti rezervorul echipamentului de stropit cu jumatate din apa necesara;

3. Adaugati apoi insecticidul;

4. Completati cu cantitatea de apa total necesara si amestecati.

Cititi cu atentie eticheta. Folositi manusi si echipament de protectie (masca). Feriti contactul produselor cu pielea si ochii. Nu fumati sau mancati in timpul aplicarii. Nu lasati produsele la indemana copiilor.

Tantarii pot fi destul de greu de controlat deoarece au capacitatea de a se adapta destul de usor la diferite conditii de mediu. Insa daca luati in considerare sfaturile si produsele prezentate mai sus, va puteti simtii in singuranta pe tot parcursul verii.

In cazul in care aveti nevoie de sfaturi si informatii suplimentare privind combaterea daunatorilor din casa si gospodarie, dati-ne un e-mail la [email protected] sau scrieti-ne direct pe Facebook: SemintePlante.ro!

Articole similare
PRODUSE RECOMANDATE
Insecticid Kothrine 25 SC, tantari, muste si plosnite, 100 ml Insecticid Kothrine 25 SC, tantari, muste si plosnite, 100 ml
4%
Oferta speciala limitata
67,00 lei (inclusiv TVA) 70,00 lei
K-Othrine 25 SC este un insecticid piretroid, având ca substanta activa deltamethrin-ul, un izomer cu o eficacitate dovedita in distrugerea sistemului imunitar al insectelor daunatoare.
Insecticid K-Othrine Partix, 240 ml Insecticid K-Othrine Partix, 240 ml
16%
Oferta speciala limitata
92,00 lei (inclusiv TVA) 110,67 lei
K-Othrine Partix este un insecticid formulat ca o suspensie concentrata polimerizata (Partix) cu actiune de contact, pentru combaterea insectelor zburatoare si taratoare (gandaci, plosnite, paianjeni, furnici, purici,...
Bratara parfumata anti-tantari Bratara parfumata anti-tantari
6,50 lei (inclusiv TVA)
Bratara anti-tantari din gama Flortis este un produs realizat din cauciuc termoplastic parfumat, testat dermatologic si netoxic.
Lumanare Citronella, anti tantari, 16.5 centimetri Lumanare Citronella, anti tantari, 16.5 centimetri
17,00 lei (inclusiv TVA)
Lumanare Citronella cu tava din ceramica naturala de teracota, ideala pentru indepartarea tantarilor.
Solfac Combi, 1 l Solfac Combi, 1 l
-13%
Oferta speciala limitata
300,15 lei (inclusiv TVA) 345,00 lei
Solfac Combi este un insecticid piretroid concentrat de contact cu un efect de soc si Knockdown instant urmat de o activitate reziduala de lunga durata, concentrat, cu actiune reziduala in formulare, fara solventi si...

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Insecticid Solfac Trio EC 140, 500 ml Insecticid Solfac Trio EC 140, 500 ml
166,30 lei (inclusiv TVA)
Solfac Trio EC 140 este un insecticid universal in a carei formulare nu se gaseste solvent petrolier si care este destinat pentru combaterea insectelor taratoare si zburatoare (inclusiv tantarul negru Aedes...
Insecticid Foval CE, 100 ml Insecticid Foval CE, 100 ml
-10%
Oferta speciala limitata
23,56 lei (inclusiv TVA) 26,18 lei
Foval CE este un insecticid cu actiune eficienta in special daca este folosit pe suprafete neabsorbante contra insectelor zburatoare (muste, musculite, tantari, etc. ) si taratoare (furnici).
Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare