Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Plafonarea platilor cu numerar la comenzile facute online si in magazin

Postat pe6 Luni in urma de 657

O serie de modificari fiscale vor intra in vigoare incepand cu data de 11 Noiembrie, dupa ce pachetul adoptat in Parlament a fost promuglat de presedintele tarii si publicat in Monitorul Oficial. Se vor aplica noi reguli la plata in numerar, reguli ce afecteaza si clientii SemintePlante.ro, atat cei ce cumpara si ridica de la magazinul nostru, cat si cei ce plaseaza comenzile online. 

Modificarile urmaresc reducerea platilor cash la companii si persoane fizice iar una care vizeaza multi dintre clientii nostri este aceea ca platile catre persoane juridice se vor putea face in limita unui plafon zilic de 1.000 lei/persoana.

Din cate stim pana la aceasta ora, plafoanele de mai jos se aplica si platilor la curier (atat ramburs cat si cont colector).

Cum sunt afectati clientii SemintePlante.ro / Ceres Union SRL de noile plafoane a platilor cu numerar? 

Incepand cu data de 11 noiembrie limitarea platilor in numerar se va face astfel:

  • Client persoana fizica, comanda sub 5000 lei – puteti plati ramburs numerar, la curier, sau puteti plati cu numerar in magazin (incepand cu anul 2025 plafonul scade insa la 2500 lei);
  • Client persoana fizica, comanda peste 5000 lei – nu puteti plati ramburs numerar la curier, insa puteti achita cu cardul pe site, cu cardul la curier sau direct in banca prin ordin de plata; In cazul achizitionarii produselor din magazin, se poate plati in numerar pana la 5000 de lei, diferenta urmand a fi achitata cu cardul sau se poate plati integral cu cardul. 
  • Cilent persoana juridica (sunt incluse PFA-uri, II-uri, SRL-uri, SA-uri, CA-uri), comanda sub 1000 lei - puteti plati ramburs numerar;
  • Cilent persoana juridica, comanda peste 1000 lei – nu puteti plati ramburs numerar decat in limita a 1000 de lei (pot fi situatii cand se achita 1000 de lei numerar si restul cu cardul), insa puteti achita cu cardul pe site, cu cardul la curier sau direct in banca prin ordin de plata.

Intelegem ca o mare parte dintre clientii nostri sunt obisnuiti sa plateasca numerar, astfel ca vom incerca sa gasim cea mai simpla modalitate prin care sa puteti achita cat mai rapid. 

 ACTUALIZARE:

Plata cu numerar se va mentine cum era inainte de adoptarea legii din data de 01.11.2023, respectiv 5.000 de lei la persoanele juridice si 10.000 lei la persoanele fizice. Cu doua exceptii: plafonul de casa va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

De asemenea, destinatarii pot achita contravaloarea sumei, atât numerar, cât şi prin card bancar, direct la curier sau în rețeaua de oficii, lockere.

Asteptam adoptarea modificarilor promise de catre Primul Ministru si publicarea acestora in Monitorul Oficial.

In cazul in care aveti mai multe intrebari nu ezitati sa ne scrieti pe adresa de e-mail: [email protected] sau lasati-ne un mesaj direct pe pagina noastra de Facebook: SemintePlante.ro. 

Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare