Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

Producatori

×

Basamid granule, 1 kg

Referinta:
XSP0000368

Basamid Granule este un produs destinat tratamentului la sol, avand efect insecticid, nematocid, fungicid si chiar erbicid. Produsul se prezinta sub forma unor granule albe, cu usor miros, avand ca substanta activa dazomet, 98%.

Citeste mai multArata mai putin
Oferta speciala limitata
87,00 lei (tva inclus) (inclusiv TVA) 102,00 lei
Disponibilitate:

In stoc

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Descriere

Basamid granule, 1 kilogram

Produsul Basamid granule se prezinta sub forma de microgranule albe cu miros slab de peşte. Produsul contine 98% dazomet. Punct de topire 104 grade C, densitate 1340 kg/m3. Produsul nu este coroziv.


Cum actioneaza Basamid Granule?


Basamid granule este, in principal, un nematocid pentru sterilizarea solului. Produsul se aplica la suprafata solului sau se incorporeaza in sol. In conditii de umiditate, produsul se descompune in gaz sterilizant cu efect nematocid, insecticid, erbicid şi fungicid. Dupa disiparea gazului se poate semana sau planta, produsul nu lasa reziduuri toxice in sol produşii de descompunere sunt nutrienti pentru plante. 

Cum se foloseste Basamid Granule?


Basamid granule se utilizeaza la culturile si in dozele conforme cu datele prezentate mai jos.

La legume de sera se va merge pe o doza de 250 - 500 kg/hectar. Dupa cum urmeaza, produsul Basamid Granule va distruge atat nematozii din sol, cat si daunatorii de mai jos: 

  • Phytophtora parasitica - mana de sol a tomatelor 250-500 kg/ha
  • Fusarium spp- fusarioza  250 - 500 kg/ha
  • Alternaria alternata - alternarioza 250 - 500 kg/ha
  • Meloydogine sp. - nematod al plantelor de sera 250 - 500 kg/ha


Basamid granule se aplica la temperaturi mai mari de 6 grade Celsius şi cand solul este umed. Se recomanda pe cat posibil sa se pastreze umiditatea solului inainte, in timpul dar si dupa aplicare. 

ATENTIE! Basamid Granule nu se va aplica unei culturi existente, produsul putand da fitotoxicitate!!!

METODA EFICIENTA!

Cea mai eficienta metoda in folosirea produsului Basamid Granule este aplicarea pe suprafata solului, prin imprastiere, respectand doza de 250-500 kg/hectar, deci 2,5 - 5 kg/100 metrii patrati, pe un sol umezit initial, la o temperatura de peste 6 grade. Dupa aplicare, produsul se va incorpora in sol.
Dupa aplicare, solul se va uda din nou, invelindu-se apoi cu o folie, timp de 10 zile, permitand astfel gazului sa circule, obtinand maximul din folosirea acestui produs. 
Prin aceasta modalitate de folosire, Basamid Granule, va oferi toate efectele, adica: insecticid, nematocid, erbicid si fungicid. 
Dupa 10 zile, folia se indeparteaza. Pentru a stabilii cat mai usor data de semanare, se poate efectua testul Creson pentru verificarea ventilarii solului. Testul Creson presupune extragerea unor mostre din solul tratat, din diverse locuri si puse la germinat in aceste mostre de sol seminte de salata. Daca salata nu germineaza, atunci solul mai trebuie lasat sa se aereze, putandu-se interveni cu lucrari pentru aerarea solului, dar nu mai adanci decat incorporarea initiala.Cea mai eficienta metoda in folosirea produsului Basamid Granule este aplicarea pe suprafata solului, prin imprastiere, respectand doza de 250-500 kg/hectar, deci 2,5 - 5 kg/100 metrii patrati, pe un sol umezit initial, la o temperatura de peste 6 grade. Dupa aplicare, produsul se va incorpora in sol.
Dupa aplicare, solul se va uda din nou, invelindu-se apoi cu o folie, timp de 10 zile, permitand astfel gazului sa circule, obtinand maximul din folosirea acestui produs. 
Prin aceasta modalitate de folosire, Basamid Granule, va oferi toate efectele, adica: insecticid, nematocid, erbicid si fungicid. 
Dupa 10 zile, folia se indeparteaza. Pentru a stabilii cat mai usor data de semanare, se poate efectua testul Creson pentru verificarea ventilarii solului. Testul Creson presupune extragerea unor mostre din solul tratat, din diverse locuri si puse la germinat in aceste mostre de sol seminte de salata. Daca salata nu germineaza, atunci solul mai trebuie lasat sa se aereze, putandu-se interveni cu lucrari pentru aerarea solului, dar nu mai adanci decat incorporarea initiala.



Timp de pauza

Intre ultimul tratament si semanat sau plantat se asigura un timp de pauza de 10-30 zile in functie de temperatura solului, cu cat este mai scazuta (minim 6 grade C) cu atat timpul de aşteptare este mai lung (peste 30 de zile). 

Rotatia culturilor

Rotatia culturilor este afectata, dupa aplicarea produsului pana la semanatul unei culturi poate trece minim 10 zile şi maxim 35 de zile in functie de temperatura solului şi lucrarile efectiuate (vezi Timp de pauza). 

Calendarul aplicarii


Basamid granule se aplica inainte de infiintarea culturii pe substratul de cultura sau prin incorporare in substratul de cultura pentru rasadnite ÅŸi se aplica cu 10 pana la 35 de zile inainte de semanat sau plantat in functie de temperatura solului ( vezi Timp de pauza ÅŸi Rotatia culturilor).

Compatibilitate
Basamid granule este compatibil cu majoritatea produselor erbicide, fungicide şi insecticide granulate. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de compatibilitate si se va face un test. 

Tehnica de aplicare

Basamid granule poate fi aplicat cu orice echipament terestru pentru aplicat granule pe intreaga suprafata ÅŸi care poate fi reglat pentru doze de 300-600 kg/ha.

Curatarea echipamentului
Inainte ÅŸi dupa tratament se spala echipamentul cu detergenti puternici recomandati de producatorul maÅŸinii.

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
XSP0000368
Disponibilitate
Disponibil
Formulare
Granule
Substanta activa
dazomet
Ce combate?
Coropisnita (Gryllotalpa gryllotalpa)
Mana tomatelor (Phytophtora infestans)
Nematozi galicoli
Ofilirea fuzariana (Fusarium oxysporum)
Omologat pentru
Legume
Tomate in spatii protejate
Producator
Chemtura
Atasamente
Fisa tehnica Basamid
Fisa tehnica de securitate Basamid granule
Descarca (346.38KB)
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
PRODUSE RECOMANDATE
Nemathorin 10 G (1 kg) Nemathorin 10 G (1 kg)
107,34 lei (inclusiv TVA)
Nemathorin este un insecticid / nematocid ce actioneaza prin contact si ingestie asupra daunatorilor din sol (nematozi si viermi sarma) din culturile de cartofi, castraveti solar, tomate solar.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Nematocid Basamid Granule, sac 20 kilograme Nematocid Basamid Granule, sac 20 kilograme
18890%
Oferta speciala limitata
1.550,00 lei (inclusiv TVA) 1.911,00 lei
Basamid Granule este un produs complex, pe baza de dazomet, 98%, destinat tratamentului la sol, ce are efect insecticid, fungicid, erbicid si nematocid.
Nemasol 510 SL, 25 de litri Nemasol 510 SL, 25 de litri
510,00 lei (inclusiv TVA)
Nemasol 510 SL este un dezinfectant al solului in sere si solarii cu spectru multiplu de combatere: nematozi, daunatori si agenti patogeni de sol, buruieni.
Reldan 22 EC (1 L) Reldan 22 EC (1 L)
81,00 lei (inclusiv TVA)
Reldan 22 EC este un insecticid cu spectru larg de combatere, actionând prin contact, ingestie si vapori în culturile de mar, vita de vie, rapita si mustar precum si daunatorii de depozit.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Insecticid Solfac Combi Maxx, 1 litru Insecticid Solfac Combi Maxx, 1 litru
NOU
309,00 lei (inclusiv TVA)
Solfac Combi este un insecticid lichid ce contine doi piretroizi sintetici combinati cu un agent sinergic ce ofera un efect de soc si Knock-down instant, urmat de o activitate reziduala de lunga durata, fara solventi...
Insecticid Velum Prime 400 SC, 100 ml Insecticid Velum Prime 400 SC, 100 ml
NOU
257,00 lei (inclusiv TVA)
Velum Prime 400 SC este un produs cu actiune nematocida si fungicida din gama Bayer Cropscience, cu eficacitate excelenta atat asupra nematozilor cat si asupra fainarii, in culturile de solanacee si curcubitacee.
Pachet Premium anti-buruieni la grau, Erbicid si Biostimulator Pachet Premium anti-buruieni la grau, Erbicid si Biostimulator
NOU
20%
Oferta speciala limitata
184,65 lei (inclusiv TVA) 233,00 lei
Pachetul anti-buruieni la grau este solutia propusa de SemintePlante.ro pentru combaterea buruienilor dicotilendonate in cultura de grau. Dozele pachetului sunt pentru suprafata de 1 hectar iar pachetul include, pe...
Erbicid total Roundup Extra, 1 litru Erbicid total Roundup Extra, 1 litru
NOU
55,00 lei (inclusiv TVA)
Roundup Extra este un erbicid total cu un spectru larg de actiune asupra buruienilor mono si dicotiledonate. Este unul dintre cele mai populare produse de tip erbicid total. 
Clientii au mai cumparat si:

Seminte de rosii Gourmandia F1 Seminte de rosii Gourmandia F1

305,20 lei (inclusiv TVA)

Gourmandia F1 este un hibrid profesional de tomate pe tip "Inima de bou", cu fruct cu forma tuguiata, caracteristic tipului Inima de bou / Oxheart. 

Seminte Vaza de Buzau Seminte Vaza de Buzau
3,50 lei (inclusiv TVA)
Varza de Buzau este un soi standard de varza din gama Agrosel.
Seminte de trifoi rosu, 500 grame Seminte de trifoi rosu, 500 grame
27,00 lei (inclusiv TVA)
Trifoiul rosu este o planta furajera, erbacee, perena, a carei talie variaza intre 20 si 50 centimetri.  
Seminte de pastarnac Van Guernsey, 25 grame Seminte de pastarnac Van Guernsey, 25 grame
8,00 lei (inclusiv TVA)
Van Guernsey este un soi de pastarnac mare, de la Pop Vriend, cu un potential de productie foarte ridicat.
Seminte de tomate Parris F1, 50 seminte Seminte de tomate Parris F1, 50 seminte
7,50 lei (inclusiv TVA)
Parris F1 este un hibrid de rosii timpurii, destinat cultivatorilor ce vor sa obtina productii foarte rapide in cultura protejata. Hibridul prezinta crestere semi-determinata.
Insecticid anti muste Sojet, 10 g Insecticid anti muste Sojet, 10 g
8,00 lei (inclusiv TVA)
Sojet este un biocid conditionat, sub forma de granule dispersabile in apa, de culoare alba si este folosit ca momeala pentru combaterea mustelor fiind eficient pe o periada de 4-6 saptamani.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Lalele Murillo Mix (10 bulbi) Lalele Murillo Mix (10 bulbi)
22,25 lei (inclusiv TVA)
Murillo Mix este un amestec de lalele de talie joasa de culori deosebite.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Seminte de tomate Big Beef Plus F1 (SVTH 3438 F1), 100 seminte Seminte de tomate Big Beef Plus F1 (SVTH 3438 F1), 100 seminte
54,50 lei (inclusiv TVA)
Big Beef Plus F1 este un hibrid nou de tomate cu crestere nedeterminata, din gama Seminis, cu internoduri scurte, planta viguroasa, cu o adaptabilitate buna la variatiile de temperatura. Se poate cultiva atat pe...
Spanac Matador (aprox. 600 sem) Spanac Matador (aprox. 600 sem)
5,50 lei (inclusiv TVA)
Matador este un soi standard de spanac din gama Kiepenkerl.
Seminte de vinete, Aragon F1, 200 seminte Seminte de vinete, Aragon F1, 200 seminte
32,50 lei (inclusiv TVA)
Aragon F1 este cel mai popular hibrid de vinete de pe piata romaneasca, oferind productii constante, de calitate, de vinete violet.
VIZUALIZATE RECENT
insecticid, nematocid, fungicid, erbicid Basamid Granule, 1 kilogram insecticid, nematocid, fungicid, erbicid Basamid Granule, 1 kilogram
14%
Oferta speciala limitata
87,00 lei (inclusiv TVA) 102,00 lei
Basamid Granule este un produs destinat tratamentului la sol, avand efect insecticid, nematocid, fungicid si chiar erbicid. Produsul se prezinta sub forma unor granule albe, cu usor miros, avand ca substanta activa...

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare