Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Ingrasaminte foliare pentru legume

Postat pe6 Ani in urma 7911

Pachet de ingrasaminte Ferti MaxIn articolul ce urmeaza am decis sa prezentam o serie de ingrasaminte foliare si biostimulatori din gama AgriTecno, rolul si eficienta lor la culturile horticole, si nenumaratele beneficii pe care folosirea unor astfel de substante le pot aduce culturilor, atat in ceea ce priveste sporirea cantitatii de productie, dar mai ales in ceea ce priveste imbunatatirea calitatii produselor legumicole.

Ce contin biostimulatorii?


Biostimulatorii prezentati, din gama Agritecno contin amion acizi, acizi humici/fulvici, vitamine, polizaharide si micro si macro elemente obtinute din descompuneri organice. 

Amino acizii sunt foarte importanti in sinteza enzimatica si structura proteinelor. Acestia au un rol deosebit in toate functiile enzimatice ale plantelor.

Acizii humici/fulvici sunt un complex organic ce contine o cantitate foarte mare de elemente nutritive si au un rol foarte important in transportul elementelor nutritive in plante. De asemenea, acestia maresc capacitatea de absorbtie a microelementelor de catre planta.

Vitaminele sunt elemente nutritive necesare plantei in doze relativ mici. Sunt folosite la reactiile metabolice ale plantelor.

Polizaharidele sunt elemente constitutive ale peretilor celulari. Acestea, prin procesul de hidroliza, devin zaharuri simple contribuind astfel la dezvoltarea sistemului radicular, la maturarea fructelor, etc.

Ce rol au biostimulatorii?


Biostimulatorii din gama AgriTecno, propusi de SemintePlante.ro, au, in functie de formulare, diverse rolului, dupa cum urmeaza: 

Tecamin Raiz = biostimulent destinat dezvoltarii sistemului radicular, ce imbunatateste germinatia si rasarirea aplicat la semanare, si stimuleaza cresterea ramificatiilor radiculare si a perisorilor absorbanti  aplicat la plantare.

Agriful = biofertilizant natural, radicular, cu efect rapid in dezvoltarea si cresterea vegetativa a plantei, ce mareste capacitatea de absorbtie si transport a substantelor in plante, oferind un spor capacitatii de automentinere a fructelor pe planta. De asemenea, produsul are si rol in regenerarea solului.

Tecamin Max = Biostimulent foliar cu concentratie mare de aminoacizi de origine vegetala, ce activeaza cresterea plantelor si ajuta la recuperarea din conditii de stres, cauzate de diferente de temperaturi, ciuperci, etc. 

Tecamin Flower = Biostimulent pentru inflorire si legare, ce imbunatateste procesele, creste fertilitatea polenului si determina reducerea pierderilor cauzate de caderea fiziologica.

Tecamin Brix = Biostimulent pentru dezvoltarea fructelor, ce imbunatateste coloritul acestora si continutul in zahar al fructelor. De asemenea, aplicat corect, produsul determina cresterea fructelor.

Tecnokel CaB = Biostimulator ce corecteaza carentele de Calciu si Bor, crescand fermitatea fructelor, calitatea post recoltare si rezistenta la crapare.

Tecnokel Fe = Biostimulator pe baza de fier, ce corecteaza carentele de Fier din planta. Fierul este esential pentru formarea clorofilei si fotosinteza. Plantele cu deficienta de fier prezinta foliaj de calitate inferioara. 

Cum folosim biostimulatorii ?


In schema de mai jos, am incercat sa evidentiez perioadele de aplicare pentru fiecare biostimulator in parte!

Schema de aplicare ingrasaminte

Dupa cate se poate vedea si din schema, in functie de perioada de vegetatie, vom aplica diverse produse comerciale. 
In partea de jos a schemei sunt trecute aplicarile radiculare (produsul trebuie sa ajunga la radacina plantei). Aici vom folosi pana la transplantare produsele Tecamin Raiz, si, dupa plantare, Agriful. Produsele se pot insera in bazinul de picurare. 
In partea de sus a schemei, sunt biostimulatorii pentru aplicare foliara (produsul trebuie sa ajunga pe frunze, absorbindu-se ulterior in planta. Automat, produse ca Tecamin Flower sau Tecamin Brix se vor aplica in perioadele de inflorire, respectiv de legare a fructelor.

Avantajele cultivatorului !

Cultivatorii care folosesc planul de fertilizare de mai sus, cu biostimulatorii AgriTecno, au ca avantaje:

  • Cresterea cantitatii produse, per planta, deci cresterea productiei totale; 
  • Cresterea calitatii produsului, produse cu gust mai bun, mai rezistente; 
  • Sporirea rezistentei la transport a produselor, obtinerea unei rezistente mai bune post-recoltare si a unei vieti de raft mai lungi; 
  • Obtinerea de plante mai rezistente;
  • Cantitati mai reduse de pesticid pe plante (acizii humici reduc cantitatea de pesticide din plante);
  • O serie din biostimulatori sunt certificati pentru agricultura ecologica/organica (Tecamin Max, Agriful)
  • Lupta pentru calitatea solului;


De asemenea, in ajutorul cultivatorilor, SemintePlante.ro propune varianta pachetului de ingrasaminte FERTI MAX, pachet ce contine cate 1 litru din fiecare produsele: 

  • Agriful;
  • Tecamin Max;
  • Tecnokel CaB;
  • Tecamin Flower;
  • Tecamin Brix;

Produse necesare agricultorilor dupa plantarea rasadului. 
Pachetul ofera o reducere de 10%, fata de achizitionarea singulara, a fiecarui produs in parte.



Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare