Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Bejo Zaden lanseaza in Romania cel mai gustos pepene verde!

Postat pe6 Ani in urma 3449

In cazul in care nu ati citit descrierea produsului din site-ul SemintePlante.ro, vom puncta aici urmatoarele caracteristici ale hibridului de pepene verde propus de Bejo Zaden.

Bedouin F1 se caracterizeaza printr-o perioada de vegetatie foarte scazuta, de 70 de zile de la plantare, si produce pepeni vargati, ce pot atinge 8-10 kg, cu coaja foarte subtire (aprox. 1,3 cm) de culoare verde deschis, cu dungi inguste de culoare verde inchis. Miezul este principalul avantaj al pepenelui Bedouin F1, fiind caracterizat de culoarea rosie, aprinsa, si de cel mai bogat continut in zaharuri dintre toti pepenii de pe piata (11-12%). 

Astfel, Bedouin F1 va castiga in timp inimile consumatorilor, probabil neobisnuiti cu aspectul exterior al cojii acestuia, imediat ce va fi gustat. Este probabil cea mai buna solutie pentru cultivatorii ce isi vand marfa la cutit, in piete. 

Cum arata hibridul Bedouin F1

Aspectul exterior este unul relativ nou pe piata din Romania hibridul Bedouin F1, oferind pepeni dungati, dar dungile inchise sunt mult mai inguste fata de hibrizii conventionali pe tip Crimson existenti pe piata din Romania. Coaja este foarte fina si neteda, acoperita usor cu pruina.
Seminte de pepeni verzi Bedouin F1 Seminte de pepeni Bedouin F1

Prima poza din cele de mai sus este furnizata de producatorul semintelor, Bejo Zade. Cea de-a doua a fost realizata de catre noi (Ceres Union SRL) in cultura de test realizata in comuna Gheorghe Doja, jud. Ialomita. 
A se observa din prima poza, grosimea extrem de mica a cojii, precum si calitatea interna deosebita - miezul rosu aprins. 

Sfaturi privind cultivarea pepenelui Bedouin F1

Pepenele Bedouin F1, la fel ca ceilalti hibrizi extratimpurii de pepene verde, nu prezinta o vigoare de crestere foarte mare, oferind o adaptabilitate foarte buna si la densitati ridicate, de 7000 de plante/hectar. Pentru a face o comparatie astfel incat cititorilor si cultivatorilor de pepeni sa le fie mai usor sa inteleaga, hibridul Bedouin F1 are o crestere similara (la vrej) cu hibridul de pepene Red Star F1. 

Cultura de pepeni Bedouin F1

In poza de mai sus, putem observa campul de test din Gheorghe Doja, Ialomita,cu pepenii verzi, imediat dupa prasila.

Hibridul Bedouin F1 s-a remarcat prin timpurietatea la legare, si prin procentul cel mai scazut de fructe avortate. In poza de mai jos vedem primul pepene produs de planta hibridului Bedouin F1. 

Pepene Bedouin F1

In acelasi timp am observat buna capacitate de productie, de 3-4 pepeni pe planta inca de la inceputul perioadei de vegetatie. Greutatea maxima a pepenilor Bedouin F1 a fost de 11 kg/fruct, insa media s-a situat in jurul valorilor de 6-8 kg. 

Seminte de pepene Bedouin F1

Pe langa usurinta la cultivare, avantajul folosirii de seminte de pepene verde Bedouin F1 este dat de calitatea fructului. Hibridul de pepene verde Bedouin F1 este probabil cel mai gustos pepene verde de pe piata romaneasca, menit sa satisfaca consumatorul cel mai pretentios. Continutul de zaharuri de 11-12% dar si coaja extrem de subtire de 1,3 cm sustin ideea calitatii prezentata mai sus. 

Asadar, hibridul de pepene verde Bedouin F1 este unul ce merita incercat, mai ales de cultivatorii ce isi vand direct productia in piete. Nu va trece mult si acest gen de pepene va fii cerut si de marile lanturi de magazine, Bedouin F1 fiind hibridul ce poate lansa un nou trend in randul consumului de pepene verde in Romania. 

Informatii utile

  1. Dupa plantare aplica un ingrasamant pe baza de fosfor. Poti sa folosesti Kristalon Galben (NPK 13-40-13) sau Ferticare Starter (15-30-15) pentru a ajuta planta la dezvoltarea unui sistem radicular puternic.

  2. In prima parte a perioadei de vegetatie foloseste o cantitate mai mare de azot, pentru a dezvolta masa verde. Gustul hibridului nu va fii puternic afectat. 

  3. In momentul aparitiei primelor flori, incearca aplicarea unui ingrasamant foliar pe baza de Bor. Acesta va spori fertilitatea polenului si va duce ulterior la un numar mai mare de pepeni/planta. 

  4. Foarte important, pentru grabirea recoltarii si sporirea calitatilor pe fructe s-a dovedit aplicarea unui ingrasamant foliar tip brixer. Tecamin Brix sau Brixer de la DowAgroscience este recomandarea SemintePlante.ro. 

  5. Cand e copt, in cazul in care "carcelul si lingurita mint" incearca sa te uiti atent la pepeni. Verdele de pe pepenii copti este mult mai stralucitor.  

Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare