Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Recomandari privind fertilizarea rasadurilor. Schema completa

Postat pe2 Ani in urma de 32351

Rasadurile puternice dau culturi frumoase, rezistente la conditii nefavorabile (de la atacuri ale diferitilor agenti patogeni si pana la alternante mari de temperatura zi / noapte, stres hidric sau dezechilibre intre  transpiratie si absorbtie) ce ofera apoi productii de calitate. Pornind de la aceasta idee, in randurile ce urmeaza am incercat sa schitam o serie de recomandari de fertilizare, bazate pe produsele distribuite de noi.

 

Produsele date in recomandari (in marea lor majoritate) sunt produse acceptate in agricultura ecologica. Vom mentiona in dreptul lor cuvantul “organic” astfel incat clientii cu ferme ecologice sau in conversie sa stie care sunt pretabile situatilor lor.

Cand se aplica? Denumire produs Cum se aplica? Doza/dilutie Beneficii
(T0) La pregatirea substratului, in amestec cu turba Pluscote 15-15-15 + micro Se amesteca cu substratul in doze de 600 – 900 grame / 300 litri substrat 600 – 900 grame / 300 litri substrat Ingrasamant granulat cu eliberare controlata. Asigura nutrientii necesari timp de 4 luni.
(T1) La insamantare ProRoot Imediat dupa insamantare, prin pulverizarea alveolelor. 5 – 15 ml / 1 litru apa Ingrasamant complex cu aminoacizi ce grabeste germinatia si ajuta la dezvoltarea radacinilor.
(T2) Dupa aparitia primei frunze adevarate ProRoot Prin imersia alveolelor (produsul trebuie sa ajunga la radacina) 50 – 60 ml / 10 litri apa Ajuta la dezvoltarea radacinilor si ofera nutrientii necesari pentru aceasta perioada.
(T3) Dupa aparitia primei frunze adevarate SymbioMyco Grow – organic Prin udarea rasadurilor sau imersia alveolelor 20 grame / 10 litri apa Ajuta la o crestere echilibrata, formeaza micoriza ce protejeaza tinerele plantute de ciupercile de sol (in special Pythium spp. – caderea plantutelor). Conduce la o mai buna absorbtie a nutrienilor.
(T4) La 7 zile de la tratamentul anterior SymbioSprint Cu Prin pulverizare 20 ml / 10 litri apa Previne aparitia manei si ajuta la ingrosarea firului (in cazul alungirii).
(T5) La 7 zile de la (T3) SymbioMyco Grow – organic Prin udarea rasadurilor sau imersia alveolelor 20 grame / 10 litri apa Ajuta la o crestere echilibrata, formeaza micoriza ce protejeaza tinerele plantute de ciupercile de sol (in special Pythium spp. – caderea plantutelor). Conduce la o mai buna absorbtie a nutrienilor.
(T6) La 7 zile de la (T3) GreenTop Prin stropire / pulverizare 30 – 50 ml/ 10 litri apa Fertilizant super complex, ce confera un “boost” de crestere plantelor.
La vanzarea rasadurilor (optional) SymbioSprint Fe Prin stropire / pulverizare 20 – 30 ml/ 10 litri apa In cazul in care se doreste colorarea rasadurilor intr-un verde mai intens.
    • In cazul producatorilor de rasaduri ce nu doresc sa aplice fungicide pentru caderea plantutelor (ex: Previcur, Folpan), pe langa SymbioMyco Grow, pentru a oferi un plus de protectie rasadurilor, se recomanda si udarea / imersia alveolelor cu Triptolemus Sel TH, produs pe baza de Trichoderma spp.
    • In cazul producatorilor certificati organic / ecologic, se poate inlocui produsul ProRoot cu produsul Symbiosprint Basic

Dupa plantare, mai ales in cazul in care plantam specii susceptibile (tomate, ardei, vinete, salata, pepene verde si galben) de atacuri ale ciupercilor de sol (Fusarium, Phythium, Sclerotinia, etc.) recomandam aplicarea produsului Triptolemus SEL TH, in doza de 3-6 kilograme / hectar (300 – 600 grame / 1000 metri, aplicat radicular). Produsul formeaza o bariera de protectie in jurul radacinilor, efectele fiind (numar redus de plante ofilite in cazul vinetelor, ardeilor si tomatelor, numar redus de pepeni afectati de uscare – fuzarioza, numar redus de salate afectate de sclerotinia).

Triptolemus Sel TH se poate aplica in alternanta cu SymbioMyco Grow.

Articole similare
PRODUSE RECOMANDATE

Triptolemus Sel Th Light, inocul de ciuperci micorizale Triptolemus Sel Th Light, inocul de ciuperci micorizale

(4)
89,00 lei (inclusiv TVA)

Triptolemus Sel Th Light este un ameliorator de sol cu inocul al ciupercilor micorizale (inclusiv Trichoderma), cu o formula perfect solubila in apa, ce este capabil sa interactioneze si sa imbunatateasca microbiomul...


Symbiosprint Basic, 1 litru Symbiosprint Basic, 1 litru

56,00 lei (inclusiv TVA)

Symbisprint Basic este un ingrasamant organic din extract fluid de drojdie ce contine alge brune cu Fier activat de acizi humici. Ingrasamantul ajuta la stimularea vegetatiei si permite o asimilare mai buna a...

Symbiosprint Fier, fertilizant pe baza de acizi humici si fier Symbiosprint Fier, fertilizant pe baza de acizi humici si fier
80,00 lei (inclusiv TVA)
Symbiosprint Fe este un fertilizant cu un continut inalt de nutrienti (azot si fier) activati de acizii humici, care stimuleaza vegetatia si promoveaza asimilarea elementelor nutritive. Acizii humici au actiunea de...
Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare