Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Ce mai cultivam in perioada vara - toamna?

Postat pe6 Ani in urma 11691

Seminte de legume pentru cultura de vara-toamna

Sezonul cald este in varf iar in aceasta perioada plantele sufera datorita temperaturilor ridicate si a radiatiilor de temperatura. Cu toate astea, exista o serie de specii pe care le puteti cultiva cu succes in perioada vara - toamna iar in randurile ce urmeaza, vom incerca sa oferim o serie de solutii pentru ferma dumneavoastra, la cele mai competitive preturi.

Asadar, printre speciile ce se pot cultiva in acest sezon, merita sa amintim: castravetii, dovleceii, sfecla rosie, fasolea pentru pastai, ceapa verde, salata si plantele aromatice. 


Seminte de castraveti pentru cultura de vara - toamna

Castravetele (Cucumis sativus) se poate dovedi o cultura rentabila, mai ales ca, in Romania, se proceseaza foarte mult castravete in perioada august-octombrie, pentru murat. Avantajul aici este ca se poate merge pe doua variante de cultura: cultura in solarii si cultura in camp. 

Cultura in camp se va face folosind seminte de castraveti cu flori predominant femele, sau, mai simplu, seminte de castraveti de camp. In cultura in solarii, se recomanda folosirea de seminte de castraveti partenocarpici, adica hibrizi de castravete cu flori 100% femele. 



Hibrizi de castraveti pentru cultura in camp

Pentru cultura in camp, se recomanda semanarea directa, pana in ultima decada a lunii iulie, sau producerea rasadurilor si plantarea acestora pana la sfarsitul lunii iulie. La o temperatura medie de 20-25 de grade, castravetele va incepe sa produca cate 1 kg / mp in 38-42 de zile de la plantare. 

Dintre hibrizii de castraveti recomandati a se cultiva in camp, SemintePlante.ro aminteste: 

1. Seminte de castraveti Alibi



Seminte de castraveti Alibi Hibrid de castravete cu flori predominant femele, destinat a fi cultivat in camp deschis, cu o rezistenta foarte buna la boli, castravetele Alibi se poate dovedi solutia de succes pentru zilele calduroase de august. 

Plantele sunt foarte viguroase, cu fructe ferme, deloc amare. Forma este una de cornichon clasic, colorata in verde intens, usor tepos. 

Mod de ambalare: pachet de 10 grame (300 - 400 de seminte)



2. Seminte de castraveti Levina F1

Seminte de castraveti Levina F1Levina F1 este varianta propusa de Seminis pentru castraveti cu flori predominant femele, fiind unul dintre cei mai cultivati hibrizi din Sud-Estul Europei. 
Fructele sunt 100% fara gust amar, cu forma clasica de castravete cornichon si consistenta buna.

Semintele de castraveti Levina F1 sunt disponibile pe site-ul SemintePlante.ro atat la pachete de 250 de seminte, cat si la pachete de 1000 de seminte.





Hibrizi de castraveti pentru cultura in solarii, pe ciclul 2

In cultura pe ciclul 2, in sere si solarii, se urmareste folosirea hibrizilor foarte productivi, pentru a acoperi cererea mare din toamna pentru procesare, dar si pentru ca, in perioada de toamna, pretul ajunge la un nivel foarte scazut. 
Din aceasta cauza recomandam o serie de hibrizi ce vor satisface cu siguranta cerintele celui mai exigent cultivator.

1. Seminte de castraveti Mirabelle F1

 
Seminte de castraveti MirabelleProbabil cel mai popular hibrid de castraveti din Romania, Mirabelle F1 se remarca printr-o capacitate de rodire excelenta, de fructe deosebite calitativ (consistente si fara gust amar), cu foliaj deschis si forma cilindrica.

Fructul produs de semintele de castraveti Mirabelle F1 are forma clasica de cornichon, si un raport lungime/grosime de 3,3 / 1. 

Rezistenta la boli a acestui hibrid este excelenta.

Semintele de castraveti Mirabelle F1 sunt disponibile la SemintePlante.ro in doua variante de ambalare, atat la pachete de 250 de seminte/plic, cat si la pachete de 1000 de seminte/plic.

2. Seminte de castraveti Amour F1



Seminte de castraveti Amour F1

 Castravetele Amour F1 este varianta aleasa de SemintePlante.ro din gama hibrizilor de castraveti produsi de Bejo Zaden, fiind un hibrid caracterizat printr-o culoare deosebita, verde inchis, si o consistenta excelenta. 

Aspectul comercial deosebit este dat de imbinarea caracteristicilor prezentate mai sus, cu tepii fini. Fructele nu sunt amare. 

Cultivarea de seminte de castraveti Amour F1 va oferi siguranta unei productii calitative insemnate, hibridul producand foarte foarte putine fructe deformate. 
 
Semintele de castraveti Amour F1 sunt disponibile la SemintePlante.ro, atat la ambalaje de 250 de seminte pe plic, cat si la pachete de 1000 de seminte/plic. 

3. Seminte de castraveti Ekol F1

Seminte de castraveti Ekol F1 Castravetii Ekol F1 au sezonul acesta, la SemintePlante.ro un pret promotional, acela de 53 de lei pe pachetul de 500 de seminte. 
Hibridul este unul ce a prins rapid teren intre cutivatorii din Romania, caracterizandu-se prin productii mari, concentrate, de fructe excelente calitativ. 

Aspectul si forma sunt cele specifice pentru un castravete cornichon. 

Prezinta un pachet bun de rezistente si toleranta partiala la fainare. 

Castravetii Ekol ii puteti gasi la SemintePlante.ro la pachete de 500 de seminte. 


Seminte de dovlecei pentru cultura de vara-toamna

Tot in aceasta perioada este sezonul de plantare a dovleceilor. Semanatul se poate face in rasadnite, cu transplantarea rasadului, sau direct in camp. Printre varietatile recomandate de SemintePlante.ro, remarcam trei, ce ofera productii stabile, de foarte buna calitate. 

1. Seminte de dovlecei Ardendo F1

Seminte de dovlecei Ardendo F1 Ardendo F1 este un hibrid profesional de dovlecei, foarte flexibil, cu crestere compacta si viguroasa, din gama Enza Zaden. 

Fructele au forma perfect cilindrica, de culoare alba, usor verzuie. 

Dovleceii Ardendo F1 sunt disponibili la SemintePlante.ro la pachet de 50 de grame (350 de seminte).





2. Seminte de dovlecei Cavili F1

Seminte de dovlecei Cavili F1Dovleceii Cavili F1 sunt printre cei mai populari si timpurii dovlecei din Romania, producand primele fructe la 20-25 de zile de la rasarire.

Principala caracteristica a acestui hibrid, produs de Nunhems, este fructificarea abundenta si capacitatea de legare a fructelor chiar si in conditii de polenizare insuficienta. 

Aspectul dovleceilor este placut, cilindric, de culoare crem, deosebita. 

Seminte de dovlecei Cavili puteti gasi la SemintePlante.ro, la ambalaj de 500 de seminte/pachet.



Seminte de fasole pentru pastai

SemintePlante.ro vine si aici cu propuneri excelente, recomandand varietati productive si tolerante la arsita verii si boli. Dintre acestea, mentionam:

  • Fideluta verde (semanare la cel tarziu 25-30 iulie): Paulista, Magnum;
  • Fideluta galbena (semanare la cel tarziu 25-30 iulie): Valdor, Sonesta/Tambora, Maxidor, Unidor; 
  • Fasole pitica cu pastaia lata: Capitano, Plador;
  • Fasole urcatoare cu pastaia lata: Golden Mary, Goldfield, Ecaterina. 

Seminte de sfecla rosie


Sfecla rosie se seamana uzual in intervalul aprilie - iunie, insa noii hibrizi timpurii se pot semana chiar pana la sfarsitul lunii iulie. Recoltarea sfeclei rosie se face toamna, dupa primele brume, dar pana la venirea inghetului.

Seminte de sfecla rosie ZeppoZeppo F1 (RZ) este varianta propusa de SemintePlante.ro pentru cultivarea in sezonul de vara-toamna, avand o maturitate de 55-60 de zile. Hibridul de sfecla rosie Zeppo F1 produce radacini cilindrice, netede, de culoare rosu intens, atat la interior, cat si la exterior.

Potentialul de productie al sfeclei Zeppo este unul foarte ridicat.

Gasesti seminte de sfecla rosie Zeppo la SemintePlante.ro, la ambalaj de 25.000 seminte/pachet.

Cultura se poate dovedi rentabila, sfecla rosie fiind cautata la sfarsitul toamnei mai ales pentru procesare.


Printre semintele ce se mai pot cultiva in aceasta perioada, mentionam:
- seminte de ceapa verde
- seminte de salata
- seminte de spanac

De asemenea, nu neglijati cultivarea de seminte de plante aromatice. 

PRODUSE RECOMANDATE
Seminte de sfecla Boro F1, 50.000 seminte Seminte de sfecla Boro F1, 50.000 seminte
305,00 lei (inclusiv TVA)
Boro F1 este un hibrid de sfecla rosie olandez, cu potential ridicat de productie si pachet bun de rezistente.
Seminte de castraveti Alibi F1, 250 Seminte Seminte de castraveti Alibi F1, 250 Seminte
14,01 lei (inclusiv TVA)
Alibi F1 este un hibrid profesional de castraveti cornichon cu flori predominant femele, din gama Bejo.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Seminte de castraveti Asterix F1, 250 Seminte Seminte de castraveti Asterix F1, 250 Seminte
20,00 lei (inclusiv TVA)
Asterix F1 este un hibrid profesional de castraveti cu flori predominant femele, de tip cornichon, olandez, din gama Bejo.
Seminte de dovlecei Ardendo F1, 500 seminte Seminte de dovlecei Ardendo F1, 500 seminte
111,18 lei (inclusiv TVA)
Ardendo F1 este un hibrid profesional de dovlecei, foarte flexibil, cu crestere compacta si viguroasa, din gama Enza Zaden.
Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare