Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Scapa de capuse usor si eficient!

Postat pe1 An in urma de 16099

Capusele din gradina si din jurul casei dumneavoastra pot fi o pacoste. Ele pot transmite numeroase boli grave, unele dintre ele pot fi chiar mortale. Acest articol va explica cum sa scapati de capuse usor si eficient din casa, dar si din gradina dumneavoastra.

Capusele nu sunt insecte, sunt de fapt arahnide din aceeasi familie cu scorpionii, acarienii si paianjenii. Exista multe varietati diferite de capuse in Romania, multe dintre ele purtatoare de boli.

Diferite specii de capuse pot fi gri, albe, maro rosiatice sau chiar galbene. Adultii au corpul plat, de forma ovala, fara aripi. Cand capusele se hranesc cu sange, corpul lor se va umfla si va deveni rotund cat o samanta de porumb. In timp ce nimfele si capusele adulte au opt picioare, larvele de capusa au doar sase. Ca larve, capusele au aproximativ dimensiunea unui graunte de nisip. Capusele pot musca oamenii si animalele in toate etapele ciclului lor de viata.

Capusele prefera mediile umbroase si umede, de aceea parcurile si vegetatia le ofera protectie solara si astfel au acces mai usor la gazde. Isi fac simtita prezenta cand temperatura de afara este de peste 5°C. Le putem gasi si in decembrie sau ianuarie, daca temperaturile nu sunt foarte scazute.

Cat de periculoase sunt capusele?

Capusele se hranesc cu sange de la oameni si animale, astfel pot transfera bacterii si alti agenti patogeni, atunci cand se hranesc, provocand boli. Cea mai raspandita dintre aceste boli transmise de capuse este boala Lyme. De asemenea au existat dovezi ca muscatura unei capuse, poate determina o persoana sa dezvolte o alergie la carnea rosie.

Majoritatea muscaturilor de capuse nu provoaca boli, totusi veti dori sa va pastrati familia si animalele de companie ferite de ele. Daca observati o capusa pe piele, ar trebui sa o indepartati imediat, de preferat in primele 36 de ore de la muscatura.

Cum putem scapa de capuse?

Combaterea capuselor implica o combinatie de practici de prevenire si insecticide. Iata cateva modalitati de a scapa de capusele din casa si curtea ta.

  • Daca aveti animale de companie examinati-le cu atentie. Capusele se deplaseaza adesea in zonele umede ale corpului;

  • Tundeti iarba regulat, cel mai important pas pe care il puteti face pentru a scapa de capuse, este distrugerea habitatului lor peferat.

 De asemenea puteti utiliza diferite insecticide pentru combaterea capuselor, cum ar fi:

  • K-Othrine SC 25, este un insecticid de la Bayer, avand ca substanta activa deltamethrin-ul, un izomer cu o eficacitate dovedita in distrugerea sistemului imunitar al insectelor daunatoare. Se recomanda a fi utilizat in interior, indiferent ca e vorba de incinte industriale, comerciale, spatii casnice sau spatii de maxima igiena protejata (scoli, spitale, industria alimentara, industria farmaceutica). K-Othrine SC 25 are o remanenta de 6 pana la 9 saptamani, in functie de tipul suprafetei pe care se aplica si de curatenia acesteia. Doza recomandata este de 20 grame in 9-10 litri de apa. 

Alegeti produsele cu care veti scapa de capuse!

  • Soflac Combi, este un inescticid din gama Bayer, de contact cu un efect de soc instant urmat de o activitate reziduala de lunga durata. Are o actiune de ucidere rapida, prezinta remanenta pana la 90 de zile. Nu are miros si poate fi folosit si la interior. Pentru capuse se recomanda prepararea unei solutii de 200 ml in 10 litri de apa ce se aplica cu atomizorul in intervale orare 7-9 sau 18-21.
  • Midos Energy Forte, este un biocid folisit in igiena publica si ambientala. Are un efect repelent si de soc asupra insectelor. Produsul se recomanda a fi utilizat in spatii interiorare, locuinte, cladiri, spatii comerciale, depozite, etc. La momentul aplicarii produsului nu trebuie sa fie in preajma alimente, ustensile sau alte lucruri care pot lua contact cu alimentele. A nu se aplica langa animale de companie sau resturi de origine animala sau vegetala. Doza recomandata este de 20 ml in 10 litri. Se aplica prin pulverizare, timpul recomandat de pauza este de 12 ore pana la folosirea locurilor tratate.

Care sunt echipamentele de care avem nevoie la aplicarea insecticidelor?

Alegerea echipamentului de stropit este influentata de diferiti factori precum: marimea suprafetei stropite si timpul suprafetei. Astfel, in cazul aplicarilor la exterior, unde trebuie sa acoperim o suprafata mai mare deoarece predomina verdeata sau gardul viu, vom avea nevoie de anumite echipamente. In cazul aplicarilor la interior, unde sunt suprafete mai mici si de obicei actiunea insecticidelor este reziudala, vom avea nevoie de cu totul alte echipamente.

In general toate aplicarile se fac cu pompe de stropit (manuale sau electrice), atomizoare sau termonebulizatoare.

-Aplicarea insecticidelor de igiena publica la exterior, se poate face cu pompe de stropit de spate, atomizoare sau termonebulizatoare. In cazul aplicarilor la exterior pompele manuale mici (1-3 litri) nu sunt eficiente;

-Aplicarea insecticidelor de igiena publica la interior, se poate face cu pompe manuale de stropit, mici (1-3 litri). In cazul suprafetelor mai mari sau a zonelor greu accesibile se poate folosi cu vermorel cu tija mai lunga.

Cum facem dilutia insecticidelor de igiena publica?

1. Calculati cantitatea de apa si dilutia necesara (conform etichetei sau recomandarilor din articol(;

2. Umpleti rezervorul echipamentului de stropit cu jumatate din apa necesara;

3. Adaugati apoi insecticidul;

4. Completati cu cantitatea de apa total necesara si amestecati.

Cititi cu atentie eticheta. Folositi manusi si echipament de protectie (masca). Feriti contactul produselor cu pielea si ochii. Nu fumati sau mancati in timpul aplicarii. Nu lasati produsele la indemana copiilor.

Dezinfectati curtea 1-2 ori pe an sau ori de cate ori este nevoie pentru a tine la distanta musafirii nepoftiti. Este mult mai bine sa preveniti in loc sa tratati!

In cazul in care aveti nevoie de sfaturi si informatii suplimentare privind combaterea daunatorilor din casa si gospodarie, dati-ne un e-mail la [email protected] sau scrieti-ne direct pe Facebook: SemintePlante.ro!

Articole similare
PRODUSE RECOMANDATE
Insecticid Kothrine 25 SC, tantari, muste si plosnite, 100 ml Insecticid Kothrine 25 SC, tantari, muste si plosnite, 100 ml
4%
Oferta speciala limitata
67,00 lei (inclusiv TVA) 70,00 lei
K-Othrine 25 SC este un insecticid piretroid, având ca substanta activa deltamethrin-ul, un izomer cu o eficacitate dovedita in distrugerea sistemului imunitar al insectelor daunatoare.
Solfac Combi, 1 l Solfac Combi, 1 l
-13%
Oferta speciala limitata
300,15 lei (inclusiv TVA) 345,00 lei
Solfac Combi este un insecticid piretroid concentrat de contact cu un efect de soc si Knockdown instant urmat de o activitate reziduala de lunga durata, concentrat, cu actiune reziduala in formulare, fara solventi si...

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Midos Energy Forte, 100 ml Midos Energy Forte, 100 ml
26%
Oferta speciala limitata
47,60 lei (inclusiv TVA) 65,00 lei
Midos Energy Forte este un biocid folosit in igiena publica si ambientala, de personal autorizat sau populatie.
Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare