Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Scapa rapid si eficient de soareci si sobolani!

Postat pe1 An in urma de 24191

Indepartarea daunatorilor este esentiala pentru a mentine igiena si confortul casei tale. Folosind acest ghid veti afla cum sa scapati de soareci si sobolani si sa-i tineti departe, precum si instrumentele de care veti avea nevoie pentru a face acest lucru.

Soarecii si sobolanii sunt rozatoare daunatoare ce isi au originea in Asia si Australia si s-au raspandit in intreaga lume. In lume astazi exista peste 60 de specii de sobolani si peste 37 de specii de soareci.

Marimea ar fi principala diferenta dintre soareci si sobolani. Sobolanii sunt gri, negri sau maro, marimea lor poate varia intre 12 cm pana la o versiune cu adevarat infricosatoare, care are aproximativ dimensiunea unei pisici mari si poate cantari peste 5 kg sau mai mult. Soarecii pot fi albi, gri, negri sau maro si au lungime cuprinsa intre 7 si 10.5 cm.

Femele se pot imprechea de pana la 500 de ori in doar 6 ore si pot da nastere de pana la 2.000 de pui intr-un singur an. Avand in vedere ca soarecii si sobolanii au o perioada de gestatie mai mica de o luna, este usor de observat cum populatiile scapa rapid de sub control.

Soarecii si sobolanii sunt dificil de controlat deoarece traiesc peste tot. Atat timp cat oamenii sunt in preajma pentru a le oferi urmatoarele trei lucruri, ei vor prospera:

  • Alimente, soarecii si sobolanii sunt omivori, asa ca vor manca orice le este disponibil. Desi sobolanii sunt cel mai bine cunoscuti pentru ca scotocesc prin gunoaie si mananca alimentele care au fost lasate afara, unii sobolani ucid animale mici, cum ar fi pasarile si soparlele pentru hrana;
  • Apa, pot supravietui o luna sau mai mult fara sa bea direct apa;
  • Adapost, isi construiesc cuiburi atunci cand se inmultesc, asa ca orice adapost uscat este potrivit pentru ei. In case, se vor refugia sub mobilier, in spatele peretilor sau in colturile intunecate, rar folosite. De asemenea se pot refugia in vegetatia deasa, in tarcurile animalelor, in depozite si in diferite galerii aflate sub cladiri.

Cat de periculoase sunt aceste rozatoare?

Pe langa faptul ca sunt neplacuti la vedere, soarecii si sobolanii sunt purtatori de boli si prezinta un risc pentru sanatatea oamenilor sau a animalelor de companie. Pot transmite boli periculoase, contaminteaza cerealele sau alte resurse alimentare, prin firele de par, urina sau fecale, provocand astfel toxinfectii alimentare. Produc infestatii de purici si capuse, de asemenea deterioreaza alimentele, lemnul sau materialele textile.

Patru semne al unei infestari cu soareci si sobolani:

  • Mirosuri si sunete ciudate, rozatoarele emana un miros puternic de amoniac. De asemenea sunt foarte zgomotoase in timp ce se deplaseaza prin casa. Observarea oricaruia dintre aceste semne este un indiciu ca sobolanii sunt in cladire;
  • Excremente si pete, soarecii si sobolanii lasa excremente in urma, in timp ce se depleaseaza. Este posibil sa observati excremente mici, intunecate, in forma de pelet;
  • Urme de pasi, rozatoarele lasa adesea urme de picioare si coada in locurile prin care calatoresc;
  • Daune, vor lasa pagube in urma lor. Ei pot roade cablurile electrice, mobila, recipientele de depozitare sau hartie si pot manca alimentele lasate pe blat. Pe masura ce o fac pot lasa excremente si urina in toata casa, crescand astfel riscul de expunere la boli.

Cum putem scapa de soareci si sobolani?

Inainte de a putea scapa de soareci si sobolani, trebuie sa efectuati o inspectie completa pentru a afla de unde provin. Inspectati exteriorul casei acordati o atentie deosebita fisurilor din pereti, golurilor din jurul orificiilor de ventilatie si spatiilor dintre fundatie. In interiorul casei uitati-va la orificiile de ventilatie, scurgeri si alte posibile cai de acces. Odata ce descoperiti caile de acces, le puteti sigila si puteti amplasa capcane.

Cei de la Flortis vin cu o capcana cilindrica pentru soareci si sobolani, este excelenta pentru capturarea soarecilor si sobolanilor fara a folosi substante toxice sau alte otravuri. De asemenea are avantajul faptului ca nu exista contact direct cu soarecii si sobolanii. Capcana poate fi amplasata de-a lungul zidurilor in locuri ascunse in general in locurile frecventate de soareci si sobolani. Poate fi folosita atat pentru spatii din interior, cat si pentru spatii exterioare.

                                           

Tot din gama Flortis puteti folosi statii de intoxicare. Statia este o incapere destinata plasarii momelilor, fara a mai avea grija ca acestea ajung la copii sau animale de companie. Statie de intoxicare este confectionata din polipropilena, un material rezistent la socuri si intemperii. Este prevazuta cu o prindere de siguranta cu blocare (cheie).

                                           

Cum se foloseste statia de intoxicare de la Flortis?

  • Se aseaza statiile de-a lungul peretilor interiori si exteriori, pe unde au rozatoarele caile de acces;
  • Nu se va misca sau muta statia dupa ce a inceput consumul pentru a nu provoca un comportament suspect al rozatoarelor;
  • Pe masura ce sunt consumate, momelile se vor completa pana la epuizarea coloniei rozatoarelor.

O alta solutie ar fi lipiciul pentru soareci, tot din gama Flortis. Aceasta este o solutie ce combate in special soarecii, sobolanii si alte insecte precum furnicile si gandacii. Mod de aplicare:

  • Adezivul se aplica pe o placa de carton/plastic de 3-40 cm;
  • In mijlocul placii se va raspandi o momeala ce poate atrage daunatorii;
  • Placa se va aseza intr-un loc frecventat de catre soareci.

O alta varianta ar fi sa utilizati Brody 2.5, otrava pentru soareci si sobolani. Brody 2.5 Paste este o momeala destinata combaterii soarecilor si sobolanilor pe baza de brodifacoum. Produsul este deosebit de atractiv si placut pentru toate speciile de rozatoare pentru care este destinat utilizarii.

Cum se aplica otrava de soareci si sobolani Brody 2.5 Paste?

  • Pentru utilizarea in cladiri (pentru controlul soarecelui de casa) aplicati 20-40g in recipient (statie de intoxicare) egala cu 2-4 momeli, fiecare momeala cantareste 10g. In gazul in care aveti o suprafata mai mare sunt necesare mai multe containere, acestea se plaseaza la o distanta de 10-15m unul fata de celalalt.
  • Pentru utilizarea in cladiri (pentru controlul sobolanului cenusiu), aplicati 100-200g de Brody 2.5 Paste in recipient (statie de intoxicare) egala cu 10-20 momeli, acestea se plaseaza la o distanta de 10-15m unul fata de celalat.
  • Pentru utilizarea in exterior (pentru controlul sobolanului cenusiu), vom respecta aceleasi doze si cheme de aplicare ca la utilizarea in cladiri (100-200g de momeala/container sau statie de intoxicare).

Soarecii si sobolanii nu vor muri imediat dupa ce au mancat momelile Brody. Durata este de 4-10 zile de la ingerare si pana la moarte. Utilizarea acestui produs ar trebui sa elimine rozatoarele in termen de 35 de zile.

De asemenea puteti folosi Bros, o alta momeala pentru soareci si sobolani. Produsul are efect de mumificare si contine o substanta care impiedica ingerarea accidentala de catre persoana si animale de companie.

Cum se aplica momeala de soareci si sobolani Bros?

  • Utilizarea pentru controlul soarecelui de casa: se folosesc 60g de momeala la fiecare 5-10m. Monitorizati cutiile pentru momeala si consumul de momeala.
  • Utilizarea pentru controlul sobolanului brun: se utilizeaa 100g de momeala la fiecare 5-10m.

Daca trebuie utilizate mai multe cutii cu momeala, acestea trebuie plasate la cel putin 10m distanta intre ele pentru a combate infestarea usoara cu rozatoare si la cel putin 5m distanta unele de altele pentru a combate infestarea grava cu rozatoare.

Alege produsele cu care vei scapa rapid de soareci si sobolani!

O alta varianta ar fi Racumin Foam de la Bayer, este un produs utilizat pentru combaterea cat mai eficienta a soarecilor si sobolanilor in spatii inchise. Produsul este sub forma de spuma de contact si actioneaza asupra stadiilor tinere si adulte de rozatoare.

Cum se foloseste Racumin Foam?

      • Pentru cele mai bune rezulate, foloseste produsul Racumin Foam la temperarura camerei;
      • Agita produsul pana ce auzi zgomotul facut de bila din interior;
      • Ataseaza tubul de imprastiere;
      • Scoate capacul de siguranta si pastreaza-l intr-un loc sigur;
      • Nu se aplica pe suprafete ce au tendinta sa se pateze; aplica intr-un loc de teste pentru a verifica daca pateaza; sterge rapid surplusul cu un prosop uscat;
      • Apasa butonul pnetru imprastierea spumei;
      • Aplica spuma in locurile frecventate de soareci, in cai de acces, in zone greu accesibile, gauri, crapaturi, etc;
      • Pentru a permite rozatoarelor sa foloseasca gaurile de acces nu acoperi complet aceste gauri cu spuma;
      • Aplica doar in zone ferite de copii, animale de companie sau alte animale nevizate combaterii;
      • Spuma imprastiata are efect de combatere timp de 7-12 zile;
      • Spuma va fi ingerata de soarece/sobolani atunci va incerca sa si-o curete de corp;
      • Pentru cele mai bune rezultate, utilizeaza spuma Racumin Foam impreuna cu alte produse destinate combaterii soarecilor si sobolanilor.

Doze recomandate: pentru sobolanul cenusiu 20-30g/ gaura (cale de acces)/utilizare, pentru soarecii de casa 40-30g/ gaura (cale de acces)/utilizare.

Soarecii si sobolanii pot fi o bataie de cap majora daca nu sunt luate masuri din timp, cititi cu atentie instructiunile produselor si luati in considerare toate sfaturile noastre pentru a va bucura de confortul casei dumneavoastra.

In cazul in care aveti nevoie de sfaturi si informatii suplimentare privind combaterea daunatorilor din casa si gospodarie, dati-ne un e-mail la [email protected] sau scrieti-ne direct pe Facebook: SemintePlante.ro!

PRODUSE RECOMANDATE
brody 2.5 paste, otrava soareci si sobolani 150 gr brody 2.5 paste, otrava soareci si sobolani 150 gr
9,00 lei (inclusiv TVA)
Brody 2.5 Paste este o momeala destinata combaterii soarecilor si sobolanilor pe baza de brodifacoum. Momelile pentru soareci si sobolani Block 2.5 Paste se recomanda a se amplasa in recipiente pentru momeala...
Racumin Foam, 500 mililitri Racumin Foam, 500 mililitri
128,00 lei (inclusiv TVA)
Racumin Foam este un produs al companiei Envu utilizat pentru combaterea cat mai eficienta a soarecilor si sobolanilor in spatii inchise. Produsul este sub forma de spuma de contact si actioneaza asupra stadiilor...
Capcana cilindrica pentru soareci si sobolani, Flortis Capcana cilindrica pentru soareci si sobolani, Flortis
40,00 lei (inclusiv TVA)
Capcana pentru capturarea soarecilor si sobolanilor fara a folosi substante toxice sau alte otravuri. Are avantajul faptului ca nu exista contact cu soarecii si sobolanii.
Bros, momeala pentru soareci si sobolani, 150 grame Bros, momeala pentru soareci si sobolani, 150 grame
13,00 lei (inclusiv TVA)
Bros este o pasta destinata combaterii soarecilor si sobolanilor din interiorul si exteriorul cladirilor. Produsul are efect de mumificare si contine o substanta care impiedica ingerarea accidentala de catre persoane...
Statie de intoxicare soareci si sobolani Statie de intoxicare soareci si sobolani
30,20 lei (inclusiv TVA)
Statia de intoxicare Flortis este un instrument indispensabil pentru a lupta cu soarecii si sobolanii care infesteaza case, beciuri, garaje si mediul inconjurator. Statia de intoxicare este o incapere destinata...

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare