Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Studiu de caz - Schema de tratament BIO folosita in solarul DEMO SemintePlante.ro de la GradinaLuiDan

Postat pe3 Luni in urma de 1287

Pentru ca exista un interes din ce in ce mai crescut cu privire la fertilizarea si ingrijirea plantelor in sistem organic / ecologic, articolul de fata prezinta schema de tratamente folosita in solarul DEMO SemintePlante.ro din vara anului 2023, solar prezentat in detaliu (include rezultatele varietatilor si fiecare tratament aplicat) pe canalul de YouTube Gradina Lui Dan. 

Scopul solarului Demo SemintePlante.ro de pe canalul de YouTube Gradina Lui Dan a fost acela de a arata caracteristicile hibrizilor exclusivi distribuiti de SemintePlante.ro, hibrizi pe care domnul Dan i-a comercializat in 2023 si ca rasad. Pe langa asta, abonatii canalului (o parte dintre ei sunt si clientii de rasad ai domnului Dan), au cerut un mod de ingrijire al plantelor pe tot sezonul de cultura, cu detalierea fiecarei etape. O mare parte dintre cereri au fost in favoarea folosirii produselor certificate organic sau a produselor cat mai putin daunatoare (produse fara reziduuri) si asa a luat nastere acest video (cu schema de tratament aplicata mai jos): 

Am lucrat cu diferite produse certificate organic: 

  • Pe baza de plante - produse pe baza de extras de urzica si diferite uleiuri (GreenMix), lecitina (Blindax); 
  • Pe baza de ciuperci si microorganisme benefice - produse pe baza de Trichoderma (Triptolemus Sel-TH) pentru a pastra o populatie suficienta de ciuperca la nivelul radacinii care sa poata lupta cu eventuale ciuperci parazite din sol (Fusarium era una dintre amenintari); 
  • Pe baza de bacterii - produse pe baza de Bacillus subtilis (Serenade ASO) si Bacillus thuringiensis (Bactospeine DF);  

Pentru cei ce au solicitat si schema de tratamente, o detaliem mai jos: 

 

Tratament

Mod aplicare

Produse si doze

Ce combatem ?

Tratament 0

Radicular (udare rasaduri)

SymbioSprint Basic - 30 ml/10 litri apa + SymbioMyco Grow 20 grame/10 litri apa 

Ne asiguram ca plantele primesc nutrientii necesari

Tratament 1

Foliar (rasad)

Mixsapp Plus - 30 ml/10 litri apa 

Ne asiguram ca plantele primesc nutrientii necesari

Tratament 2

Radicular (la 5 zile de la plantare)

SymbioMyco Grow - 500 grame/1000 mp + Triptolemus Sel TH 1 kg / 1000 mp

Asiguram prezenta la nivelul radacinii a microorganismelor benefice si a Trichodermei

Tratament 3 (la 1-3 zile dupa Tratamentul 2)

Foliar

Serenade ASO – 75 ml/10 litri * + Flipper 65 ml / 10 litri + Blindax 20 ml/10 litri apa

Putregaiuri, fainari, bacterioze, musculita, paianjan, trips

Tratament 4 (la 1-3 zile dupa Tratamentul 2)

Radicular

SymbioSprint CUPRU – 2 litru / 1000 metri patrati

Mana

Tratament 5 (la aprox 5-7 zile de la tratamentul 2)

Foliar

Symbiolift Propolis – 15 ml/10 litri** + Blindax 20 ml/ 10 litri apa + Bactospeine 10 grame/ 10 litri apa + Laser 5 ml/10 litri

Fainari, Putregaiuri, Musculita, Trips, Tuta Absoluta

Tratament 6 (la aprox 5 zile de la tratamentul 4)

Radicular

Carbumic 1 litru / 1000 metri patrati + Aminavit 500 ml/1000 metri patrati + Triptolemus Sel TH 500 grame/ 1000 metri mp (in cazul in care se doreste o solutie 100% BIO putem aplica SymbioThirve Mix + Triptolemus)

 Asiguram necesarul de nutrienti + Trichoderma

Tratament 7 (la aprox 5-7 zile de la tratamentul 5)

Foliar

SymbioThrive Calciu 25 ml/10 litri apa + Serenade ASO 75 ml/10 litri apa + Requiem Prime 50 ml /10 litri

Putregaiuri, fainari, bacterioze, musculita, paianjan, trips

Tratament 8 (la 5 zile de la Tratamentul 6)

Radicular

SymbioThrive Calciu 2 litri / 1000 mp

 Asiguram necesarul de calciu pentru a preveni patarile, caderea florilor.

Tratament 9 (la 5 zile de la tratament 7)

Foliar

Serenade ASO 75 ml/10 litri + Mixsapp Plus 20 ml/10 litri + GreenMix 40 ml/10 litri 

Putregaiuri, Fainari, Acarieni, Trips, Musculita

Tratament 10 (la 5 zile de la tratamentul 8) 

Radicular

Carbumic 1 litru / 1000 metri patrati + Aminavit 500 ml/1000 metri patrati + Triptolemus Sel TH 500 grame/ 1000 metri mp (in cazul in care se doreste o solutie 100% BIO putem aplica SymbioThirve Mix + Triptolemus)

 Asiguram nutrientii necesari + Trichoderma

Tratament 11 (la 5 zile de la tratamentul 9)

Foliar

Serenade ASO 75 ml/10 litri + GreenTop 30 ml/10 litri + GreenMix 40 ml/10 litri (in cazul in care se doreste o solutie 100% BIO Putem aplica SymbioThrive Brio in locul produsului GreenTop)

Putregaiuri, fainari, bacterioze, musculita, paianjan, trips

Tratament 12 (la 5 zile de la tratamentul 10) 

Radicular

SymbioThrive Calciu 2 litri/1000 mp

 Asiguram necesarul de Calciu. 

Alege Produsele de protectia plantelor BIO din schema propusa la Gradina Lui Dan!

Alte informatii care trebuie mentionate referitoare la produsele de mai sus: 

 

  1. Serenade ASO – fungicid BIO de la Bayer cu care putem aplica pana la maxim 6 tratamente pe sezon, produsul avand si omologare pentru castraveti si tomate pentru combaterea putregaiului cenusiu, patarii frunzelor si basicarii fructelor, Patarea unghiulara a frunzelor de tomate si chiar fuzarioza (dar aici se aplica radicular) 
  2. Flipper – saruri de potasiu ale acizilor grasi ; Produs ce are omologare pentru legume in solar la afide, paianjan rosu si musculita alba de sera ; nu are timp de pauza.
  3. Requiem Prime – insecticid BIO omologat pentru legume in solar, ce combate musculita alba de sera, Tripsul californian, acarianul rosu comun.
  4. Bactospeine – insecticid BIO tot pe baza de bacterii ce ajuta la combaterea insectelor taratoare (cu efect inclusiv pe larvele de TUTA ABSOLUTA) – ATENTIE ! chiar daca produsul este certificat organic are o perioada de repaus de 2 zile
  5. GreenMix - mix pe baza de urzica ce combate eficient cei mai comuni daunatori ai culturilor de legume; Se aplica ori de cate ori este nevoie; fiind un produs BIO nu este sistemic si actioneaza doar local, prin contact (nu se va aplica preventiv, ci doar curativ); 
  6. Blindax - produs pe baza de lecitina, fara reziduuri, ce se poate folosi pentru combaterea ciupercilor (efect ridicat pentru putregaiuri + rezultate bune la rezistenta post - recoltare - boli de depozit la mar, ceapa, rezistenta mai mare la capsuni). 

Pe langa produsele mentionate in schema, pe perioada verii, in solarul DEMO SemintePlante.ro s-au efectuat si tratamente cu Sapun Moale si Ulei de Neem. 

  1. Sapun Moale – sapun fluid pe baza de Potasiu si uleiuri vegetale, ce ajuta in curatarea fumaginei si a excrementelor insectelor de pe frunze. Este eficient in mixul de combatere a insectelor in cultura bio, dar folosit si in cultura conventionala (inainte de aplicarea insecticidului, pentru curatarea frunzelor) Se aplica foliar in doza de 30 - 40 ml/10 litri. Se recomanda evitarea aplicarii la culturile inflorite, la temperaturi foarte ridicate (peste 28 grade Celsius) datorita riscului de "ardere" a florilor. In cazul in care tratamentul este necesar, reduceti doza de Sapun moale la jumate - 15-20 ml/10 litri. 
  2. Symbiolift Neem – produs natural pe baza de ulei, obtinut din arborele de Neem, destinat combaterii dauntaorilor din culturile de legume: trips, afide, paduchi, viespi, larve, tuta. Produsul lucreaza foarte bine in mix cu Sapunul Moale. Produsele se vor consuma dupa 24-48 de ore de la aplicarea mixului Sapun Moale + Symbiolift Neem. 

In cazul in care aveti mai multe intrebari despre agricultura ecologica sau schemele de tratament folosite in solarul DEMO nu ezitati sa ne scrieti pe adresa de e-mail: [email protected] sau lasati-ne un mesaj direct pe pagina noastra de Facebook: SemintePlante.ro.

Articole similare
PRODUSE RECOMANDATE
Symbiolift Neem, bioprotector al plantelor,1 litru Symbiolift Neem, bioprotector al plantelor,1 litru
200,00 lei (inclusiv TVA)
Symbiolift Neem este un produs natural, pe baza de ulei obtinut din arborele de neem, ce confera protectie plantelor impotriva atacurilor de daunatori cum ar fi: trips, afide, paduchi, viespi, larve, tuta absoluta si...

Symbiolift Sapun Moale, bioprotector al plantelor,1 litru Symbiolift Sapun Moale, bioprotector al plantelor,1 litru

(1)
90,00 lei (inclusiv TVA)

Symbiolift Sapun Moale este un produs compus din potasiu si uleiuri vegetale, acceptat in agricultura organica/ecologica/. Se foloseste ca fitoprotector al plantelor impotriva insectelor daunatoare din culturile...


Bio Insecticid GreenMix SB, 1 l Bio Insecticid GreenMix SB, 1 l

146,00 lei (inclusiv TVA)

GreenMix SB este un produs BIO, organic, cu certificare de produs ecologic, pe baza de extract de urzica cu o formula complexa si mulltifunctionala, avand efect insecticid, acaricid si fungicid. Produsul se aplica...


GreenMix SB, bioprotector al plantelor, 60 ml GreenMix SB, bioprotector al plantelor, 60 ml

25,00 lei (inclusiv TVA)

GreenMix SB este un produs BIO, organic, cu certificare de produs ecologic, pe baza de extract de urzica cu o formula complexa si mulltifunctionala, avand efect insecticid, acaricid si fungicid. Produsul se aplica...


Fungicid biologic Serenade ASO, 1 l Fungicid biologic Serenade ASO, 1 l
16%
Oferta speciala limitata

85,00 lei (inclusiv TVA) 102,46 lei
Serenade ASO este un fungicid si bactericid biologic pentru combaterea bolilor la culturi de camp: salata, mar, par, vita de vie, capsun, plante ornamentale, trandafiri, cartof, rapita, sfecla de zahar si la culturi...


Acaricid Flipper, 1 litru Acaricid Flipper, 1 litru
16%
Oferta speciala limitata

91,20 lei (inclusiv TVA) 110,00 lei
Flipper este un insecticid si acaricid bio, de contact, pentru combaterea daunatorilor din camp si spatii protejate la tomate, vinete, castraveti si capsuni. Flipper se preteaza folosirii in agricultura organica. 

Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare