Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

Producatori

×

Erbicid Pulsar 40, 5 litri

Referinta:
XSP0000104

Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor,utilizat în sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gamă variata de buruieni, atat unele dicotiledonate cat si monocotiledonate.

Citeste mai multArata mai putin
1.515,10 lei (tva inclus) (inclusiv TVA)
Disponibilitate:

In stoc

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Descriere

Erbicid Pulsar, bidon 5 litri

Erbicidul Pulsar 40 contine 40g/l imazamox si se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare brun-verzui.

 

MOD DE AMBALARE:
Bidon 5 L

 

MOD DE ACTIUNE:

Pulsar 40 este un erbicid pe baza de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanta activa este preluata de plante in special prin frunza, dar si prin radacini. Datorita activitatii reziduale, la nivelul solului, asigura combaterea buruienilor in curs de rasarire si a unui nou val. Plantele mor la 7-14 zile de la aplicare. In planta, substanta activa este preluata pana la nivelul zonelor de crestere, unde blocheaza sinteza aminoacizilor esentiali, responsabili de cresterea si diviziunea celulara.

Aplicarea foliara postemergenta a erbicidului PULSAR® 40 asigura controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate si unele monocotiledonate, iar prin actiunea sa reziduala are si efect asupra buruienilor care germineaza mai tarziu. Erbicidul PULSAR® 40 combate principalele buruieni dicotiledonate si monocotiledonate anuale din culturile de floarea soarelui de tip CLEARFIELD® . Printre principalele buruieni cu frunza lata combatute se numara Abutilon spp. (Teisor), Xanthium spp. (Cornuti), Ambrosia spp. (Ambrozia), Chenopodium spp. (Spanac salbatic) si Solanum spp. (Zarna). Principalele buruieni monocotiledonate care pot fi combatute eficient cu erbicidul PULSAR® 40 sunt urmatoarele: Echinochloa crus-galli (Iarba barboasa), Setaria spp. (Mohor), Panicum spp. (Mei salbatic) si Digitaria spp. (Meisor).

Restrictiile privind rotatia culturilor impuse de utilizarea erbicidului PULSAR® 40 prevad o perioada de timp mai scurta in comparatie cu alte produse din grupa erbicidelor imidazolinone, datorita dozei reduse de aplicare a substantei active, degradarii mai rapide in sol si absorbtiei radiculare mai reduse.

 

CULTURA SPECTRUL COMBATERII DOZA (L/HA)
Soia Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene 

0,75-1 l/hectar

Se aplica postemergent in stadiul de 2-4 frunze ale culturii (BBCH 12-14), iar buruienile se afla in faza de crestere activa (2-4 frunze).

Floarea soarelui rezistenta la imazamox (hibrizi de tip Clearfield) Buruieni dicotiledonate anuale (exclusiv Hibiscus, Portulaca, Chenopodium, Polygonum), partial monocotiledonate anuale; Orobanche Cumana 1-1,25 l/ha singur sau asociat cu un adjuvant; postemergent - floarea soarelui in 2-8 frunze, buruieni dicotiledonate anuale 2-4 frunze.
Mazare Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene 0,75-1 l/ha Se aplica postemergent in faza de 2-4 frunze desfacute (BBCH 12-14), iar buruienile se afla in faza de crestere activa (2-4 frunze).
Orez (soiuri de tip Clearfield) Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

0,875 l/ha Se aplica 2 tratamente postemergente astfel: 

- primul tratament se aplica in stadiul de 3 pana la 4 frunze desfacute (BBCH 13-14), iar buruienile se afla in faza activa de crestere (2-4 frunze). 

- al doilea tratament se aplica in stadiul de 5 pana la 6 frunze desfacute (BBCH 15-16), iar buruienile se afla in faza de crestere activa (2-4 frunze).

 

Momentul aplicarii:

La soia si mazare se aplica postemergent timpuriu, in momentul in care buruienile dicotile anuale sunt in faza de 2-4 frunze, iar cele monocotile anuale in faza de 1-3 frunze, pana la infratire. 

La floarea soarelui Clearfield, erbicidul Pulsar se aplica cand plantele cultivate au 4-6 frunze, iar buruienile dicotile anuale au 2-4 frunze si monocotile anuale 1-3 frunze pana la infratire. 
Pentru combaterea lupoaiei recomandam aplicarea in fenofaza de 6-8 frunze a florii soarelui. In cazul in care se doreste combaterea buruienilor si a lupoaiei se aplica in faza de 6 frunze a florii soarelui, dar nu mai tarziu de faza de 4 frunze a buruienilor dicotiledonate.

Pe terenurile imburuienate predominant cu graminee anuale, recomandam aplicarea unui erbicid antigramineic inaintea semanatului, sau preemergent.  Pe terenurile infestate cu graminee perene se recomanda erbicidarea cu un gramicid specific, in postemergenta. 

Erbicidul Pulsar 40 nu se aplica hibrizilor obisnuiti de floarea soarelui.

 

Pregatirea solutiei:

Se umple rezervorul masinii de erbicidat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs si apoi se completeaza cu restul de apa. Se agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.

Se folosesc echipamente trestre pentru aplicarea in camp a produsului. Se vor respecta dozele din tabel. Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul de stropit, incat sa se asigure o buna acoperire a buruienilor. 
Se recomanda utilizarea a 200-400 de litrii/ha solutie de erbicitat.

Se evita ca solutia de stropit cu erbicidul Pulsar sa ajunga pe alte culturi (sfecla, in, legume, pomi fructiferi). 

 

Compatibilitate:

Este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului si se va face un test pentru a vedea reactia plantelor dupa stropire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

 

Timp de pauza: 

In urma erbicidarii cu Pulsar 40, este posibila insamantarea:

- dupa 4 luni: grau, orz, ovaz;

- dupa 9 luni: porumb, cartof, legume;

- dupa 18 luni: rapita, sfecla de zahar;

In cazul intoarcerii culturii se poate semana soia sau porumb (Clearfield), grau (Clearfield), floarea soarelui Clearfield, rezistente la erbicide imidazolinonice. Intrucat Pulsar se aplica postemergent timpuriu, nu necesita respectarea unui interval de timp inaintea recoltarii.

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
XSP0000104
Disponibilitate
Disponibil
Mod de ambalare
5 litri
Formulare
SL-concentrat solubil
Substanta activa
imazamox
Ce combate?
Buruieni mono si dicotiledonate
Omologat pentru
Floarea soarelui
Mazare
Soia
Producator
BASF
Pretabil pentru cultura BIO
Nu
Atasamente
Fisa tehnica Pulsar
Fisa tehnica de securitate Pulsar 40
Descarca (257.93KB)
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
PRODUSE RECOMANDATE
Titus Plus, 307 g Titus Plus, 307 g
232,00 lei (inclusiv TVA)
Titus Plus este un erbicid selectiv al companiei DuPont, ce se aplica in preemergenta la porumb pentru combaterea buruienilor cu frunza lata si a gramineelor.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Erbicid Bandera 4OD, 5 l Erbicid Bandera 4OD, 5 l
531,93 lei (inclusiv TVA)
Bandera 4OD este un erbicid gramicid selectiv, folosit pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si perene, dar si a unor dicotiledonate, din cultura de porumb. Bandera 4OD omoara costreiul din porumb si...

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Erbicid Astral, 1 l Erbicid Astral, 1 l
147,90 lei (inclusiv TVA)
Astral este un erbicid pe baza de nicosulfuron (40 grame/litru), destinat combaterii costreiului (si nu numai), postemergent, in cultura de porumb.
Erbicid Mistral 240 SC, 1 l Erbicid Mistral 240 SC, 1 l
673,28 lei (inclusiv TVA)
Mistral 240 SC este erbicidul sistemic consacrat în combaterea infestărilor cu buruieni monocotiledonate din sămânță și rizomi din cultura de porumb.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Pachet Premium anti-buruieni la grau, Erbicid si Biostimulator Pachet Premium anti-buruieni la grau, Erbicid si Biostimulator
NOU
20%
Oferta speciala limitata
184,65 lei (inclusiv TVA) 233,00 lei
Pachetul anti-buruieni la grau este solutia propusa de SemintePlante.ro pentru combaterea buruienilor dicotilendonate in cultura de grau. Dozele pachetului sunt pentru suprafata de 1 hectar iar pachetul include, pe...
Erbicid total Roundup Extra, 1 litru Erbicid total Roundup Extra, 1 litru
55,00 lei (inclusiv TVA)
Roundup Extra este un erbicid total cu un spectru larg de actiune asupra buruienilor mono si dicotiledonate. Este unul dintre cele mai populare produse de tip erbicid total. 
Erbicid Sharpen 33 EC, 1 litru Erbicid Sharpen 33 EC, 1 litru
(1)
83,00 lei (inclusiv TVA)
Sharpen este un erbicid de la Sharda pe baza de pendimetalin conceput sa combata buruienile monocotiledonate si dicotiledonate din culturile de floarea-soarelui, porumb, soia, grau, orz, secara, cartof, ceapa,...
Erbicid Roundup Extra, 20 litri Erbicid Roundup Extra, 20 litri
670,00 lei (inclusiv TVA)
Roundup Extra este un erbicid total cu un spectru larg de actiune asupra buruienilor mono si dicotiledonate. Este unul dintre cele mai populare produse de tip erbicid total. 
Clientii au mai cumparat si:

Erbicid Crew Ace, 1 litru Erbicid Crew Ace, 1 litru
57%
Oferta speciala limitata

53,00 lei (inclusiv TVA) 125,00 lei
Crew ACE este un erbicid sistemic postemergent, cu omologare pentru combaterea buruienilor graminee din culturile de porumb. Are ca substanta activa 40g/l nicosulfuron.

Erbicid Agil, flacon 1 l Erbicid Agil, flacon 1 l
21%
Oferta speciala limitata
159,00 lei (inclusiv TVA) 202,80 lei
Agil 100 EC este un erbicid selectiv pentru combaterea buruienilor graminee, din culturile dicotiledonate. Erbicidul Agil 100 EC contine Propaquizafop 100 g/l si are formulare EC (Concentrat emulsionabil)
Erbicid Dicopur Top, 1 litru Erbicid Dicopur Top, 1 litru
27%
Oferta speciala limitata
56,00 lei (inclusiv TVA) 77,70 lei
Dicopur Top 464 SL este un erbicid sistemic si selectiv, omologat pentru combaterea in postemergenta a buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de grau si porumb.
Seminte de capsuni FORMOSA, 25 seminte Seminte de capsuni FORMOSA, 25 seminte
NOU
12,00 lei (inclusiv TVA)
FORMOSA este un soi timpuriu de capsuni remontate, ce produce fructe uniforme, de marime mijlocie si produce un numar mare de stoloni. Produce capsuni de mai mute ori pe an, de la inceputul verii si pana la sfarsitul...
Insecticid Faster, 1 litru Insecticid Faster, 1 litru
114,45 lei (inclusiv TVA)
Faster 10 CE este un insecticid din grupa piretroizilor de sinteză nesistemic, cu actiune de contact si prin ingestie, folosit pentru combaterea unui spectru larg de daunatori din culturile agricole, horticole (plante...

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Erbicid Adengo, 1 litru Erbicid Adengo, 1 litru
18%
Oferta speciala limitata
694,00 lei (inclusiv TVA) 850,00 lei
Adengo 465 SC este un erbicid preemergent si postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului. Mod de ambalare: 1 Litru.
Fungicid Ridomil MZ, 1 kilogram Fungicid Ridomil MZ, 1 kilogram
99,00 lei (inclusiv TVA)
Ridomil Gold MZ 68 WG este un fungicid cu dubla actiune: sistemic si de contact, destinat prevenirii si tratarii manei la culturile de cartofi, ceapa, castraveti, tomate si vita de vie.

Stoc epuizat

Vezi mai mult

Erbicid paioase Helmstar,20 g Erbicid paioase Helmstar,20 g

26,00 lei (inclusiv TVA)

Helmstar este un erbicid sistemic, sulfonilureic aplicat in postemergenta pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase.

Stoc epuizat

Vezi mai mult

erbicid adengo, 200 ml erbicid adengo, 200 ml
11%
Oferta speciala limitata
162,00 lei (inclusiv TVA) 183,00 lei
Adengo 465 SC este un erbicid preemergent si postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului. Mod de ambalare: 200 ml.
Erbicid Pulsar 40, 1 l Erbicid Pulsar 40, 1 l
46%
Oferta speciala limitata
230,00 lei (inclusiv TVA) 430,30 lei
Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor, utilizat in sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gama variata de buruieni, atat unele dicotiledonate...
VIZUALIZATE RECENT
Erbicid Pulsar 40, bidon 5 litri Erbicid Pulsar 40, bidon 5 litri
1.515,10 lei (inclusiv TVA)
Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor,utilizat în sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gamă variata de buruieni, atat unele dicotiledonate...

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare