Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

Producatori

×

Erbicid Pulsar 40, 1 litru

Referinta:
XSP5508218

Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor, utilizat in sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gama variata de buruieni, atat unele dicotiledonate cat si monocotiledonate.

Citeste mai multArata mai putin
Oferta speciala limitata
259,00 lei (tva inclus) (inclusiv TVA) 459,30 lei
Disponibilitate:

Acest produs nu mai este in stoc

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Lipsa stoc!
Anunta-ma cand este disponibil!
Descriere

Erbicid selectiv Pulsar, 1 litru

Erbicidul Pulsar 40 contine 40g/l imazamox si se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare brun-verzui.

Mod de Actionare

Pulsar 40 este un erbicid pe baza de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanta activa este preluata de plante in special prin frunza, dar si prin radacini. Datorita activitatii reziduale, la nivelul solului, asigura combaterea buruienilor in curs de rasarire si a unui nou val. Plantele mor la 7-14 zile de la aplicare. In planta, substanta activa este preluata pana la nivelul zonelor de crestere, unde blocheaza sinteza aminoacizilor esentiali, responsabili de cresterea si diviziunea celulara.

Aplicarea foliara postemergenta a erbicidului PULSAR® 40 asigura controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate si unele monocotiledonate, iar prin actiunea sa reziduala are si efect asupra buruienilor care germineaza mai tarziu. Erbicidul PULSAR® 40 combate principalele buruieni dicotiledonate si monocotiledonate anuale din culturile de floarea soarelui de tip CLEARFIELD® . Printre principalele buruieni cu frunza lata combatute se numara Abutilon spp. (Teisor), Xanthium spp. (Cornuti), Ambrosia spp. (Ambrozia), Chenopodium spp. (Spanac salbatic) si Solanum spp. (Zarna). Principalele buruieni monocotiledonate care pot fi combatute eficient cu erbicidul PULSAR® 40 sunt urmatoarele: Echinochloa crus-galli (Iarba barboasa), Setaria spp. (Mohor), Panicum spp. (Mei salbatic) si Digitaria spp. (Meisor).

Restrictiile privind rotatia culturilor impuse de utilizarea erbicidului PULSAR® 40 prevad o perioada de timp mai scurta in comparatie cu alte produse din grupa erbicidelor imidazolinone, datorita dozei reduse de aplicare a substantei active, degradarii mai rapide in sol si absorbtiei radiculare mai reduse.

 

CULTURA SPECTRUL COMBATERII DOZA (L/HA)
Soia Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

0,75-1 l/hectar 

Se aplica postemergent in stadiul de 2-4 frunze ale culturii (BBCH 12-14), iar buruienile se afla in faza de crestere activa.

Floarea soarelui rezistenta la imazamox (hibrizi de tip Clearfield) Buruieni dicotiledonate anuale (exclusiv Hibiscus, Portulaca, Chenopodium, Polygonum), partial monocotiledonate anuale; Orobanche Cumana 1-1,25 l/ha singur sau asociat cu un adjuvant; postemergent - floarea soarelui in 2-8 frunze, buruieni dicotiledonate anuale 2-4 frunze)
Mazare Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

0,75-1 l/ha 

Se aplica postemergent in faza de 2-4 frunze desfacute (BBCH 12-14), iar buruienile se afla in faza de crestere activa (2-4 frunze).

Orez (soiuri de tip Clearfield) Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

0,875 l/ha

Se aplica 2 tratamente postemergente astfel:

- primul tratament se aplica in stadiul de 3 pana la 4 frunze desfacute (BBCH 13-14), iar buruienile se afla in faza de crestere activa (2-4 frunze).

- al doilea tratament se aplica in stadiul de 5 pana la 6 frunze desfacute (BBCH 15-16), iar buruienile se afla in faza de crestere activa (2-4 frunze).

 

Momentul aplicarii

La soia si mazare se aplica postemergent timpuriu, in momentul in care buruienile dicotile anuale sunt in faza de 2-4 frunze, iar cele monocotile anuale in faza de 1-3 frunze, pana la infratire.

La floarea soarelui Clearfielderbicidul Pulsar se aplica cand plantele cultivate au 4-6 frunze, iar buruienile dicotile anuale au 2-4 frunze si monocotile anuale 1-3 frunze pana la infratire. 
Pentru combaterea lupoaiei recomandam aplicarea in fenofaza de 6-8 frunze a florii soarelui. In cazul in care se doreste combaterea buruienilor si a lupoaiei se aplica in faza de 6 frunze a florii soarelui, dar nu mai tarziu de faza de 4 frunze a buruienilor dicotiledonate.

Pe terenurile imburuienate predominant cu graminee anuae, recomandam aplicarea unui erbicid antigramineic inaintea semanatului, sau preemergent.  Pe terenurile infestate cu graminee perene se recomanda erbicidarea cu un gramicid specific, in postemergenta. 

Erbicidul Pulsar 40 nu se aplica hibrizilor obisnuiti de floarea soarelui.

 

Pregatirea solutiei

Se umple rezervorul masinii de erbicidat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs si apoi se completeaza cu restul de apa. Se agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.

Se folosesc echipamente trestre pentru aplicarea in camp a produsului. Se vor respecta dozele din tabel. Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul de stropit, incat sa se asigure o buna acoperire a buruienilor. 
Se recomanda utilizarea a 200-400 de litrii/ha solutie de erbicitat.

Se evita ca solutia de stropit cu erbicidul Pulsar sa ajunga pe alte culturi (sfecla, in, legume, pomi fructiferi). 

 

Compatibilitate

Este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului si se va face un test pentru a vedea reactia plantelor dupa stropire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

 

Timp de pauza

In urma erbicidarii cu Pulsar 40, este posibila insamantarea:

- dupa 4 luni: grau, orz, ovaz;

- dupa 9 luni: porumb, cartof, legume;

- dupa 18 luni: rapita, sfecla de zahar;

In cazul intoarcerii culturii se poate semana soia sau porumb (Clearfield), grau (Clearfield), floarea soarelui Clearfield, rezistente la erbicide imidazolinonice. Intrucat Pulsar se aplica postemergent timpuriu, nu necesita respectarea unui interval de timp inaintea recoltarii.

Mod de ambalare: flacon 1L;

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
XSP5508218
Disponibilitate
Disponibil
Mod de ambalare
1 l
Formulare
SL-concentrat solubil
Substanta activa
imazamox
Ce combate?
Buruieni mono si dicotiledonate
Omologat pentru
Floarea soarelui
Mazare
Soia
Producator
BASF
Pretabil pentru cultura BIO
Nu
Atasamente
Fisa tehnica Pulsar
Fisa tehnica de securitate Pulsar 40
Descarca (257.93KB)
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
PRODUSE RECOMANDATE
Titus Plus, 307 g Titus Plus, 307 g
232,00 lei (inclusiv TVA)
Titus Plus este un erbicid selectiv al companiei DuPont, ce se aplica in preemergenta la porumb pentru combaterea buruienilor cu frunza lata si a gramineelor.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Erbicid Pulsar 40, bidon 5 litri Erbicid Pulsar 40, bidon 5 litri
25214%
Oferta speciala limitata
1.133,06 lei (inclusiv TVA) 1.515,10 lei
Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor,utilizat în sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gamă variata de buruieni, atat unele dicotiledonate...
Erbicid Agil, flacon 1 l Erbicid Agil, flacon 1 l
21%
Oferta speciala limitata
159,00 lei (inclusiv TVA) 202,80 lei
Agil 100 EC este un erbicid selectiv pentru combaterea buruienilor graminee, din culturile dicotiledonate. Erbicidul Agil 100 EC contine Propaquizafop 100 g/l si are formulare EC (Concentrat emulsionabil)
Erbicid Equip, 5 l Erbicid Equip, 5 l
23%
Oferta speciala limitata
535,00 lei (inclusiv TVA) 700,00 lei
Equip este un erbicid  pentru combaterea buruienilor mono- si dicotiledonate anuale si perene din culturile de porumb prin tratamente postemergente.
Pachet Premium anti-buruieni la grau, Erbicid si Biostimulator Pachet Premium anti-buruieni la grau, Erbicid si Biostimulator
20%
Oferta speciala limitata
184,65 lei (inclusiv TVA) 233,00 lei
Pachetul anti-buruieni la grau este solutia propusa de SemintePlante.ro pentru combaterea buruienilor dicotilendonate in cultura de grau. Dozele pachetului sunt pentru suprafata de 1 hectar iar pachetul include, pe...
Erbicid total Roundup Extra, 1 litru Erbicid total Roundup Extra, 1 litru
27%
Oferta speciala limitata
40,00 lei (inclusiv TVA) 55,00 lei
Roundup Extra este un erbicid total cu un spectru larg de actiune asupra buruienilor mono si dicotiledonate. Este unul dintre cele mai populare produse de tip erbicid total. 
Erbicid Sharpen 33 EC, 1 litru Erbicid Sharpen 33 EC, 1 litru
(1)
83,00 lei (inclusiv TVA)
Sharpen este un erbicid de la Sharda pe baza de pendimetalin conceput sa combata buruienile monocotiledonate si dicotiledonate din culturile de floarea-soarelui, porumb, soia, grau, orz, secara, cartof, ceapa,...
Erbicid Roundup Extra, 20 litri Erbicid Roundup Extra, 20 litri
10%
Oferta speciala limitata
600,00 lei (inclusiv TVA) 670,00 lei
Roundup Extra este un erbicid total cu un spectru larg de actiune asupra buruienilor mono si dicotiledonate. Este unul dintre cele mai populare produse de tip erbicid total. 
Clientii au mai cumparat si:
Bio Energy - Stimulator inflorire si fructificare, 100 grame Bio Energy - Stimulator inflorire si fructificare, 100 grame
21,20 lei (inclusiv TVA)
Bio Energy - Stimulator inflorire si fructificare este un ingrasamant microgranular, solubil in apa, folosit pentru stimularea infloririi si fructificarii la legume, pomi si arbusti fructiferi, precum si la plantele...
Creasta cocosului, pitic melanj 0.65 grame Creasta cocosului, pitic melanj 0.65 grame
3,50 lei (inclusiv TVA)
Seminte Creasta cocosului, pitic melanj din gama Agrosel-planta anuala.
fungicid alcupral 50 PU, 1 kg fungicid alcupral 50 PU, 1 kg
6%
Oferta speciala limitata
68,00 lei (inclusiv TVA) 73,00 lei
Alcupral 50 PU este un fungicid cu actiune fungicid-bactericida de contact. Prezinta eficienta ridicata in prevenirea si combaterea unora dintre cele mai pagubitoare boli ale plantelor, prin tratamente preventive...
Habanero Red - 10 grame Habanero Red - 10 grame
20,00 lei (inclusiv TVA)
Habanero Red este o varietate de ardei foarte iute cu fructe ce se coc din verde in rosu si forma asemenea unor lampioane.

Stoc epuizat

Vezi mai mult

Seminte de castraveti Ekol F1, 500 seminte Seminte de castraveti Ekol F1, 500 seminte
-15%
Oferta limitata

74,12 lei (inclusiv TVA) 87,20 lei
Ekol F1 este cel mai recent rezultat al productiei de castraveti cornichon, varietate introdusa de Syngenta in 2011, dupa o lunga perioada de testare de succes.

Pachet promo Erbicid + Fertilizant la Porumb, 1 hectar Pachet promo Erbicid + Fertilizant la Porumb, 1 hectar
52%
Oferta speciala limitata
202,00 lei (inclusiv TVA) 426,00 lei
Pachet-ul "Anti-Buruieni" este solutia propusa de SemintePlante.ro pentru erbicidarea culturii dumneavoastra de porumb. Pachetul este astfel facut, incat sa combata toate buruienile din cultura de porumb dar si sa...
erbicid dicopur top, 5 litri erbicid dicopur top, 5 litri
291,25 lei (inclusiv TVA)
Dicopur Top 464 SL este un erbicid sistemic si selectiv, omologat pentru combaterea in postemergenta a buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de grau si porumb.
Seminte tomate Oltena F1 Seminte tomate Oltena F1
23,98 lei (inclusiv TVA)
Oltena F1 este un hibrid de tomate extratimpurii cu o crestere semideterminata, fructe de peste 200 grame, ideal pentru cultivare in spatii protejate si camp deschis.
Erbicid Dicopur Top, 1 litru Erbicid Dicopur Top, 1 litru
-36%
Oferta limitata
49,73 lei (inclusiv TVA) 77,70 lei
Dicopur Top 464 SL este un erbicid sistemic si selectiv, omologat pentru combaterea in postemergenta a buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de grau si porumb.

Pachet erbicid plus fertilizant la Gra 1 ha Pachet erbicid plus fertilizant la Gra 1 ha
26%
Oferta speciala limitata

89,00 lei (inclusiv TVA) 121,00 lei
Pachetul anti-buruieni la grau este solutia propusa de SemintePlante.ro pentru combaterea buruienilor dicotilendonate in cultura de grau. Dozele pachetului sunt pentru suprafata de 1 hectar iar pachetul include, pe...

VIZUALIZATE RECENT
Erbicid Pulsar 40, 1 l Erbicid Pulsar 40, 1 l
43%
Oferta speciala limitata
259,00 lei (inclusiv TVA) 459,30 lei
Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor, utilizat in sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gama variata de buruieni, atat unele dicotiledonate...

Stoc epuizat

Vezi mai mult

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare