Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

Aboneaza-te la
NEWSLETTER

Producatori

Tehnologii aplicate semintelor

1. Tehnologia dinamica a semintelor - SeminisSeminte de legume Seminis

Tehnologia producerii semintelor este un element important in oferta de produse si servicii Seminis. Hibrizi foarte performanti combinati cu cel mai avansat nivel tehnologic asigura maximizarea rezultatelor obtinute de clientii nostri.

Dupa multiple sezoane de testare, in 2005, Seminis a introdus in 2005 pelicula Seminis turquoise, introducand astfel si noul brand Seminis in acest domeniuL Dyna, proprietate a companiei Seminis.

S-au introdus urmatoarele produse:

 • DynaPill pentru drajare la greutate mare;
 • DynaLite pentru drajare la greutate mica;
 • DynaCrust pentru incrustrare;
 • DynaFilm pentru aplicarea de pelicula foarte fina.

Pentru a imbunatatii vizibilitatea si precizia, a fost introdusa culoarea Seminis turquoise in cazul in care s-au aplicat semintei tratamente cu fungicide. Aceasta culoare se foloseste pentru toate cele 4 tipuri de produse: DynaPill, DynaLite, DynaCrust, DynaFilm.

Seminte de salata drajate

In cazul in care s-au aplicat tratamente cu insecticide se va folosi culoarea violet. S-au introdus si urmatoarele tipuri de produse: Ecosect (numele protejat al Seminis pentru tratamentele cu insecticide aplicate semintelor) si Primed (tehnica de pregerminare).

Un exemplu de produs Seminis ce foloseste tehnologia Dyna este pachetul de seminte de salata Touareg - drajate.

2. Primed seed (Seminte cu incoltire provocata) 

Incoltirea provocata este un proces care aduce semintele carora li se aplica aceasta procedura foarte aproape de momentul germinarii.

Aceasta "pregerminare" imbunatateste viteza de germinatie si uniformitatea la rasarire. "Pregerminarea" conduce totodata si la cresterea procentului de rasaduri de calitate superioara, in special in conditii de stres.

In multe cazuri, pregerminarea nu este necesara pentru a optine calitatea optima finala a plantelor.

Pe SemintePlante.ro puteti gasi seminte cu incoltire provocata / Primed din varietati ca tomate, patrunjel, pastarnac, etc. 

Recomandari pentru pastrare

 • Deoarece semintele sunt organisme vii sunt foarte importante conditiile in care acestea sunt depozitate, in special pentru semintele carora le-a fost aplicat tratamentul de pregerminare.
 • Seminis recomanda pastrarea semintelor netratate si a celor tratate cu fungicide la o temperatura de 15 grade C.
 • Pentru semintele pregerminate sau tratate cu insecticide se recomanda pastrarea la o temperatura de maxim 5 grade C.
 • Toate semintele trebuiesc pastrate in conditii uscate, la un nivel al umiditatii relative de 30 %.
3. Sterilitatea citoplasmatica (CMS)

Tehnologie introdusa pe piata din Romania de Syngenta - legume pentru a imbunatati calitatea semintelor de varza si conopida. De fapt, sterilitatea citoplasmatica este o metoda total noua de producere a semintelor de baza, in urma careia, componenta femela nu mai produce polen, nemaiavand capacitati de autofecundare.

Denumirea stiintifica a metodei este CYTOPLASMIC MALE STERILITY adica CMS. Astfel, noii hibrizi de seminte de varza vor avea aceasta abreviere in dreptul numelui pentru a putea fi mai usor identificati.

Compania Bejo Zaden a introdus incepand cu anul 2017 hibrizi ce

Avantaje ale metodei CMS:

 • Vechiul hibrid obisnuit si binecunoscut poate fi utilizat acum intr-o calitate mai buna.
 • Noul hibrid nu prezinta capacitati de autofecundare =» 100% efect hibrid.
 • Plantele sunt identice din punct de vedere genetic.
 • Culturile sunt mai uniforme.
4. Seminte drajate de legume

Includem in gama de seminte drajate de pe site-ul SemintePlante.ro semintele de salata din gamele (Bejo, Seminis, Rijk Zwaan, Nunhems), semintele de morcov (Bejo si Nunhems), semintele de telina (Bejo, Nunhems, Rijk Zwaan), semintele de patrunjel si pastarnac (Bejo).

Avantaje ale drajarii semintelor

 • Semanatul se face usor si rapid. Daca adancimea de semanat si distantele de semanat sunt uniforme atunci si rasarirea si dezvoltarea plantutelor trebuie sa fie uniforma. Uniformitatea rasadurilor determina obtinerea de culturi uniforme ceea ce inlesneste executarea lucrarilor de ingrijire si recoltare.
 • Samanta drajata se seamana foarte usor în cuburi sau pahare nutritive. In asa fel evitam lucrarea de repicare.
 • Semanatul direct permite obtinerea de plante cu un sistem radicular bine dezvoltat. Radacinile puternice valorifica foarte bine rezervele solului (apa si substantele nutritive) si din profunzime nu numai din stratul superior. Vom avea astfel plante mai rezistente la bolile provocate de nutritia incorecta. Consideram important de amintit ca uscarea frunzelor este principalul simptom al carentei de calciu.
 • In cazul repicarii plantutelor radacina principala se poate rupe, uneori se ramifica, isi pierde puterea si nu intra adanc in sol, incetand astfel dezvoltarea plantelor.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare