Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Schema de tratament la plantele aromatice cultivate pentru legatura

Postat pe2 Ani in urma de 2994

In planul de fertilizare al plantelor aromatice cultivate pentru legatura sau al legumelor cultivate pentru frunze (pentru ca planul se poate aplica cu succes si la culturile de spanac, loboda, baby leaf, etc) am urmarit urmatoarele directii: 

    • Introducerea produselor inovatoare, cu micorize, ce imbina tehnologiile conventionale de fertilizare cu tehnologii noi
    • Crearea unui program responsabil de fertilizare (se poate merge doar pe produsele ce au cuvantul "organic" in dreptul lor si atunci vom avea culturi cu 0 reziduuri); doar doua produse sunt destinate agriculturii conventionale si aplicarea acelora nu este periculoasa
    • Prezentarea solutiilor BIO de combaterea ciupercilor (atat a celor din sol, cat si a celor de pe frunza) fara reziduuri ramase in produsul final, produsele prezentate avand certificare ecologica.

Planul se doreste a fi un ghid de fertilizare pentru un sol mediu-aprovizionat. Speciile pentru care acesta se aplica sunt: 

    • Marar
    • Patrunjel
    • Leustean
    • Tarhon
    • Cimbru
    • Hasmatuchi / Cervil
    • Fenicul
    • Oregano
    • Coriandru
    • Menta
    • Salvie
    • Telina de frunze
    • Cimbrisor
    • Rucola
    • Baby leaf
    • Busuioc
    • Spanac
    • Rozmarin
    • Salvie
    • Ceapa de tuns

Schema de fertilizare a plantelor aromatice (cu selectie pentru cultura organica / fara reziduuri)

Pentru fertilizarea de baza a culturilor de "verdeata" / plante aromatice cultivate pentru legatura sau vanzare la ghivece, recomandam aplicarea ingrasamintelor organice cu formulare de pelet Abono Ecologico 3-2-6 prin imprastiere pe sol sau pe rand, in doza de 150 - 200 kilograme  / 1000 metri patrati. 

Cand se aplica? Denumire produs Cum se aplica? Doza/dilutie Beneficii
(T1) La dezvoltarea primelor frunze adevarate SymbioMyco Grow - organic Prin sistemul de irigare (produsul trebuie sa ajunga la radacina) 1 kilogram / 1000 metri patrati Ramifica excelent sistemul radicular, facand plantele sa absoarba mai bine nutrientii din sol. Confera o rezistenta mai buna la stresul cauzat de factorii de mediu si creeaza o bariera de protectie impotriva ciupercilor din sol (Pythium spp).
ProRoot - pentru cultura conventionala, se poate aplica impreuna cu SymbioMyco Grow Prin sistemul de irigare (produsul trebuie sa ajunga la radacina) 500 ml / 1000 metri patrati Fertilizant NPK cu formulare destinata dezvoltarii sistemului radicular. 
(T2) La 10 zile de la tratamentul anterior Symbiosprint Basic - organic Prin sistemul de irigare sau prin aplicare foliara

Fertiirigare: 2 - 4 litri / 1000 metri patrati

Aplicare foliara: 40 ml / 10 litri apa

Acizi humici cu rol de ameliorator al solului. Azot si fier pentru crestere si culoare. 
Triptolemus SEL TH Light - organic, se poate amesteca cu Symbiosprint Basic Prin sistemul de irigare 1 kg / 1000 metri patrati Inocul de micoriza cu bacterii si Trichoderma ce ajuta la prevenirea celor mai comune boli cauzate de ciupercile din sol si la asimilarea mai buna a nutrientilor.
(T3) La 10 zile de la tratamentul anterior SymbioThrive Brio - organic Prin sistemul de irigare sau prin aplicare foliara

Ferti-irigare: 1 litru / 1000 metri; 

Aplicare foliara: 30 ml / 10 litri apa

Fertilizant cu Azot si microelemente ce imbunatateste dezvoltarea vegetativa. Contine si inocul de micoriza si bacterii.  
GreenTop - doar pentru agricultura conventionala Prin stropire / pulverizare 50 ml / 10 litri apa Confera o impingere rapida in vegetatie, oferind un “boost” de crestere. Efect vizibil de inverzire rapida. 
(T4) La 7 - 10 zile de la tratamentul anterior SymbioSprint Cu - organic Prin stropire / pulverizare 20 - 30 ml / 10 litri apa Fertilizantul contine cupru si bor, impreuna cu acizi humici si are rolul de a intari plantele la atacurile ciupercilor (cuprul protejeaza si impotriva ruginii) dar si la o crestere uniforma.
(T5) La 10 zile de la tratamentul anterior SymbioThrive Ca - organic

Prin stropire/ pulverizare

Prin ferti-irigare 

30 ml / 10 litri apa

1 - 2 litri/1000 metri patrati

Intareste peretii celulari si creste rezistenta legaturilor la pastrare. Creste rezistente foliajului la cadere. Asigura fixarea azotului la nivel molecular.

* Produsele ProRoot si GreenTop sunt produse pentru folosirea in agricultura conventionala. Acestea nu intra in programul organic / "fara reziduuri".

* Tot in cazul agriculturii conventionale, cand apar cloroze si se doreste o "inverzire mai rapida" a patrunjelului, se poate folosi produsul SymbioSprint Fier in doza de 25 - 30 ml/10 litri. 

 Alege produsele de fertilizare potrivite culturilor fara reziduuri!

Produse BIO pentru protectia plantelor aromatice

In cazul culturilor organice protectia impotriva bolilor poate sa fie o provocare. Regasiti, mai jos, o serie de produse certificate organic (deci fara "reziduuri"), destinate protectiei impotriva agentilor patogeni ce duc la aparitia acestor boli sau intaririi plantelor pentru a fi mai putin susceptibile la atacurile acestora.   

Denumire produs Cum se aplica? Ce combate?
Triptolemus SEL TH Light / Concentra Radicular (prin sistemul de irigare sau udare), prin imersie (in cazul rasadurilor si al ghivecelor) Boli cauzate de ciuperci din urmatoarele genuri: Pythium spp., Rhizoctonia spp., Fusarium spp., Sclerotinia spp., Microchodium spp. 
SymbioMyco Grow Radicular (prin sistemul de irigare sau udare); prin imersie (in cazul rasadurilor si al ghivecelor) Boli cauzate de ciuperci din sol din genul: Pythium spp.
SymbioLift Propolis Foliar Aplicat ca intaritor al plantei cu rol de BIO Fungicid. 
Blindax F Foliar (15 ml / 10 litri apa) Ajuta la recuperarea plantelor si previne infectiile cu: Phytophtora, Alternaria, Septoriae, Cercospora, Botrytis, Peronospora, Erysiphe, Puccina, Cladosporium, etc. 
Organovir Foliar si radicular Combate virozele. Se aplica la nevoie
Organobac Foliar Combate bacteriozele si reface plantele dupa atatc. Se aplica la nevoie

Atacuri de ciuperci pe frunzele plantelor aromatice

Pythium la patrunjel

Pythium la patrunjel

Septoria la Patrunjelul de frunza

Septoria la patrunjelul de frunza

Septoria la patrunjelul de frunza cret

Septoria la patrunjelul de frunza cret

Fusarium la busuioc

Fusarium la busuioc

Daca te mai putem ajuta cu informatii legate fertilizarea culturilor de plante aromatice sau ai intrebari suplimentare, da-ne un semn la adresa de e-mail [email protected] sau scrie-ne direct pe Facebook!

Articole similare
PRODUSE RECOMANDATE

Triptolemus Sel Th, inocul de ciuperci micorizale Triptolemus Sel Th, inocul de ciuperci micorizale

(1)
255,00 lei (inclusiv TVA)

Triptolemus Sel Th (Concentrat) este un inocul al ciupercilor micorizale, cu o formula perfect solubila in apa ce este capabil sa interactioneze si sa imbunatateasca microbiomul solului in toate stadiile de dezvoltare...


Symbiomyco Grow, 1 kg, ingrasamant Symbiomyco Grow, 1 kg, ingrasamant

(5)
160,00 lei (inclusiv TVA)

Symbiomyco Grow este un biostimulator organic pentru crestere si inradacinare. Produsul este pe baza de ciuperci micorizate si poate fi folosit in toate fazele de crestere a plantelor. Asigura dezvoltarea unui sistem...


Symbiosprint Cu, fertilizant lichid acceptat in agricultura organica Symbiosprint Cu, fertilizant lichid acceptat in agricultura organica

70,00 lei (inclusiv TVA)

Symbiosprint Cu este un fertilizant lichid imbogatit cu ioni de cupru biodisponibili si are un continut inalt de nutrienti activati de acizi humici care stimuleaza vegetatia si promoveaza asimilarea elementelor...

Fertilizant pentru inradacinare Proroot-L,1 litru Fertilizant pentru inradacinare Proroot-L,1 litru
78,00 lei (inclusiv TVA)
Proroot-L este un fertilizant lichid, creat pentru a induce si stimula o dezvoltare optima a sistemului radicular al plantei si pentru a incuraja dezvoltarea radacinilor secundare, astfel incat starea generala de...

Blindax SB, 1l Blindax SB, 1l

180,00 lei (inclusiv TVA)

Blindax SB este un bioprotector, produs acceptat in agricultura organica, ce accelereaza si stimuleaza mecanismele naturale de aparare ale plantelor impotriva celor mai comune ciuperci. Produsul are dublu rol, de...


Symbiothrive Calciu (Ca), organic, 1 litru Symbiothrive Calciu (Ca), organic, 1 litru

85,00 lei (inclusiv TVA)

Symbiothrive Calciu este un biostimulator organic cu o actiune dubla asupa plantelor,  destinat stimularii cresterii si dezvoltarii plantelor in toate stadiile de dezvoltare, obtinut din extract de alge brune, plus...

Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare