Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

CATEGORII PRODUSE

Producatori

×

Basamid granule, 1 kg

Referinta:
XSP0000368

Basamid Granule este un produs destinat tratamentului la sol, avand efect insecticid, nematocid, fungicid si chiar erbicid. Produsul se prezinta sub forma unor granule albe, cu usor miros, avand ca substanta activa dazomet, 98%.

Citeste mai multArata mai putin
Oferta speciala limitata
87,00 lei (tva inclus) (inclusiv TVA) 102,00 lei
Disponibilitate:

In stoc

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Descriere

Basamid granule, 1 kilogram

Produsul Basamid granule se prezinta sub forma de microgranule albe cu miros slab de peşte. Produsul contine 98% dazomet. Punct de topire 104 grade C, densitate 1340 kg/m3. Produsul nu este coroziv.


Cum actioneaza Basamid Granule?


Basamid granule este, in principal, un nematocid pentru sterilizarea solului. Produsul se aplica la suprafata solului sau se incorporeaza in sol. In conditii de umiditate, produsul se descompune in gaz sterilizant cu efect nematocid, insecticid, erbicid şi fungicid. Dupa disiparea gazului se poate semana sau planta, produsul nu lasa reziduuri toxice in sol produşii de descompunere sunt nutrienti pentru plante. 

Cum se foloseste Basamid Granule?


Basamid granule se utilizeaza la culturile si in dozele conforme cu datele prezentate mai jos.

La legume de sera se va merge pe o doza de 250 - 500 kg/hectar. Dupa cum urmeaza, produsul Basamid Granule va distruge atat nematozii din sol, cat si daunatorii de mai jos: 

  • Phytophtora parasitica - mana de sol a tomatelor 250-500 kg/ha
  • Fusarium spp- fusarioza  250 - 500 kg/ha
  • Alternaria alternata - alternarioza 250 - 500 kg/ha
  • Meloydogine sp. - nematod al plantelor de sera 250 - 500 kg/ha


Basamid granule se aplica la temperaturi mai mari de 6 grade Celsius şi cand solul este umed. Se recomanda pe cat posibil sa se pastreze umiditatea solului inainte, in timpul dar si dupa aplicare. 

ATENTIE! Basamid Granule nu se va aplica unei culturi existente, produsul putand da fitotoxicitate!!!

METODA EFICIENTA!

Cea mai eficienta metoda in folosirea produsului Basamid Granule este aplicarea pe suprafata solului, prin imprastiere, respectand doza de 250-500 kg/hectar, deci 2,5 - 5 kg/100 metrii patrati, pe un sol umezit initial, la o temperatura de peste 6 grade. Dupa aplicare, produsul se va incorpora in sol.
Dupa aplicare, solul se va uda din nou, invelindu-se apoi cu o folie, timp de 10 zile, permitand astfel gazului sa circule, obtinand maximul din folosirea acestui produs. 
Prin aceasta modalitate de folosire, Basamid Granule, va oferi toate efectele, adica: insecticid, nematocid, erbicid si fungicid. 
Dupa 10 zile, folia se indeparteaza. Pentru a stabilii cat mai usor data de semanare, se poate efectua testul Creson pentru verificarea ventilarii solului. Testul Creson presupune extragerea unor mostre din solul tratat, din diverse locuri si puse la germinat in aceste mostre de sol seminte de salata. Daca salata nu germineaza, atunci solul mai trebuie lasat sa se aereze, putandu-se interveni cu lucrari pentru aerarea solului, dar nu mai adanci decat incorporarea initiala.Cea mai eficienta metoda in folosirea produsului Basamid Granule este aplicarea pe suprafata solului, prin imprastiere, respectand doza de 250-500 kg/hectar, deci 2,5 - 5 kg/100 metrii patrati, pe un sol umezit initial, la o temperatura de peste 6 grade. Dupa aplicare, produsul se va incorpora in sol.
Dupa aplicare, solul se va uda din nou, invelindu-se apoi cu o folie, timp de 10 zile, permitand astfel gazului sa circule, obtinand maximul din folosirea acestui produs. 
Prin aceasta modalitate de folosire, Basamid Granule, va oferi toate efectele, adica: insecticid, nematocid, erbicid si fungicid. 
Dupa 10 zile, folia se indeparteaza. Pentru a stabilii cat mai usor data de semanare, se poate efectua testul Creson pentru verificarea ventilarii solului. Testul Creson presupune extragerea unor mostre din solul tratat, din diverse locuri si puse la germinat in aceste mostre de sol seminte de salata. Daca salata nu germineaza, atunci solul mai trebuie lasat sa se aereze, putandu-se interveni cu lucrari pentru aerarea solului, dar nu mai adanci decat incorporarea initiala.Timp de pauza

Intre ultimul tratament si semanat sau plantat se asigura un timp de pauza de 10-30 zile in functie de temperatura solului, cu cat este mai scazuta (minim 6 grade C) cu atat timpul de aşteptare este mai lung (peste 30 de zile). 

Rotatia culturilor

Rotatia culturilor este afectata, dupa aplicarea produsului pana la semanatul unei culturi poate trece minim 10 zile şi maxim 35 de zile in functie de temperatura solului şi lucrarile efectiuate (vezi Timp de pauza). 

Calendarul aplicarii


Basamid granule se aplica inainte de infiintarea culturii pe substratul de cultura sau prin incorporare in substratul de cultura pentru rasadnite şi se aplica cu 10 pana la 35 de zile inainte de semanat sau plantat in functie de temperatura solului ( vezi Timp de pauza şi Rotatia culturilor).

Compatibilitate
Basamid granule este compatibil cu majoritatea produselor erbicide, fungicide şi insecticide granulate. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de compatibilitate si se va face un test. 

Tehnica de aplicare

Basamid granule poate fi aplicat cu orice echipament terestru pentru aplicat granule pe intreaga suprafata şi care poate fi reglat pentru doze de 300-600 kg/ha.

Curatarea echipamentului
Inainte şi dupa tratament se spala echipamentul cu detergenti puternici recomandati de producatorul maşinii.

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
XSP0000368
Disponibilitate
Disponibil
Formulare
Granule
Substanta activa
dazomet
Ce combate?
Coropisnita (Gryllotalpa gryllotalpa)
Mana tomatelor (Phytophtora infestans)
Nematozi galicoli
Ofilirea fuzariana (Fusarium oxysporum)
Omologat pentru
Legume
Tomate in spatii protejate
Producator
Chemtura
Atasamente
Fisa tehnica Basamid
Fisa tehnica de securitate Basamid granule
Descarca (346.38KB)
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
PRODUSE RECOMANDATE
Nemathorin 10 G (1 kg) Nemathorin 10 G (1 kg)
107,34 lei (inclusiv TVA)
Nemathorin este un insecticid / nematocid ce actioneaza prin contact si ingestie asupra daunatorilor din sol (nematozi si viermi sarma) din culturile de cartofi, castraveti solar, tomate solar.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Nematocid Basamid Granule, sac 20 kilograme Nematocid Basamid Granule, sac 20 kilograme
18890%
Oferta speciala limitata
1.550,00 lei (inclusiv TVA) 1.911,00 lei
Basamid Granule este un produs complex, pe baza de dazomet, 98%, destinat tratamentului la sol, ce are efect insecticid, fungicid, erbicid si nematocid.
Nemasol 510 SL, 25 de litri Nemasol 510 SL, 25 de litri
510,00 lei (inclusiv TVA)
Nemasol 510 SL este un dezinfectant al solului in sere si solarii cu spectru multiplu de combatere: nematozi, daunatori si agenti patogeni de sol, buruieni.
Reldan 22 EC (1 L) Reldan 22 EC (1 L)
81,00 lei (inclusiv TVA)
Reldan 22 EC este un insecticid cu spectru larg de combatere, actionând prin contact, ingestie si vapori în culturile de mar, vita de vie, rapita si mustar precum si daunatorii de depozit.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Capcana pentru muste si viespi Capcana pentru muste si viespi
NOU
23,00 lei (inclusiv TVA)
Capcana pentru muste si viespi din gama Flortis atrage si combate mustele si viespile din spatiile exterioare si interioare, fara a folosi otrava. Capcana ademeneste insectele in interior prin adaugarea unui atractant...
Acaricid Omite Neo, 1 litru Acaricid Omite Neo, 1 litru
NOU
33277%
Oferta speciala limitata
800,00 lei (inclusiv TVA) 1.199,00 lei
Omite Neo este un acaricid-insecticid de contact, destinat combaterii acarienilor, musculitei albe de sera si musculita alba a tutunului. Produsul actioneaza prin contact si ingestie, asupra tuturor formelor de...
Acaricid Omite Neo, 250 ml Acaricid Omite Neo, 250 ml
NOU
40%
Oferta speciala limitata
255,00 lei (inclusiv TVA) 425,10 lei
Omite Neo este un acaricid-insecticid de contact, destinat combaterii acarienilor, musculitei albe de sera si musculita alba a tutunului. Produsul actioneaza prin contact si ingestie, asupra tuturor formelor de...
Acaricid Omite Neo, 50 ml Acaricid Omite Neo, 50 ml
NOU
37%
Oferta speciala limitata
61,00 lei (inclusiv TVA) 98,10 lei
Omite Neo este un acaricid-insecticid de contact, destinat combaterii acarienilor, musculitei albe de sera si musculita alba a tutunului. Produsul actioneaza prin contact si ingestie, asupra tuturor formelor de...
Clientii au mai cumparat si:
Insecticid-acaricid Ovipron Top - diverse ambalaje Insecticid-acaricid Ovipron Top - diverse ambalaje
31%
Oferta speciala limitata
33,00 lei (inclusiv TVA) 48,10 lei
Ovipron Top este un insecticid-acaricid (rol secundar) care actioneaza prin contact si prin sufocare asupra daunatorilor aflati in toate stadiile de dezvoltare: adulti, larve si oua. Practi produsul este un ulei...
Pastile de semanat Jiffy, 44 milimetri Pastile de semanat Jiffy, 44 milimetri
0,65 lei (inclusiv TVA)
Pastile de turba presata pentru producerea rasadurilor Jiffy 7C, de 44 milimetri diametru, la vrac.
Fungicid Champ 77 wg, 20 g Fungicid Champ 77 wg, 20 g
20%
Oferta speciala limitata
4,00 lei (inclusiv TVA) 5,50 lei
CHAMP 77 WG este un fungicid bactericid de contact, pe baza de cupru metalic, utilizat pentru combaterea bolilor la vita de vie, legume si mar.
Panselute Amestec (50 sem) Panselute Amestec (50 sem)
8,00 lei (inclusiv TVA)
Seminte de Panselute amestec din gama Kiepenkerl-planta bienala.
Seminte de leustean Mountain Celery, 2 grame Seminte de leustean Mountain Celery, 2 grame
5,00 lei (inclusiv TVA)
Mountain Celery este un soi de leustean din gama Semiorto Sementi, cu frunze de culoare verde si foarte aromate. Se poate cultiva atat in spatii protejate (sere si solarii), cat si in camp ca planta perena. 
Seminte de fasole la metru Metro Seme Rosa, 100 seminte Seminte de fasole la metru Metro Seme Rosa, 100 seminte
7,00 lei (inclusiv TVA)
Metro Seme Rosa este o varietate de fasole "La metru", cu pastai foarte lungi. Varietatea este "urcatoare" si are boabele de culoare roz/rosiatice. 
Insecticid Mavrik 2F, 5 ml Insecticid Mavrik 2F, 5 ml
(1)
7,00 lei (inclusiv TVA)
Mavrik 2 F este un insecticid piretroid omologat pentru combaterea unui spectru larg de daunatori la diverse culturi: cereale paioase, floarea soarelui, legume in camp si in spatii protejate, pomi fructiferi si plante...
Patrunjel de radacina Konika, 350 seminte Patrunjel de radacina Konika, 350 seminte
10,00 lei (inclusiv TVA)
Patrunjelul de radacina Konika este un soi standard, cu gust aromat si culoare alb cenusiu.
Zambile Peter Stuyvesant, 3 bulbi Zambile Peter Stuyvesant, 3 bulbi
11,00 lei (inclusiv TVA)
Peter Stuyvesant sunt un soi de zambile ce au flori deosebite, cu o combiatie de culori, violet-negru, ce au un miros deosebit.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Insecticid Quick Bayt 2 Extra WG 10 - 25 grame Insecticid Quick Bayt 2 Extra WG 10 - 25 grame
14,50 lei (inclusiv TVA)
Quick Bayt 2 Extra WG 10 este un insecticid ce combate mustele si are ca substanta activa imidacloprid 10%. Efectul este unul extrem de rapid iar remanenta produsului este de pana la 12 saptamani in conditiile in care...
VIZUALIZATE RECENT
insecticid, nematocid, fungicid, erbicid Basamid Granule, 1 kilogram insecticid, nematocid, fungicid, erbicid Basamid Granule, 1 kilogram
14%
Oferta speciala limitata
87,00 lei (inclusiv TVA) 102,00 lei
Basamid Granule este un produs destinat tratamentului la sol, avand efect insecticid, nematocid, fungicid si chiar erbicid. Produsul se prezinta sub forma unor granule albe, cu usor miros, avand ca substanta activa...

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare