Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

CATEGORII PRODUSE

Producatori

×

Kit complet pentru vinificatie pentru 100 litri de vin

Referinta:
XSP5510647

Solutia propusa de Pakmaya este un kit complet destinat producatorilor de vinuri din gospodarie, kit ce contine drojdii selectionate, activator de fermentare, bentonita alimentara si stabilizator pentru vinificatie.

Citeste mai multArata mai putin
15,00 lei (tva inclus) (inclusiv TVA)
Disponibilitate:

Acest produs nu mai este in stoc

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Lipsa stoc!
Anunta-ma cand este disponibil!
Descriere

Kit complet pentru vinificatie pentru 100 litri de vin

Kitul complet pentru vinificatie este destinat producatorilor casnici de vin si contine urmatoarele produse, toate in doza suficienta pentru 100 de litri de must: 

 

  • Drojdii selectionate, 20 de grame de produs;
  • Activator de fermentare, 20 de grame de produs;
  • Bentonita alimentara, 80 de grame de produs;
  • Stabilizator pentru vinificatie, 20 de grame de produs. 

Solutia propusa de Pakmaya este una simpla de folosit si accesibila. Pachetul mai este descris de producator ca "Secretul celui mai bun vin de casa".

Cum se aplica produsele din kitul pentru vinificatie Pakmaya?

1. Activatorul de fermentatie

Dozaj recomandat: 20 grame la 100 litri de vin; produsul se poate utiliza la toate soiurile de vin (alb, roze, rosu).

Mod de aplicare: continutul unui plic se dizolva in 200 ml apa / must, se adauga apoi in cantitatea de 100 litri de must so se omogenizeaza. Aceasta operatiune se realizeaza cu 30 de minute inainte de adaugarea drojdiei selectionate. 

2. Drojdiile selectionate

Dozaj recomandat: 20 grame la 100 litri de vin; produsul se poate aplica la toate tipurile de vin (alb, rosu, roze).

Mod de aplicare: Se va aplica la cca. 30 de minute dupa aplicarea activatorului de fermentatie. Continutul plicului se lasa la dizolvat timp de 10 minute in 200 ml apa calda (35 - 40 grade C). Dupa dizolvare se agita bine amestecul si se adauga peste 100 litri must. Temperatura mustului trebuie sa fie de 25-30 grade C.  

3. Bentonita alimentara

Dozaj: 80 grame / 100 litri vin; produsul se poate utiliza la toate tipurile de vin (alb, rosu, roze). 

Mod de aplicare: Continutul plicului se dizolva in 1 litru de vin incalzit la 40 grade C, dupa care se adauga peste 100 litri de vin.  Acesta se trage de pe drojdie si se recomanda un repaus de minimum 5 zile inainte de a fi consumat. 

4. Stabilizator

Dozaj: 15 - 20 grame / 100 litri vin; produsul se poate utiliza la toate soiurile de vin (alb, roze, rosu).

Mod de aplicare: Stabilizatorul se adauga dupa fermentatia vinului. Vinul stabilizat corespunzator nu se tulbura primavara. Continutul unui plic se dizolva in 200 mililitri apa rece / vin si se adauga in 100 litri de vin. 

Care sunt pasii in folosirea Kitului pentru vinificatie? 

Culesul strugurilor

Strugurii copti sunt gata de cules cand:

  • Boabele se inmoaie si se desprind usor de pe ciorchine; 
  • Culoarea devine galben-verzuie sau galben-aurie (la strugurii albi) si rosu-albastruie, cu diferite intensitati (la strugurii negri); 
  • Semintele capata o culoare bruna, un gust astringent si se desprind usor de pe miez;

Zdrobirea strugurilor

Prin zdrobirea strugurilor se obtine mustuiala (amestec de must, resturi de boabe si ciorchini). Mustul preia drojdiile care se afla pe boabe si le raspandeste in masa de mustuiala. Acest proces stimuleaza dezvoltarea drojdiilor si faciliteaza inceperea procesului de fermentatie.

Tot prin zdrobire se elibereaza substantele colorante si taninul. 

Mustuiala pentru vinuri albe si roze se lasa la macerat 2-3 zile, pentru vinurile albe si roze la o temperatura de 15 - 18 grade C si 10 - 12 zile pentru vinurile rosii, la o temperatura de minim 20 de grade C. 

Presarea strugurilor

Se realizeaza cu scopul obtinerii unei cantitati cat mai mari de must. In urma acestei operatiuni din mustuiala se obtine must de presa si tescovina. 

Fermentatia

Fermentatia alcoolica a mustului este un proces de natura chimica prin care zaharurile din must se transforma, sub actiunea drojdiilor, in alcool etilic si dioxid de carbon. Drojdiile existente in must sunt capabile sa realizeze o concentratie alcoolica partiala, atat din punct de vedere al concentratiei de alcool obtinuta, cat si a pastrarii calitatii vinului in timp. 

In aceasta etapa se va adauga drojdia selectionata de la Pakmaya, drojdii care dau un randament ridicat in alcool (1 grad alcool la 17 grame zahar) iar vinul rezultat se limpezeste repede, isi pastreaza calitatea si are un gust placut. 

Drojdiile sunt selectionate in laboratoarele de vinificatie. 

Fermentatia alcoolica trebuie sa aiba un mediu optim si substante nutritive pentru drojdii. Aici intervine Activatorul de fermentare de la Pakmaya,  practic o hrana pentru drojdii. 

Ulterior mai trebuie tinut cont si de: 

  • Aeratia mustului: se produce in cantitate suficienta in etapele de prelucrare a strugurilor iar ulterior ea trebuie impiedicata prin echiparea vaselor de fermentatie cu dispozitive prin care nu intra aer, dar care permit evacuarea CO2; 
  • Excesul de caldura: in fermentatie se degaja caldura care va trebui preluata si eliminata. Exista dispozitive de preluare a CO2 care elimina si caldura. 

Limpezirea si stabilizarea vinurilor

Limpezirea pe cale naturala este un proces de lunga durata si nu este stabila. Vinul se poate tulbura din nou la schimbarea temperaturii de pastrare. Aici se foloseste, cu rezultate foarte bune, Bentonita alimentara, o argila ce limpezeste foarte repede. Dupa limpezire se recomanda folosirea stabilizatorului pentru vinificatie.

Perioada de pastrare si invechire

Invechirea se face prin pastrare in butoi timp de 1-3 ani, in pivnite cu temperatura scazuta si constanta. In timpul invechirii vinurile isi desavarsesc calitatile gustative si capata un buchet aparte. 

Imbutelierea vinului

Imbutelierea se face cu scopul punerii in consum sau pastrarii indelungate. Vinurile de consum curent pot fi imbuteliate dupa 3-6 luni de la terminatia fermentatiei alcoolice. Este indicat ca vinurile de o calitate superioara sa se imbutelieze numai dupa o perioada de pastrare in butoi de 1 - 3 ani. Dupa imbuteliere, aceste vinuri pot continua procesul de invechire. 

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
XSP5510647
Disponibilitate
Disponibil
Producator
Pakmaya
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
PRODUSE RECOMANDATE

Antiflor damigiane previne floarea la vin Antiflor damigiane previne floarea la vin

8,00 lei (inclusiv TVA)

Antiflor damigiane este un produs care contine izotiocianat de alil (esenta de mustar) sustinut de parafina alimentara de calitate. Utilizarea lui impiedica cresterea drojdiei care formeaza pelicule pe suprafata...

Detergent pentru butoaie Sanaton Detergent pentru butoaie Sanaton
35,00 lei (inclusiv TVA)
Sanaton este un detergent pulbere format dintr-un amestec de soda caustica, carbonat de sodiu, detergenti anionici si non-ionici (peste 90% biodegradabili), care se foloseste in spalarea si intretinerea vaselor si...

Tannisol - pastile pentru vin Tannisol - pastile pentru vin

17,00 lei (inclusiv TVA)

Tannisol este un produs ce se aplica ca tratament sau ca preventie contra oxidarii vinului si a mustului, remediaza vinurile afectate, casate cu o eficienta ridicata in ceea ce priveste refermentarea.

Detergent pentru butoaie Detersol Detergent pentru butoaie Detersol
30,00 lei (inclusiv TVA)
Detersol este un detergent pentru curatirea butoaielor si a altor vase folosite in vinificatie. Are un potential mare de curatire, dezinfectare si eliminare a mirosurilor de mucegai sau putregai, a mirosurilor de acru...

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Clientii au mai cumparat si:
Seminte de pastarnac Alb, aprox. 300 seminte Seminte de pastarnac Alb, aprox. 300 seminte
8,00 lei (inclusiv TVA)
Pastarnacul Alb face parte din gama Kiepenkerl, cu radacini fusiforme de culoare alba.
Dalie Figaro Mixed, 40 seminte Dalie Figaro Mixed, 40 seminte
11,00 lei (inclusiv TVA)
Dalia Figaro Mixed este o planta perena, cu flori batute de diferite culori.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Carciumarese Profusion White Carciumarese Profusion White
17,00 lei (inclusiv TVA)
Profusion White este o varietate de carciumarese anuale ce produce flori albe cu o talie cuprinsa intre 15 si 30 cm.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
insecticid, nematocid, fungicid, erbicid Basamid Granule, 1 kilogram insecticid, nematocid, fungicid, erbicid Basamid Granule, 1 kilogram
14%
Oferta speciala limitata
87,00 lei (inclusiv TVA) 102,00 lei
Basamid Granule este un produs destinat tratamentului la sol, avand efect insecticid, nematocid, fungicid si chiar erbicid. Produsul se prezinta sub forma unor granule albe, cu usor miros, avand ca substanta activa...
Oregano (50 sem) Oregano (50 sem)
8,00 lei (inclusiv TVA)
Oregano (Origanum Vulgare) este o planta perena, cu frunze aromate, folosite foarte mult in bucataria mediteraneana.
Ochiul boului Paeonia rosu (1 g) Ochiul boului Paeonia rosu (1 g)
5,00 lei (inclusiv TVA)
Ochiul boului Paeonia rosu este o planta anuala de la Florian, iar la crestere planta atinge o lungime de 70 cm.
Praz de Carrentan (150 sem) Praz de Carrentan (150 sem)
5,50 lei (inclusiv TVA)
De Carrentan este un soi standard de praz din gama Kiepenkerl.
Seminte de trifoi alb Nanissimo, 500 grame Seminte de trifoi alb Nanissimo, 500 grame
-15%
Oferta speciala limitata
51,85 lei (inclusiv TVA) 61,00 lei
Trifoi alb pitic, pe tip Nanissimo, cu talie mai mica decat a trifoiului normal si frunza de doua ori mai mica. Mod de ambalare: cutie 500 grame.
Seminte ardei gras Karola, 1.5 Seminte ardei gras Karola, 1.5
5,00 lei (inclusiv TVA)
Karola este un soi standard de ardei gras semitimpuriu din gama Agrosel.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Ghiveci de productie (7 x 7 x 8 cm) - 100 bucati Ghiveci de productie (7 x 7 x 8 cm) - 100 bucati
16,00 lei (inclusiv TVA)
Ghivece de productie negre, pentru rasaduri de legume si flori, cu inaltimea de 8 cm si laturi de 7 cm, realizata de un plastic rezistent.
VIZUALIZATE RECENT
Iris Germanica Brown Lasso - 1 bulb Iris Germanica Brown Lasso - 1 bulb
15,00 lei (inclusiv TVA)
Solutia propusa de Pakmaya este un kit complet destinat producatorilor de vinuri din gospodarie, kit ce contine drojdii selectionate, activator de fermentare, bentonita alimentara si stabilizator pentru vinificatie.

Stoc epuizat

Vezi mai mult

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare