Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

Producatori

×

Erbicid Pulsar 40, 5 litri

Referinta:
XSP0000104

Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor,utilizat în sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gamă variată de buruieni, atât unele dicotiledonate cât ?i monocotiledonate.

Citeste mai multArata mai putin
Oferta speciala limitata
1.137,00 lei (tva inclus) (inclusiv TVA) 1.515,10 lei
Disponibilitate:

In stoc

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Descriere

Erbicid Pulsar, bidon 5 litri

Erbicidul Pulsar 40 contine 40g/l imazamox si se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare brun-verzui.

 

MOD DE AMBALARE:
Bidon 5 L

 

MOD DE ACTIUNE:

Pulsar 40 este un erbicid pe baza de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanta activa este preluata de plante in special prin frunza, dar si prin radacini. Datorita activitatii reziduale, la nivelul solului, asigura combaterea buruienilor in curs de rasarire si a unui nou val. Plantele mor la 7-14 zile de la aplicare. In planta, substanta activa este preluata pana la nivelul zonelor de crestere, unde blocheaza sinteza aminoacizilor esentiali, responsabili de cresterea si diviziunea celulara.

Aplicarea foliara postemergenta a erbicidului PULSAR® 40 asigura controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate si unele monocotiledonate, iar prin actiunea sa reziduala are si efect asupra buruienilor care germineaza mai tarziu. Erbicidul PULSAR® 40 combate principalele buruieni dicotiledonate si monocotiledonate anuale din culturile de floarea soarelui de tip CLEARFIELD® . Printre principalele buruieni cu frunza lata combatute se numara Abutilon spp. (Teisor), Xanthium spp. (Cornuti), Ambrosia spp. (Ambrozia), Chenopodium spp. (Spanac salbatic) si Solanum spp. (Zarna). Principalele buruieni monocotiledonate care pot fi combatute eficient cu erbicidul PULSAR® 40 sunt urmatoarele: Echinochloa crus-galli (Iarba barboasa), Setaria spp. (Mohor), Panicum spp. (Mei salbatic) si Digitaria spp. (Meisor).

Restrictiile privind rotatia culturilor impuse de utilizarea erbicidului PULSAR® 40 prevad o perioada de timp mai scurta in comparatie cu alte produse din grupa erbicidelor imidazolinone, datorita dozei reduse de aplicare a substantei active, degradarii mai rapide in sol si absorbtiei radiculare mai reduse.

 

CULTURASPECTRUL COMBATERIIDOZA (L/HA)
SoiaBuruieni anuale dicotiledonate, si unele monocotiledonate0,75-1 l/hectar postemergent, timpuriu
LucernaBuruieni anuale dicotiledonate si unele monocotiledonate

-singur: 1-1,2 l/ha (doza mica la infestarea cu buruieni anuale sensibile: Sinapis, Raphanus, Amaranthus, Solanum, Xanthium) -

postemergent (buruieni mici - 2-4 frunze, lucerna min 3 perechi de frunze trifoliate)

- asociat cu adjuvant 1,2l/ha + adjuvant (in conditii de faza avansata a buruienilor sau in conditii de seceta)

Floarea soarelui rezistenta la imazamoxBuruieni dicotiledonate anuale (exclusiv Hibiscus, Portulaca, Chenopodium, Polygonum), partial monocotiledonate anuale; Orobanche Cumana-1,2 l/ha singur sau asociat cu un adjuvant; postemergent - floarea soarelui in 4-6 frunze, buruieni dicotiledonate anuale 2-4 frunze)
MazareBuruieni dicotiledonate anuale (exceptie Polygonum, Chenopodium) si unele monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa)0,75-1 l/ha postemergent timpuriu, in functie de infestare si dominarea buruienilor
Orez (soiuri de tip Clearfield)Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale0,875 l/ha, postemergent

 

Momentul aplicarii:

La soia si mazare se aplica postemergent timpuriu, in momentul in care buruienile dicotile anuale sunt in faza de 2-4 frunze, iar cele monocotile anuale in faza de 1-3 frunze, pana la infratire. La lucerna se aplica in anul I, respectand aceleasi recomandari privind faza de dezvoltare a buruienilor. Pentru lucerna, in anul II si urmatorii se va aplica in timpul repausului vegetativ.

La floarea soarelui Clearfield, erbicidul Pulsar se aplica cand plantele cultivate au 4-6 frunze, iar buruienile dicotile anuale au 2-4 frunze si monocotile anuale 1-3 frunze pana la infratire. 
Pentru combaterea lupoaiei recomandam aplicarea in fenofaza de 6-8 frunze a florii soarelui. In cazul in care se doreste combaterea buruienilor si a lupoaiei se aplica in faza de 6 frunze a florii soarelui, dar nu mai tarziu de faza de 4 frunze a buruienilor dicotiledonate.

Pe terenurile imburuienate predominant cu graminee anuae, recomandam aplicarea unui erbicid antigramineic inaintea semanatului, sau preemergent.  Pe terenurile infestate cu graminee perene se recomanda erbicidarea cu un gramicid specific, in postemergenta. 

Erbicidul Pulsar 40 nu se aplica hibrizilor obisnuiti de floarea soarelui.

 

Pregatirea solutiei:

Se umple rezervorul masinii de erbicidat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs si apoi se completeaza cu restul de apa. Se agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.

Se folosesc echipamente trestre pentru aplicarea in camp a produsului. Se vor respecta dozele din tabel. Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul de stropit, incat sa se asigure o buna acoperire a buruienilor. 
Se recomanda utilizarea a 200-400 de litrii/ha solutie de erbicitat.

Se evita ca solutia de stropit cu erbicidul Pulsar sa ajunga pe alte culturi (sfecla, in, legume, pomi fructiferi). 

 

Compatibilitate:

Este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului si se va face un test pentru a vedea reactia plantelor dupa stropire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

 

Timp de pauza: 

In urma erbicidarii cu Pulsar 40, este posibila insamantarea:

- dupa 4 luni: grau, orz, ovaz;

- dupa 9 luni: porumb, cartof, legume;

- dupa 18 luni: rapita, sfecla de zahar;

In cazul intoarcerii culturii se poate semana soia sau porumb (Clearfield), grau (Clearfield), floarea soarelui Clearfield, rezistente la erbicide imidazolinonice. Intrucat Pulsar se aplica postemergent timpuriu, nu necesita respectarea unui interval de timp inaintea recoltarii.

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
XSP0000104
Disponibilitate
Disponibil
Ce combate?
Buruieni anuale dicotiledonate
Omologat pentru
Floarea soarelui
Lucerna
Mazare
Soia
Producator
BASF
Atasamente
Fisa tehnica Pulsar
Fisa tehnica de securitate Pulsar 40
Descarca (257.93KB)
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
PRODUSE RECOMANDATE
Erbicid Mistral 240 SC, 1 litru Erbicid Mistral 240 SC, 1 litru
673,28 lei (inclusiv TVA)
Mistral 240 SC este erbicidul sistemic consacrat în combaterea infestărilor cu buruieni monocotiledonate din sămânță și rizomi din cultura de porumb.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Titus Plus Titus Plus
232,00 lei (inclusiv TVA)
Titus Plus este un erbicid selectiv al companiei DuPont, ce se aplica in preemergenta la porumb pentru combaterea buruienilor cu frunza lata si a gramineelor.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Erbicid Bandera 4OD, 5 litri Erbicid Bandera 4OD, 5 litri
531,93 lei (inclusiv TVA)
Bandera 4OD este un erbicid gramicid selectiv, folosit pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si perene, dar si a unor dicotiledonate, din cultura de porumb. Bandera 4OD omoara costreiul din porumb si...

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Erbicid Astral, 1 litru Erbicid Astral, 1 litru
147,90 lei (inclusiv TVA)
Astral este un erbicid pe baza de nicosulfuron (40 grame/litru), destinat combaterii costreiului (si nu numai), postemergent, in cultura de porumb.
Fungicid Delan Pro, 150 ml Fungicid Delan Pro, 150 ml
NOU
8,00 lei (inclusiv TVA)
Delan Pro este un fungicid cu tehnologie proactiva pe baza de ditanon si fosfonati de potasiu, pentru combaterea rapanului la mar si par si a manei la vita de vie.
Fungicid Dynali, 500 ml Fungicid Dynali, 500 ml
NOU
-20%
Oferta speciala limitata
103,36 lei (inclusiv TVA) 129,20 lei
Dynali este un fungicid de ultima generatie adresat culturilor de vita de vie, pe baza de doua substante active: difenoconazol 60 g/l si ciflufenamid 300 g/l.
Insecticid Lebron 0,5 G, 200 gr Insecticid Lebron 0,5 G, 200 gr
NOU
13,00 lei (inclusiv TVA)
Lebron 0,5 G este un insecticid piretroid activ, destinat combaterii insectelor coleoptere, diptere, lepidoptere si miriapode care isi petrec o parte din ciclul de viata in sol. Produsul are o eficienta ridicata in...
Insecticid Lebron 0,5 G, 1 kg Insecticid Lebron 0,5 G, 1 kg
NOU
-21%
Oferta speciala limitata
39,82 lei (inclusiv TVA) 50,40 lei
Lebron 0,5 G este un insecticid piretroid activ, destinat combaterii insectelor coleoptere, diptere, lepidoptere si miriapode care isi petrec o parte din ciclul de viata in sol. Produsul are o eficienta ridicata in...
Clientii au mai cumparat si:
Erbicid Dicopur Top, 1 litru Erbicid Dicopur Top, 1 litru
-22%
Oferta speciala limitata
60,61 lei (inclusiv TVA) 77,70 lei
Dicopur Top 464 SL este un erbicid sistemic si selectiv, omologat pentru combaterea in postemergenta a buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de grau si porumb.
Insecticid Faster, 1 litru Insecticid Faster, 1 litru
-27%
Oferta speciala limitata
83,55 lei (inclusiv TVA) 114,45 lei
Faster 10 CE este un insecticid din grupa piretroizilor de sinteză nesistemic, cu actiune de contact si prin ingestie, folosit pentru combaterea unui spectru larg de daunatori din culturile agricole, horticole (plante...
erbicid adengo, 200 mililitri erbicid adengo, 200 mililitri
-27%
Oferta speciala limitata
133,68 lei (inclusiv TVA) 183,13 lei
Adengo 465 SC este un erbicid preemergent si postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului. Mod de ambalare: 200 ml.
Erbicid Pulsar 40, 1 litru Erbicid Pulsar 40, 1 litru
-32%
Oferta speciala limitata
237,01 lei (inclusiv TVA) 348,55 lei
Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor, utilizat in sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gama variata de buruieni, atat unele dicotiledonate...
Erbicid Adengo, 1 litru Erbicid Adengo, 1 litru
-23%
Oferta speciala limitata
560,02 lei (inclusiv TVA) 727,30 lei
Adengo 465 SC este un erbicid preemergent si postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului. Mod de ambalare: 1 Litru.
Erbicid Crew Ace, 1 litru Erbicid Crew Ace, 1 litru
60%
Oferta speciala limitata
49,00 lei (inclusiv TVA) 125,00 lei
Crew ACE este un erbicid sistemic postemergent, cu omologare pentru combaterea buruienilor graminee din culturile de porumb. Are ca substanta activa 40g/l nicosulfuron.
Fungicid Ridomil MZ, 1 kilogram Fungicid Ridomil MZ, 1 kilogram
99,00 lei (inclusiv TVA)
Ridomil Gold MZ 68 WG este un fungicid cu dubla actiune: sistemic si de contact, destinat prevenirii si tratarii manei la culturile de cartofi, ceapa, castraveti, tomate si vita de vie.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
VIZUALIZATE RECENT
Erbicid Pulsar 40, bidon 5 litri Erbicid Pulsar 40, bidon 5 litri
24950%
Oferta speciala limitata
1.137,00 lei (inclusiv TVA) 1.515,10 lei
Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor,utilizat în sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gamă variată de buruieni, atât unele dicotiledonate...

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare