Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Pariaza pe ardei! Hibrizi de ardei gras si kapia cu care dai lovitura!

Postat pe6 Ani in urma 26969

Seminte de ardei gras si capiaSemintePlante.ro propune pentru sezonul 2016, o serie de hibrizi de ardei gras si kapia, deja consacrati, sau nou intrati pe piata, dar care vor maximiza profitul dumneavoastra, avand caracteristici remarcabile privind capacitatea de productie, calibrul fructelor si capacitati de legare continua, rezistenta la boli si aspect comercial, diferentiindu-se, in principal, prin calitate.

Totodata, campania inceputa in 2015, intitulata "Fermier Informat", continua. La hibrizii de ardei recomandati mai jos, s-au adaugat o serie de descrieri dinamice, in care sunt prezentate mai pe larg caracteristicile fiecaruia, dar si poze din diferse stadii de productie. Cele mai reprezentative descrieri sunt la ardeiul kapia Kaptur F1, si la gogosarul Bihar F1.

 

Asadar, vom structura articolul pe 4 categorii principale, cu recomandarile de rigoare de ardei gras, capia si gogosar, pentru fiecare categorie in parte. 

1. Seminte de ardei kapia, noutati si hibrizi consacrati

Seminte de ardei din gama SeminisIn segmentul de ardei kapia, Seminis ramane principalul furnizor al pietei, varietatea Kaptur F1 fiind deja arhi-cunoscuta in toate zonele de cultivare ale ardeiului. Pe langa acesta, compania a introdus anul trecut varietatile Ariadni F1 si Kapro F1, varietati ce vin in ajutorul cultivatorilor ce au nevoie la rezistente mai bune la boli (varietatea Kapro F1 are rezistenta intermediara la virusul petelor de bronz iar varietatea Ariadni F1 tolereaza mult mai bine caldurile din vara, comparativ cu alti hibrizi). 


Seminte de ardei Kaptur F1

Seminte de ardei kapia Kaptur F1

Ardeiul Kaptur F1 este preferatul pietei si al cultivatorilor, consolidandu-si in sezonul 2015 pozitia de lider pe piata hibrizilor de ardei kapia din Romania. Practic, Kaptur F1 este o varietate ce se poate cultiva atat in spatii protejate, cat si in camp deschis.

Fructul la ardeiul Kaptur F1 arata exact ca o ureche de elefant (de altfel, hibridul a fost obtinut din incurcisari realizate cu material genetic din zona Serbiei). Lungimea ajunge la 18-20 de centimetrii, de o culoare rosie intensa si cu pulpa de 6-7 mm.

Ardei Kapia Kaptur

Hibridul are avantajul unei tolerante incredibile la conditii mai putin favorabile. De aceea, ardeii kapia Kaptur F1 se pot cultiva cu succes si in culturile protejate, pentru productii timpurii. 

Pe site-ul SemintePlante.ro, puteti gasi seminte de ardei kapia Kaptur F1, atat la plicuri de cate 500 de seminte, cat si la plicuri de cate 100 de seminte. 



Seminte de ardei Ariadni F1

Ardei kapia Ariadni F1

Ariadni F1 este un nou tip de ardei kapia, introdus de Seminis la comercializare anul trecut. Ariadni F1 este propunerea Seminis pentru cultivatorii ce au probleme cu arsurile solare din perioada verii.

Spre deosebire de ardeiul Kaptur, Ariadni F1 face fructe initial verde - deschis, ce atrag mult mai greu soarele decat cele verde inchis. Un alt avantaj este reprezentat de faptul ca Ariadni F1 leaga destul de jos si prezinta brate foarte foarte puternice, oferind stabilitate plantei la actiunea vantului. 

Ardei Ariadni

Forma fructelor este relativ similara cu cea de la Kaptur, in 3 lobi, cu o lungime de 16- 18 centimetrii si o greutate medie de 160 - 180 de grame. 

In ceea ce priveste rezistenta la boli, hibridul Ariadni F1 are acelasi rezistente ca si Kaptur-ul. 
Ardeiul Ariadni F1 este disponibil pe site-ul SemintePlante.ro la pachete de 500 de seminte.


Seminte de ardei Kapro F1

Kapro F1 este varietatea noua de ardei kapia, ameliorata de Seminis, pentru cultura in spatii protejate. Hibridul are o toleranta deosebita la temperaturile ridicate, oferind o buna legare in sere si solarii, chiar si in perioadele toride de vara. 

O alta caracteristica deosebita a ardeiului capia Kapro F1 este reprezentata de rezistenta la Virusul Petelor de Bronz, Kapro F1 fiind primul hibrid de ardei capia din gama Seminis, cu rezistenta intermediara la acest virus. 

Plantele sunt viguroase, cu foliaj aerist iar fructele de tipul unui capia standard, majoritatea in 2 lobi, de 140 - 160 de grame, cu 17 - 19 cm lungime si grosime a pulpei de 6-7 milimetrii. 



2. Hibrizi de ardei gras pentru cultivarea in camp si solarii

Propunem o serie de varietati, printre cele mai de succes din sezonul trecut, varietati ce au dat stabilitate si productii constante, indiferent de conditiile de mediu la care au fost supuse. Printre varietatile recomandate, regasim hibrizi din gama Seminis, Enza Zaden si Syngenta. 


Ardei gras Belladonna si Maradona, productii stabile pentru cultura din solar

Hibrizi deja consacrati, ardeii grasi propusi de Seminis ofera calitate si productii stabile, pe tot sezonul, reusind sa multumeasca pana si cel mai exigent consumator. 

Ardeiul Belladonna este ideal pentru productii extratimpurii, producand ardei in patru lobi, de culoare galben alb, foarte fermi, cu pulpa de 6-7 mm. Ardeii cantaresc 160 - 170 de grame in medie, insa pot ajunge si pana la 200 de grame. 

Seminte de ardei Belladonna F1

Hibridul se preteaza a fi cultivat si in camp deschis. Poza de mai sus, prezinta ardeii Belladonna, cultura in solar, in Serbia. 


Pentru cei ce doresc ardei mai mari, Maradona F1 este solutia ideala. Maradona F1 prezinta o planta compacta, generativa, ce produce lejer ardei de pana la 200 de grame. Aspectul la Maradonna F1 este usor mai "patratos" comparativ cu Belladonna F1.

Ardeii sunt foarte fermi, foarte grosi in pulpa, usor borcanati, de culoare galben-alb, ce devin ulterior galben lucios. Ardeiul Maradonna F1 se preteaza excelent culturilor din solarii din Romania, oferind productii sigure, constante, pe tot sezonul (crestere nedeterminata si legare continua) ce corespund si celor mai exigente cerinte de calitate. 

Seminte de ardei gras Maradona F1
Hibridul de ardei gras Maradona F1 se comporta excelent si la cultura de camp. Poza prezentata este furnizata de reprezentatii Seminis Serbia si prezinta o cultura de ardei gras Maradona F1, in zona de camp, in apropierea localitatii Novi Sad.

Semintele de ardei gras Maradona F1 sunt disponibile pe site-ul SemintePlante.ro, atat la ambalaje de 500 de seminte pe pachet, cat si la ambalaje de 100 seminte pe pachet. 


Rezistenta la Virusul Petelor de Bronz? Atunci ardeiul Blancina F1 este solutia!

Ardei gras Blancina F1
 

Ardeiul Blancina F1 este solutia propusa de Enza Zaden pentru cultivatorii ce doresc ardei gras cu rezistenta la Virusul Petelor de Bronz (TSWV). Hibridul a fost testat in sezonul 2015 in Romania iar cultivatorii au fost extrem de multumiti de calitatile si capacitatea de productie a acestuia. 

Practic, ardeii Blancina sunt ardei de forma Blocky, in 4 muchii, ce au o uniformitate deosebita (greutati in jur de 180 - 200 de grame).

Hibridul a dovedit o capacitate excelenta de legare, o timpurietate foarte buna, si un aspect placut al fructului. De asemenea, rezistenta la TSWV il face si mai atractiv pentru fermieri. 

Pozele prezentate, atat cea de sus, cat si cea de jos, sunt furnizate de reprezentantii Enza Zaden Romania si au fost facute in comuna Izbiceni. 

Seminte de ardei Blancina F1

 

Raport ideal calitate/pret? Rentabilitate in cultura de camp? Barbie F1 si Irene F1 sunt hibrizii pe care te poti baza


Barbie F1 este probabil cel mai vandut hibrid de ardei gras din Romania. Hibridul prezinta o multitudine de calitati, fiind, in principal, un hibrid foarte flexibil, usor de crescut, fara sensibilitati la anume programe de fertilizare. 

Asadar, adaptabilitatea buna, capacitatea de productie ridicata, aspectul deosebit al ardeiului (160 - 200 grame), il propulseaza in top. De asemenea, hibridul are un comportament exemplar, atat in cultura de camp, cat si in cultura din sere si solarii. 

Ardei Barbie F1
Barbie F1 reprezinta asadar alegerea ideala, hibridul avand si un pret foarte competitiv pe piata. Forma excelenta, capacitatea de legare continua, pachetul de rezistente bun, il recomanda ca fiind alegerea ideala pentru orice sezon. 

Irene F1, pe de alta parte, este propunerea din gama Enza Zaden, cu o flexibilitate similara cu cea a hibridului Barbie F1. Fructul ardeiului Irene F1 prezinta o culoare galben-verzuie, cu forma usor alungita. 

Ardei gras Irene F1Seminte ardei Irene

Greutatea fructului este undeva la 150 - 200 de grame, avantajul la acest hibrid fiind rezistenta intermediara la virusul petelor de bronz. 

La maturitate, hibridul se coloreaza in rosu-aprins, ca in poza de mai jos.

Ardei irene F1



Solutii pentru ardeiul tip "Potop"!

Ardei Lotta
Lotta F1 este un hibrid de ardei gras, pe tip "Potop" (forma conica, 3 lobi), ce se preteaza atat cultivarii in sere si solarii, cat si in camp deschis. 

Hibridul prezinta un pachet de rezistente bun, si este, cu siguranta, cea mai buna solutie pentru fermierii ce au nevoie de ardei gras conic. 

Prezinta un pachet de rezistente bun. Fructul devine rosu la maturitatea fiziologica.

Ardei gras rosu pe tip California! O singura alegere ce garanteaza succesul.

Red Knight F1 este hibridul recomandat de SemintePlante.ro pentru cultivatorii ce doresc cultivarea de hibrizi de ardei gras rosii. Red Knight produce ardei uriasi, de 200 - 300 de grame (chiar depaseste aceasta greutate), foarte grosi in pulpa, cu coacere timpurie, din verde inchis, in rosu aprins. 

Seminte de ardei tip California hibrid

Hibridul se poate cultiva atat in sere, cat si in camp deschis. Are un pachet excelent de rezistente si capacitate de legare continua (de primavara si pana toamna tarziu). 




Gogosari pentru camp si solar!

Seminte de gogosar Bihar F1In ceea ce priveste gogosarii, SemintePlante.ro propune o serie de hibrizi ce s-au remarcat in acest sezon prin capacitati de productie ridicate. Asadar, pe langa deja cunoscutul Kabala F1, destinat in special cultivatorilor ce doresc gogosari cu fruct mare (peste 200 de grame), recomandam gogosarii Gogomax F1, hibrid nou, introdus de Seminis si Bihar F1, hibrid deja cunoscut pe piata din Romania.

Bihar F1 se prezinta ca un hibrid timpuriu, caracterizat de o capacitate de productie uimitoare. Hibridul are punct pistilar inchis, asa incat nu este sensibil la mucegairea interioara.

Planta are crestere nedeterminata si produce fructe de 160 - 200 de grame, in patru muchii, de culoare rosie - inchisa. Cultivat in solar, fructul gogosarului Bihar F1 urca lejer la 300 de grame. 

Legarea la Bihar F1 este foarte aproape de sol, oferind plantei o rezistenta in plus la frangere si la rupere.. 

Gogomax F1 este hibridul lansat de Seminis in 2015, cu o maturitate de 90 - 95 de zile de la plantare. Gogosarul Gogomax F1 se remarca printr-o rezistenta deosebita la arsita din timpul verii. Fructele sunt in 4 lobi si cantaresc, in medie, 170 -190 grame, cu pulpa foarte groasa, de 7-8 milimetrii. 

Gogomax F1 prezinta plante viguroase, cu internodii scurte si foliaj puternic, ce protejeaza fructele de razele soarelui. 

Semintele de gogosari Gogomax F1 sunt disponibile la SemintePlante.ro, atat in varianta de 100 de seminte pe plic, cat si in varianta de 500 de seminte pe plic.

Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare