Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

Producatori

×

Erbicid Pallas 75 WG, 500 grame

Referinta:
XSP5509103

Pallas 75 WG este un sistemic, cu aplicare postemergenta, destinat combaterii buruienilor graminee si a celor cu frunza lata din culturile de grau.

Citeste mai multArata mai putin
Oferta speciala limitata
531,36 lei (tva inclus) (inclusiv TVA) 656,00 lei
Disponibilitate:

Acest produs nu mai este in stoc

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Lipsa stoc!
Anunta-ma cand este disponibil!
Descriere

Erbicid Pallas 75 WG - 0.5 Kg

Substanta activa: - Piroxsulam 7.5% + Cloquintocet-mexil (adjuvant) 7.5%

Mod de actiune:

PALLAS 75 WG inhiba acetolactat sintaza (ALS), se transloca sistemic prin planta, inhiband sinteza aminoacizilor principali ai plantei, ulterior inhiband diviziunea celulara ceea ce duce la moartea speciilor sensibile.

PALLAS 75 WG se asimileaza foliar dar prezinta si un control rezidual de scurta durata in sol, pentru buruienile nou aparute, in functie de specie si conditiile de mediu.

Cresterea buruienilor este stopata imediat dupa aplicare. Primele simptome vizibile (decolorarea si rasucirea frunzelor) se observa la 3-4 zile dupa erbicidare.

Combaterea completa se realizeaza în 2-3 saptamani dupa aplicare, depinzand de tipul de buruieni si conditiile climatice.

Principalele buruieni combatute:

Buruieni monocotiledonate sensibile: Apera spica-venti, Avena fatua, Alopecurus myosuroides, Bromus sp. Are eficacitate de 70% in controlul pirului (Agropyron repens), stopandu-i cresterea. Astfel, plantele de pir nu mai concureaza cultura, nu mai ajung la maturitate si nu mai produc seminte.

Buruieni monocotiledonate moderat sensibile: Echinochloa crus-Galli, Lolium spp.

Buruieni dicotiledonate sensibile (la doza 250 g/ha): Adonis spp., Amaranthus retroflexus, Anthemis arvensis, Brassica spp., Capsella bursa-pastoris, Descurainia spp., Galium aparine, Geranium spp., Lamium amplexicaule, Lithospermum arvense, Matricaria spp., Medicago spp., Raphanus raphanistrum, Sinapis arvensis, Sisymbrium spp., Stellaria media, Thlaspi arvense, Veronica hederaefolia, Veronica persica, Vicia sativa si Viola arvensis. 

Buruieni dicotiledonate moderat sensibile: Centaurea cyanus, Chenopodium album, Cirsium arvense, Consolida orientalis, Polygonum aviculare, Polygonum convolvulus.

Perioada de aplicare:

PALLAS 75 WG poate fi aplicat primavara de la stadiul de 2-3 frunze la stadiul de 2-3 internodii. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, se recomanda sa se erbicideze atunci cand buruienile sunt in crestere activa,dezvoltarea fiind mai usor de  controlat. Controlul optim pentru graminee este de : pana la 3 frati pentru Apera spica venti si pana la infratire Avena fatua, iar pentru buruienile dicotiledonate la 6-8 frunze. Temperatura optima de aplicare este între 8-25°C, dar tratamentele pot fi facute incepand de la 5°C. In acest caz, aparitia simptomelor de combatere este mai lenta, dar controlul final nu este afectat.

Volumul de apa recomandat este de 250-350 l/ha. Asigurati-va ca buruienile sunt uniform acoperite cu solutia de tratat.

ATENTIE: Se va evita contactul erbicidului cu alte culturi graminee decat cea la care este avizat sau culturi dicotile.

Rotatia culturilor:

PALLAS 75 WG se degradeaza rapid in sol si nu prezinta pericol pentru cultura postmergatoare. Experientele efectuate in mai multe tari nu au pus in evidenta vreun prejudiciu pentru culturile urmatoare, inclusiv cele de legume cu tehnologii de cultura obisnuite, pe diferite tipuri de sol. Utilizarea in mod repetat, de produse cu acelasi mod de actiune poate determina aparitia fenomenului de rezistenta a anumitor buruieni. Pentru a preveni sau a intarzia un astfel de fenomen, este recomandat sa folositi erbicide cu moduri de actiune diferite.

PALLAS 75 WG contine piroxsulam care este un inhibitor al acetolactat sintazei. Pentru a evita aparitia rezistentei, se recomanda sa se aplice numai o data pe sezon. Amestecarea piroxsulamului cu un alt inhibitor

ALS este permisa pentru a extinde spectrul de combatere a buruienilor dicotiledonate.

Compatibilitate:

este compatibil cu majoritatea fungicidelor, insecticidelor, fertilizanti foliari si majoritatea erbicidelor. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de combatibilitate si se va face un test. poate fi amestecat in rezervor cu Lancelot, 2,4-D pentru a extinde spectrul de combatere a buruienilor dicotiledonate.

Adaosul de ingrasaminte precum ureea, azotatul de amoniu sau sulfatul de amoniu in rezervor in amestec cu PALLAS 75 WG poate imbunatati activitatea de combatere a buruienilor.

Nu se recomanda amestecul in rezervor cu erbicide pe baza de ester al acidului 2,4-D, datorita efectului antagonic in combaterea buruienilor monocotiledonate.

PALLAS 75 WG nu se recomanda sa fie aplicat in amestec cu insecticide organofosforice sau regulatori de crestere datorita riscului crescut de prejudiciere a culturii.

 

 

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
XSP5509103
Disponibilitate
Disponibil
Mod de ambalare
500 g
Formulare
WG - granule dispersabile in apa
Substanta activa
cloquintocet-mexil
piroxsulam
Ce combate?
Buruieni mono si dicotiledonate
Omologat pentru
Grau
Producator
Corteva Agriscience
Pretabil pentru cultura BIO
Nu
Atasamente
Fisa tehnica Pallas
Fisa tehnica de securitate Pallas 75 WG
Descarca (712.17KB)
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
PRODUSE RECOMANDATE
Titus Plus, 307 g Titus Plus, 307 g
232,00 lei (inclusiv TVA)
Titus Plus este un erbicid selectiv al companiei DuPont, ce se aplica in preemergenta la porumb pentru combaterea buruienilor cu frunza lata si a gramineelor.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Erbicid sistemic Granstar Super, 40 g Erbicid sistemic Granstar Super, 40 g
14%
Oferta speciala limitata
63,00 lei (inclusiv TVA) 74,34 lei
Granstar Super este un erbicid sistemic selectiv, absorbit prin frunze dar şi prin rădăcini, care opreşte rapid creşterea buruienilor sensibile.
Erbicid Kerb, 1 kg Erbicid Kerb, 1 kg
12%
Oferta speciala limitata
245,00 lei (inclusiv TVA) 280,00 lei
Kerb 50 W este un erbicid sistemic, selectiv, folosit pentru combaterea buruienilor monocotile anuale, unele monocotile perene, precum si a unor buruieni dicotiledonate din culturile de lucerna, trifoi, salata,...

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Erbicid Merlin Duo, 500 ml Erbicid Merlin Duo, 500 ml
56,00 lei (inclusiv TVA)
Merlin Duo este un erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului, fiind un produs foarte popular in Romania, datorita eficientei dovedite in ultimii ani.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Pachet Premium anti-buruieni la grau, Erbicid si Biostimulator Pachet Premium anti-buruieni la grau, Erbicid si Biostimulator
20%
Oferta speciala limitata
184,65 lei (inclusiv TVA) 233,00 lei
Pachetul anti-buruieni la grau este solutia propusa de SemintePlante.ro pentru combaterea buruienilor dicotilendonate in cultura de grau. Dozele pachetului sunt pentru suprafata de 1 hectar iar pachetul include, pe...
Erbicid total Roundup Extra, 1 litru Erbicid total Roundup Extra, 1 litru
27%
Oferta speciala limitata
40,00 lei (inclusiv TVA) 55,00 lei
Roundup Extra este un erbicid total cu un spectru larg de actiune asupra buruienilor mono si dicotiledonate. Este unul dintre cele mai populare produse de tip erbicid total. 
Erbicid Sharpen 33 EC, 1 litru Erbicid Sharpen 33 EC, 1 litru
(1)
83,00 lei (inclusiv TVA)
Sharpen este un erbicid de la Sharda pe baza de pendimetalin conceput sa combata buruienile monocotiledonate si dicotiledonate din culturile de floarea-soarelui, porumb, soia, grau, orz, secara, cartof, ceapa,...
Erbicid Roundup Extra, 20 litri Erbicid Roundup Extra, 20 litri
10%
Oferta speciala limitata
600,00 lei (inclusiv TVA) 670,00 lei
Roundup Extra este un erbicid total cu un spectru larg de actiune asupra buruienilor mono si dicotiledonate. Este unul dintre cele mai populare produse de tip erbicid total. 
VIZUALIZATE RECENT
Erbicid Pallas 75 WG, 500 g Erbicid Pallas 75 WG, 500 g
-19%
Oferta speciala limitata
531,36 lei (inclusiv TVA) 656,00 lei
Pallas 75 WG este un sistemic, cu aplicare postemergenta, destinat combaterii buruienilor graminee si a celor cu frunza lata din culturile de grau.

Stoc epuizat

Vezi mai mult

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare