Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

Producatori

×

Maurivin B, drojdii pentru vinuri rosii (500 grame)

Referinta:
XSP5509250

Maurivin B este o varietate de drojdii pretabila folosirii in procesul de fermentatie si obtinere a vinurilor rosii. Vinurile fermentate cu drojdiile Maurivin B au o culoare mai intensa, drojdiile fiind unele neutre, ce permit exprimarea 100% a caracteristicilor soiurilor din care este obtinut vinul. 

Citeste mai multArata mai putin
100,00 lei (tva inclus) (inclusiv TVA)
Disponibilitate:

Disponibil

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Descriere

Maurivin B, drojdii pentru vinuri rosii, 500 grame

Maurivin B este o drojdie special destinata folosirii in procesul de vinificatie al vinurilor rosii fiind o drojdie activa, preferata pentru caracteristicile neutre. 

Tip drojdie: Saccharomyces cerevisiae

Recomandat pentru: vinuri rosii - Shiraz, Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Pinot Noir, Pinotage.

Proprietatile oenologice ale drojdiilor Maurivin B

Rata de fermentatie

La temperaturi de 20-30 de grade C, Maurivin B are o rata moderata de fermentatie, cu un timp de intarziere relativ mic intre momentul aplicarii si momentul activarii. Temperatura optima pentru folosirea produsului Maurivin B este de 25-30 de grade C. 

Consumul de nitrogen este relativ redus.

Toleranta alcoolica / Randamentul

Maurivin B are un bun randament alcoolic de pana la 14 - 15 % (v/v). Se recomanda atentie in cazul folosirii la musturile cu grad ridicat de zahar. 

Aciditate volatila

In general este mai mica de 0.3 g/l insa poate ajunge la 0.5 g/l in must foarte bogat in zahar. 

Floculare

Dupa realizarea fermentatiei alcoolice, Maurivin B are o capacitate excelenta de sedimentare.

Formarea spumei

Maurivin B este o drojdie cu formare redusa/moderata de spuma.

Productia de etanol

Maurivin B are capacitatea de a converti pana la 18% (w/v) din zaharul de la inceputul fermentatiei in alti metaboliti decat etanolul. Ca rezultat, cantitatea de etanol din vinul final va fi mai mica in cazul in care fermentatia a fost facuta cu Maurivin B. 

Consumul de acid malic

Maurivin B are capacitatea de a consuma pana la 56% din acidul malic in timpul fermentatiei primare. 

Contributia adusa vinului 

Maurivin B este o drojdie ce produce niveluri foarte scazute de arome si gust ceea ce permite o manifestare excelenta a caracterelor varietale ale speciilor din care se face viitorul vin. 

Produsul este recunoscut si pentru faptul ca are capacitatea de a spori extractia de culoare in timpul fermentatiei, rezultand un vin rosu mai intens colorat. Atat continutul de etanol cat si nivelul de acid malic se afla la nivel foarte scazut, in cazul vinurilor obtinute prin folosirea Maurivin B. 

Maurivin B se recomanda a fi folosit la toate varietatile de struguri ce produc vin rosu.

Cum se aplica produsul Maurivin B? 

Doza recomandata este de 20 - 40 de grame / 100 litri de must. Conform schemei propuse de producator vom avea urmatorul mod de aplicare (calculat pentru folosirea intregului pachet de 500 de grame la 2500 de litri de vin): 

  1. Incalzim un vas cu 5 litri apa la 35-40 de grade Celsius; 
  2. Dizolvam apoi pachetul de 500 de grame de drojdii Maurivin B in cei 5 litri de apa; 
  3. Lasam aproximativ 15 minute pentru a se forma maiaua; 
  4. Amestecam constant
  5. Extragem 10 litri de must si ii turnam peste amestecul rezultat; 
  6. Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C. 
  7. Noul amestec se va turna in vasul de 2500 de litri de vin.

Schema de aplicare a drojdiilor Maurivin B

Pornind de la regula lor, prin analogie, putem face calculul in ceea ce tine de dizolvarea in 100 de litri de vin. Vom respecta urmatorii pasi, folosind 30 de grame drojdii / 100 de litri de vin. 

  1. Incalzim un vas cu 300 ml apa la 35 - 40 de grade Celsius; 
  2. Dizolvam apoi 30 de grame de drojdii in apa deja incalzita; 
  3. Amestecam si lasam 15 minute pentru a se forma maiaua; 
  4. Amestecam constant; 
  5. Extragem 600 ml de must si il turnam peste amestecul rezultat (maia)
  6. Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obtinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C. 
  7. Noul amestec se va turna in vasul de 100 de litri de vin. 

 

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
XSP5509250
Disponibilitate
Disponibil
Producator
AB Mauri
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
PRODUSE RECOMANDATE
bentonita limpezire vin bentonita limpezire vin
18,00 lei (inclusiv TVA)
Bentonita Uniken este produsa din minerale naturale. Continutul unui pachet limpezeste aproximativ 400 de litrii de vin tulbure.
Drojdie pentru vinuri Drojdie pentru vinuri
8,00 lei (inclusiv TVA)
Drojdie pentru vinuri albe, rosii, bostina si la vinurile noi, care s-au oprit din fermentatie.
Furtun cu bila Furtun cu bila
30,00 lei (inclusiv TVA)
Furtun cu bila, gros, destinat tragerii vinului din butoi, a tuicii din damigene, etc.
Furtun alimentar simplu - 2 m Furtun alimentar simplu - 2 m
11,00 lei (inclusiv TVA)
Furtun simplu, verde, pentru extragerea vinului si a tuicii.
Alcoolmetru cu termometru Alcoolmetru cu termometru
-15%
Oferta limitata
(1)
63,75 lei (inclusiv TVA) 75,00 lei
Dispozitiv ce contine un alcoolmetru si un termometru destinat masurarii gradatiei de alcool din distilerii.
Bayanus AB Biotek, drojdii selectionate, 500 g Bayanus AB Biotek, drojdii selectionate, 500 g
54,00 lei (inclusiv TVA)
Bayanus este o drojdie de tipul Saccharomyces cerevisiae var. bayanus produsa in Italia, ce determina o pornire rapida a fermentatiei. Tulpina aceasta este ideala pentru fermentarea musturilor cu temperaturi scazute...
Pinnacle Bubbly, drojdii selectionate, 500 grame Pinnacle Bubbly, drojdii selectionate, 500 grame
23%
Oferta speciala limitata
120,00 lei (inclusiv TVA) 157,00 lei
Pinnacle Bubbly este o drojdie de tip Saccharomyces cerevisiae, izolata initial in Italia de catre AB Biotech si pretabila pentru obtinerea vinurilor spumante prin metodele champenose sau Charmat. Drojdia Pinnacle...
Detergent alcalin pentru igienizarea butoaielor, cuvelor si cisternelor, 1 kilogram Detergent alcalin pentru igienizarea butoaielor, cuvelor si cisternelor, 1 kilogram
31,00 lei (inclusiv TVA)
Neodetersol Botti se prezinta sub forma de pudra alba inodora ce contine agenti tensioactivi de emulsificare si saponificare. Acestia confera o intretinere optima pentru butoaie, cuve, vase din lemn, cisterne si vase...
Clientii au mai cumparat si:
Alcoolmetru cu termometru Alcoolmetru cu termometru
-15%
Oferta limitata
(1)
63,75 lei (inclusiv TVA) 75,00 lei
Dispozitiv ce contine un alcoolmetru si un termometru destinat masurarii gradatiei de alcool din distilerii.
Carbune activ - 100 grame Carbune activ - 100 grame
17,00 lei (inclusiv TVA)
Granucol GE este un carbune activ de origine vegetala, care inlatura mirosurile si gusturile neplacute din vin si sucuri de fructe.
Maurivin AWRI Fusion, drojdii hibride (500 grame) Maurivin AWRI Fusion, drojdii hibride (500 grame)
127,00 lei (inclusiv TVA)
AWRI Fusion de la Maurivin este o varianta de drojdii de "urmatoarea generatie" fiind practic un hibrid de drojdie selectat pentru capacitatea excelenta de a creste aroma si complexitatea vinului. 
Iris Germanica Brown Lasso - 1 bulb Iris Germanica Brown Lasso - 1 bulb
15,00 lei (inclusiv TVA)
Solutia propusa de Pakmaya este un kit complet destinat producatorilor de vinuri din gospodarie, kit ce contine drojdii selectionate, activator de fermentare, bentonita alimentara si stabilizator pentru vinificatie.

Stoc epuizat

Vezi mai mult

Tannisol - pastile pentru vin Tannisol - pastile pentru vin

17,00 lei (inclusiv TVA)

Tannisol este un produs ce se aplica ca tratament sau ca preventie contra oxidarii vinului si a mustului, remediaza vinurile afectate, casate cu o eficienta ridicata in ceea ce priveste refermentarea.

conservant alimentar universal bioxid de sulf pentru industria vinului. conservant alimentar universal bioxid de sulf pentru industria vinului.
11,00 lei (inclusiv TVA)
Dioxidul de sulf este un conservant alimentar universal, pe baza de sulf, in concentratie de 5%-6%. Este o substanta antioxidanta, antiseptica.
Activator de fermentare - 20 grame Activator de fermentare - 20 grame
7,00 lei (inclusiv TVA)
Supervit este un activator de fermentare ce stimuleaza multiplicarea drojdiilor si ajuta la o fermentarea completa.
bentonita limpezire vin bentonita limpezire vin
18,00 lei (inclusiv TVA)
Bentonita Uniken este produsa din minerale naturale. Continutul unui pachet limpezeste aproximativ 400 de litrii de vin tulbure.
Furtun alimentar simplu - 2 m Furtun alimentar simplu - 2 m
11,00 lei (inclusiv TVA)
Furtun simplu, verde, pentru extragerea vinului si a tuicii.
Maurivin UOA MaxiThiol, drojdii pentru vin alb (500 grame) Maurivin UOA MaxiThiol, drojdii pentru vin alb (500 grame)
150,00 lei (inclusiv TVA)
Maurivin UOA MaxiThiol este o drojdie speciala, selectata pentru capacitatea ei de a spori aroma vinurilor albe dar si pentru faptul ca este un bun fermentator, chiar si la temperaturi scazute, 
VIZUALIZATE RECENT
Maurivin B, drojdii pentru vinuri rosii (500 grame) Maurivin B, drojdii pentru vinuri rosii (500 grame)
100,00 lei (inclusiv TVA)
Maurivin B este o varietate de drojdii pretabila folosirii in procesul de fermentatie si obtinere a vinurilor rosii. Vinurile fermentate cu drojdiile Maurivin B au o culoare mai intensa, drojdiile fiind unele neutre,...

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare