Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Erbicidarea la porumb in postemergenta

Postat pe6 Ani in urma de 24187

Erbicidarea la culturile de porumb

Chiar daca porumbul prin multe parti, nu a atins stadiul de erbicidare, problema combaterii buruienilor trebuie pusa timpuriu, iar cultivatorii trebuie sa se pregateasca din timp pentru efectuarea erbicidarilor necesare. SemintePlante.ro vine in sprijinul acestora printr-o serie de oferte de erbicide, la preturi competitive, pentru o cultura curata, ce va duce mai tarziu la o productie sporita.

Pentru combaterea buruienilor in cultura de porumb se recomanda intervenirea cat de repede posibil, iar alegerea corecta a erbicidelor reprezinta de asemenea un factor critic.

Chiar daca pe piata sunt produse disponibile, ce ofera combaterea buruienilor pana in stadiul de 8 frunze al porumbului, din incercarile experimentale s-a observat ca alegerea momentului optim este cruciala in dezvoltarea si productiile uterioare.

Erbicidul ADENGO 465 SC

Erbicid AdengoAdengo 465 SC este un erbicid destinat combaterii buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului, folosit in preemergenta si postemergenta timpurie. Ca substante active, erbicidul Adengo 465 SC contine isoaflutol 225 g/l + tiencarbazon-metil 90 g/l + ciprosulfamide (safener) 150 grame/litru, avand formulare de suspensie concentrata.

Printre principalele avantaje la folosirea erbicidului Adengo, se numara capacitatea de reactivare, care ii permite sa fie din nou activ, in timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controland astfel buruienile ce pot rasarii in aceasta perioada. Erbicidul Adengo 465 SC nu este un erbicid volatile. Adengo este preluat radicular, dar si foliar, si are o puternica activitate sistemica in planta. Buruienile sunt distruse chiar dupa rasarire, iar primul semn al acestei distrugeri este dat de albirea plantutei, urmata la scurt timp de distrugerea ei rapida si completa.

Mod de utilizare al erbicidului Adengo 465 SC

Erbicidul se poate aplica preemergent, in doza de 0,35 – 0,4 litrii/hectar, folosindu-se in doza mai mica pentru soluri cu continut de humus de pana la 2,5% si in doza mai mare, pentru soluri cu continut de humus mai ridicat, si infestare puternica de buruieni.

La aplicarea in postemergenta (dupa rasarirea porumbului) se va folosi o doza de 0,3 – 0,35 l/ha, cu aceeasi schema privind doza mai mica si doza mai mare descrisa mai sus. Tratamentul cu erbicidul Adengo 465 SC se va efectua pana cel tarziu in faza de 3 frunze ale porumbului si buruieni in faza incipienta de crestere (2-3 frunze).

Erbicidul Adengo 465 SC permite mentinerea solului curat in prima parte a perioadei de vegetatie sau pana la prima lucrare mecanica, fiind reactivat dupa fiecare ploaie de minim 10mm. In conditii de seceta puternica, eficacitatea produsului pe graminee anuale si cateva dicotile (ex. Xantium) este mai scazuta

Adengo 465 SC poate fi utilizat in amestec cu majoritatea erbicidelor.

Printre buruienile dicotiledonate combatute, enumeram: Amaranthus spp. (stir), Ambrosia spp. (iarba parloagelor), Anthemis arvensis (romanita de camp), Atriplex patula (loboda), Cpsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Chenopodium album (spanac salbatic),  Cirsium avense (palamida din samanta), Datura stramonium (ciumafaie), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Galinum aparine (turtita), Lamium purpureum (sugel puturos), Matricaria spp (musetel), Plantago major (patlangina mare), Polygonum spp. (ardeiul broastei), Portulaca oleracea (grasita), Sisymbrium officinale (tataneasa).

La aplicarea postemergenta combate si buruienile rasarite de floarea soarelui samulastra si cornuti.

La buruieni monocotiledonate, Adengo 465 SC combate Avena fatua (odos), Digitaria sanguinalis (meisor), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), panicum miliaceum (mei), Setaria spp (mohor), Sorghum halepense (costrei din samanta).

 

CUMPARA ERBICID ADENGO

 

Erbicid Titus 25 DF

Titus 25 DF este un erbicid al companiei DuPont, destinat combaterii buruienilor cu frunza lata si graminee din cultura de porumb. Acesta contine 250 grame / kg rimsulfuron metil.

Titus 25 DF are probabil spectrul cel mai larg de buruieni combatute – graminee anuale si buruieni cu frunza lata anuale si perene si este erbicidul ce asigura o curatare a terenului dintr-o singura trecere (fata de mixurile de nicosulfuron + sare de amina unde recomandarea este sa se aplice separat). Principalul avantaj al folosirii erbicidului Titus 25 DF este dat de eficacitate, la un cost rezonabil. Erbicidul are un efect foarte bun si asupra costeiului din rizomi (Sorghum h.) in cazul folosirii unei doze de 50 - 60 de grame / hectar. 


Cum se aplica erbicidul Titus 25DF?

Erbicidul Titus 25 DF se poate aplica in cultura porumbului in postemergenta (dupa rasarire), in stadiul cuprins intre 2 si 7 frunze ale porumbului. Produsul se aplica impreuna cu adjuvantul Trend / Vivolt in doza de 250 mililitri / hectar. 

Erbicidul Titus 25 DF are si o buna rezistenta la ploaie, fiind absorbit rapid de buruieni in aproximativ 3 ore. Doza recomandata este de 40 - 60 de grame / hectar.  

Specificare

Titus 25 DF 

Trend 90 (surfactant)

Graminee anuale pana la infratit (2-4 frunze)

Srgum halepense/Elymus repens<20 cm inaltime

Buruieni cu frunza lata anuale si perene (4-6 frunze)

Aplicare prin stropire cand temperatura nu depaseste 25 grade C

1 doza de 50 grame /1 ha

250 ml/ha

*

 

        *

 *

 

Dat fiind spectrul larg de buruieni combatute, sunt rare situatiile cand este necesar amestecul cu alte erbicide.

Titus 25DF se aplica postemergent, pana in stadiul de 7 frunze ale porumbului.

Momentul optim pentru cultivatie este de minim 14 zile de la aplicarea erbicidului. Nu se recomanda prasitul cu 10 zile inainte si dupa aplicarea erbicidului pentru a evita stresul asupra culturii cauzat de lucrarea cu cultivatorul.

Ca buruieni combatute in cultura de porumb, Titus 25 DF poate combate: Coada Vulpii, Costrei, Iarba antului, Iarba barboasa, Mei, Meisor, Mohor, Odos, Pir tarator, Ambrozie, Cinstet, Cupa vacii, Floarea soarelui samulastra, Iarba rosie, Loboda, Loboda alba, Musetel, Mustar, Palamida, Pristolnic, Cornaci, Susai, Stir, Volbura, Ciumafaie (mediu combatuta), etc.

Nu se recomanda aplicarea erbicidului Titus Plus la temperaturi de peste 28 grade C, sau la culturi de porumb suferind de stres ca rezultat al secetei, baltirii apei, temperaturii scazute, atacului insectelor, etc.

 

CUMPARA ERBICID TITUS 25 DF

Erbicid Crew Ace

Crew Ace este un erbicid sistemic destinat culturii de porumb cu actiune eficienta impotriva buruienilor monocotiledonate anuale (Mohor, Iarba barboasa, Costrei din samanta, etc.). Substanta activa este una foarte populara – nicosulfuron, erbicidul oferind o performanta de neegalat la combaterea buruienilor monocotiledonate anuale din samanta, si a costreiului din rizomi.

Cum se aplica erbicidul Crew Ace?

Erbicidul Crew Ace se aplica cand buruienile sunt in stadiu activ de crestere, si poate fi combinat cu erbicide pe baza de sare de amina, pentru extinderea combaterii si la buruienile cu frunza lata. 

NU se va aplica erbicidul Crew Ace la porumbul care a fost tratat cu insecticide organofosforice, cu actiune foliara sau la sol, sau in cazul tratarii culturii cu erbicide pe baza de bentazon (ex: Benta, Basagran SL).

Spectru de combatere

Doza

Epoca de aplicare

Costrei (Sorghum haalepense) din rizomi

1-1,5 litri/ha (in functie de gradul de infestare)

 

 

0,75 litri/ha

+

0,5 litri/ha

Tratament secvential

Postemergent, cand costreiul are intre 15-20 cm inaltime

 

 

  • Primul tratament se aplica postemergent timpuriu, atunci cand plantele de porumb au 3-4 frunze si costreiul este mai mic de 15 centimetrii;
  • Al doilea tratament se aplica la reinfestare, dupa 2-3 saptamani

Buruieni monocotiledonate anuale: Mohor (Setaria viridis), Iarba barboasa (Echinochloa crus-gali), Costrei (Sorghum halepense) din samanta

0,8 litri/ha

Postemergent, cand porumbul are 4-6 frunze si buruienile monocotiledonate anuale 2-4 frunzulite, inainte de infratire.

 

CUMPARA ERBICID CREW ACE

 

Erbicid Laudis

Laudis 66OD este varianta cea mai folosita in cazul in care dorim o intarziere cat mai redusa a porumbului, acesta afectand foarte putin dezvoltarea acestuia. Produsul are o formulare de tip ulei si contine doua substante active: tembotrione 44g/l + isoxadifen-etil 22g/l.

Erbicidul se aplica inca din stadiul de 2 frunze ale porumbului si pana in stadiul de 8 frunze ale porumbului. Este absorbit in aproximativ o ora iar moarte buruienilor se realizeaza in aproximativ 2 saptamani (cu toate ca opreste cresterea in 3-5 zile).

Cum se aplica erbicidul Laudis? 

Erbicidul Laudis 66OD se aplica prin pulverizare in doze de 2 - 2.25 litri / hectar.

Un moment optim de aplicare al erbicidului este in perioada in care dicotilele (buruienile cu frunza lata) au intre 2 si 4 frunze, iar monocotilele (buruienile cu frunza ingusta) sunt pana in fata de inceput al infratitului.

Volumul de solutie care este recomandat pentru Laudis 66 OD este de 200 - 400 litri / hectar.

Cultura

Buruieni combatute

Momentul aplicarii

Doza

Porumb

Dicotiledonate si monocotiledonate anuale

Postemergent

2 - 2,25 l/ha

Dintre buruienile combatute, mentionam: 

Dicotiledonate: teisor, stir, iarba parloagelor, loboda, traista ciobanului, talpa gastei, albastrita, ciumafaia, lungurica, busuioc salbatic, zamosita, sugel, musetel, troscot, iarba rosie, ridiche salbatica, mustar salbatic, zarna, rocoina, pungulita, cornuti.

Monocotiledonate: meisor, mohor lat, mohor, mei, costrei din samanta, de asemenea Laudis 66 OD combate si palamida daca aceasta se afla in stadiu incipient de vegetatie si nu este buruiana care predomina in sola respectiva.

 

CUMPARA ERBICID LAUDIS

 

Pentru o mai buna absorbtie a erbicidului dar si pentru a imprima un stres cat mai mic plantelor dupa erbicidare, recomandam folosirea fertilizantului Aminavit in doza de 2 litri / hectar. 

Asadar, indiferent de alegerea facuta, SemintePlante.ro va ureaza o recolta bogata.

Articole similare
PRODUSE RECOMANDATE

Erbicid Crew Ace, 1 litru Erbicid Crew Ace, 1 litru
57%
Oferta speciala limitata

53,00 lei (inclusiv TVA) 125,00 lei
Crew ACE este un erbicid sistemic postemergent, cu omologare pentru combaterea buruienilor graminee din culturile de porumb. Are ca substanta activa 40g/l nicosulfuron.

erbicid Amino, 1 litru, pentru porumb erbicid Amino, 1 litru, pentru porumb
12%
Oferta speciala limitata
42,00 lei (inclusiv TVA) 48,00 lei
Amino 600 SL este un erbicid sistemic cu continut de substanta activa Acid 2,4 D 600 g/l, destinat combaterii buruienilor cu frunza lata din culturile de grau, porumb si sorg. 
erbicid adengo, 200 ml erbicid adengo, 200 ml
11%
Oferta speciala limitata
162,00 lei (inclusiv TVA) 183,00 lei
Adengo 465 SC este un erbicid preemergent si postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului. Mod de ambalare: 200 ml.
Erbicid Adengo, 1 litru Erbicid Adengo, 1 litru
18%
Oferta speciala limitata
694,00 lei (inclusiv TVA) 850,00 lei
Adengo 465 SC este un erbicid preemergent si postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului. Mod de ambalare: 1 Litru.
Erbicid Laudis 66 OD, 5 litri Erbicid Laudis 66 OD, 5 litri
17%
Oferta speciala limitata
780,00 lei (inclusiv TVA) 948,30 lei
Laudis 66 OD este un erbicid selectiv postemergent ce combate un spectru larg de buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale din culturile de porumb. Are ca substanta activa: tembotrione 44g/l + isoxadifen-etil...
Erbicid Titus 25 DF, 50 g Erbicid Titus 25 DF, 50 g
26%
Oferta speciala limitata
145,13 lei (inclusiv TVA) 198,30 lei
Titus 25 DF este un erbicid sistemic pentru combaterea gramincelor anuale si perene si a majoritatii buruienilor cu frunza lata rasarite in momentui tratamentului la porumb, cartof, tomate.  
Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare