Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Rosii Godoria F1 - o alternativa mai rezistenta si productiva la hibrizii bulgaresti folositi pe cicluri scurte de productie

Postat pe1 An in urma de 2839

Venim in atentia dumneavoastra cu propunerea unei alternative noi in cazul cultivarii tomatelor pe cicluri scurte de productie, pentru obtinerea de productii extratimpurii - hibridul de rosii Godoria F1. Testat inca de acum doua sezoane, Godoria reuseste sa ofere productii mult mai ridicate, de rosii mai uniforme si mai rezistente la atacurile agentilor patogeni, ce au si un gust excelent, dulce, similar rosiilor de gradina. 

Initial Godoria a fost introdusa ca o rosie de camp, hibridul fiind unul cu crestere determinata si aceasta cultura va ramane destinatia principala a hibridului datorita comportamentului excelent pe care acesta in manifesta in conditiile de camp din Romania. Cu toate acestea, datorita solicitarilor venite de la o mare parte dintre clientii nostri, solicitari din care reiesea nevoia de o tomata care sa se preteze la productii pe cicluri scurte, cu productie concentrata si rezistente mai bune decat ale hibrizilor concurenti (hibrizi care se folosesc in prezent pe aceste tipuri de cultura) am inceput testarea rosiilor Godoria in solar si rezultatele au fost peste masura asteptarilor. 

Care sunt avantajele si caracteristicile rosiilor Godoria F1 in conditiile de cultura din solarii?

  • Hibridul Godoria F1 are capacitatea de a produce concentrat rosii de 180 - 200 grame, cu aspect placut, rotund aplatizate si usor costate la colet, de culoare rosu aprins.

Rosii Godoria F1 - uniformitate

  • Capacitatea de productie a hibridului este mult superioara hibrizilor concurenti bulgaresti, cu o distanta foarte mica intre etaje. Pentru obtinerea unei timpurietati similare cu o parte dintre rosiile bulgaresti, se recomanda carnirea la 3 etaje. 

Legarea hibridului Godoria F1

  • Capacitatea de productie a hibridului este mult superioara hibrizilor concurenti bulgaresti, cu o distanta foarte mica intre etaje. Pentru obtinerea unei timpurietati similare cu o parte din rosiile bulgaresti, se recomanda carnirea la 3 etaje. Distanta scurta dintre etaje reiese si din video-ul de mai jos, chiar daca de pe planta se culesese o cantitate destul de mare.

  • Pachetul de rezistente la boli este unul excelent, rosiile Godoria F1, avand rezistenta la ToMV, ToTV, TYLCV, Ss, Fol2, Va, Aal. Pe langa asta, fermitatea rosiilor este buna si gustul excelent (fiind o rosie determinata se incadreaza pe segmentul rosiilor de gradina din punct de vedere al gustului). 

Rosii Godoria F1 cultivate in solar

  • Fata de hibrizii concurenti, tolereaza excelent vara si poate fi cultivata in diferite etape (atat pentru productii extratimpurii, cat si pentru productii mai tarzii si scurte sau pentru culturi de vara - toamna, in functie de schema de cultura a fiecarui fermier). 
  • Nu se lucreaza greu cu hibridul; se recomanda lasarea doar a tulpinii principale (mai ales in cazul productiilor extratimpurii). 
  • Gustul si interiorul corespund cerintelor consumatorilor (atat a celor din prima parte a culturii, cat si a celor din mijlocul sezonului de cultura). Interiorul rosiilor Godoria se poate observa in imaginea de mai jos.

Interiorul tomatelor Godoria F1

Godoria F1 poate fi varianta castigatoare in cazul productiilor pe cicluri scurte, mai ales in cazurile unor ani cu conditii climatice capricioase, ce pot favoriza aparitia ciupercilor daunatoare. Tehnologia prezentata isi doreste doar sa ofere o alternativa clientilor ce nu sunt multumiti / au avut probleme cu hibrizii conventionali folositi pe cicluri scurte de productie. 

In cazul in care aveti mai multe intrebari nu ezitati sa ne scrieti pe adresa de e-mail: [email protected] sau lasati-ne un mesaj direct pe pagina noastra de Facebook: SemintePlante.ro.

Articole similare
PRODUSE RECOMANDATE
Seminte de tomate Godoria F1, 1000 seminte Seminte de tomate Godoria F1, 1000 seminte
80,00 lei (inclusiv TVA)
Godoria F1 este un hibrid de tomate cu crestere determinata, din gama Bakker Brothers, destinat cultivarii in camp. Forma fructelor este rotund-aplatizata, cu o greutate medie de 180-220 de grame si sunt destinate...

Symbiomyco Grow, 1 kg, ingrasamant Symbiomyco Grow, 1 kg, ingrasamant

(5)
160,00 lei (inclusiv TVA)

Symbiomyco Grow este un biostimulator organic pentru crestere si inradacinare. Produsul este pe baza de ciuperci micorizate si poate fi folosit in toate fazele de crestere a plantelor. Asigura dezvoltarea unui sistem...

Turba de semanat, sac 300 litri, NordAgri Turba de semanat, sac 300 litri, NordAgri
2.050,00 lei (inclusiv TVA)
Substratul Nordagri Seedlings TS (NA TS) este un substrat fin, destinat semanatului, produs din turba din zona tarilor baltice (Letonia) obtinuta prin metode 100% naturale. Substratul asigura tinerelor plantute un...

Alveole de semanat, 200 celule Alveole de semanat, 200 celule
1%
Oferta limitata

1,95 lei (inclusiv TVA) 2,40 lei
Tavi alveolare de 200 de celule, pentru semanat si repicat, destinate semanarii semintelor de salata, telina sau varza, dar si a altor tipuri de seminte de legume ce urmeaza sa fie repicate. 


Ghivece de productie rotunde, 15 centimetri Ghivece de productie rotunde, 15 centimetri
14%
Oferta limitata

43,10 lei (inclusiv TVA) 50,70 lei
Ghivece de productie rotunde, de culoarea teracotei, produse din plastic rezistent, destinate producerii florilor si a rasadurilor de legume. Diametrul ghiveciului este de 15 cm.

Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare