Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Erbicidarea la porumb in diverse stadii

Postat pe6 Ani in urma de 42919

Erbicidarea la porumb

Cum ai garantia unei productii bune de porumb, pe terenul tau? Apeland la erbicidarea la porumb exact in stadiile in care planta se afla in faza activa de crestere si buruienile in perioada in care sunt cel mai rapid de atacat! Aplicarea erbicidelor se face cu mare atentie, urmarind recomandarile trecute pe eticheta fiecarui produs folosit, astfel incat efectul sa fie cel dorit, cu evitarea pe cat posibil a factorilor care pot cauza stres culturii si rezulta in intarzieri la recoltare.

Procedura este foarte importanta, fiind strans legata de cantitatea produsa: daca vei lasa buruieni pe pamant, acestea vor concura cu plantele de porumb, pentru aceleasi resurse din sol.

In articolul de astazi iti prezentam oferta de erbicide la porumb a magazinului online www.SemintePlante.ro pentru sezonul 2021, pornind de la etapele de aplicare si cantitatile necesare. Astfel, vei putea sa te pregatesti ca la carte.

Erbicidarea porumbului in preemergenta

Erbicidarea in preemergenta este erbicidarea care se face pe „pamant negru”, inainte de rasarirea plantelor de porumb. Erbicidele aplicate in preemergenta au rolul de a patrunde in sol si a inhiba germinarea semintelor de buruieni. Pentru a vedea lista completa a erbicidelor preemergente pentru cultura de porumb distribuite de magazinul online SemintePlante.ro poti intra pe site-ul nostru: acceseaza categoria Insecticide, erbicide, fungicide, apoi subcategoriile Erbicide – Erbicid preemergent – Erbicid preemergent porumb. Sau poti apasa direct pe link-ul de mai jos

Erbicid preemergent la porumb

Pentru a avea cele mai bune rezultate la cultura ta de porumb, iti prezentam mai jos recomandarile noastre apropo de erbicidele preemergente:


1. Erbicid Merlin Duo (Bayer Crop Science)Erbicid Merlin Duo


Erbicidul Merlin Duo se poate aplica la culturile de porumb in preemergenta, in doza de 2,2-2,5 l/ha. De asemenea, poti folosi acest erbicid si dupa rasarire, in doza de 1,8-2 l/ha, doar daca plantele de porumb au deja maxim 3-4 frunze.
Merlin Duo este destinat atat combaterii buruienilor monocotiledonate, cat si buruienilor dicotiledonate anuale. Erbicidul are si o buna capacitate de reactivare dupa ploi, extinzand asadar perioada de protectie.
Produsul contine doua substante active: isoxaflutol 37,5 g/l + terbutilazin 375 g/l. In magazinul online SemintePlante.ro gasesti erbicidul Merlin Duo in trei variante de ambalare: 500 ml, 2,5 sau 5 litri. Pentru a afla mai multe detalii despre acest produs (inclusiv pretul), apasa pe link-ul de mai jos.

Pentru mai multe detalii despre acest produs, inclusiv pret, accesati:

erbicid Merlin Duo


2. Erbicid Adengo (Bayer Crop Science)

Erbicidul Adengo este produs, la fel ca erbicidul Merlin Duo, tot de compania Bayer, oferind posibilitatea de reactivare dupa ploi, datorita tehnologiei „Syncronized Weed Control” (]n traducere, „controlul sincronizat al buruienilor”).

Acest erbicid este destinat combaterii majoritatii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate din cultura de porumb. Se poate aplica atat preemergent, cat si ulterior, in vegetatie, pana in faza de 3 frunze a porumbului.

Produsul contine trei substante active:

  • isoxaflutol 225 g/l + tiencarbazon-metil 90 g/l + ciprosulfamide (safener) 150 g/l.
Dozele folosite la aplicare sunt urmatoarele:
  • 0,35-0,4 l/ha, in preemergenta;
  • 0,3-0,35 l/ha, in postemergenta timpurie (pana in faza de 3 frunze a porumbului).
Erbicidul este disponibil pe site-ul nostru (www.SemintePlante.ro), la ambalaje de 200 ml si de 1 litru. Pentru a afla mai multe detalii despre acest erbicid (inclusiv pretul), acceseaza link-ul de mai jos.

Erbicid Adengo 

3. Erbicid Dual Gold (Syngenta)

Deja un clasic, erbicidul Dual Gold 960 EC este folosit la scara larga, pentru combaterea buruienilor mono- si dicotiledonate din cultura de porumb. Doza omologata de erbicid Dual Gold la cultura de porumb este de 1-1,5 l/ha.

Iti recomandam sa eviti aplicarea acestui erbicid in perioade de seceta extinsa. In cazul perioadelor secetoase, iti recomandam incorporarea acestuia. Pentru a afla pretul si mai multe detalii despre acest erbicid, disponibil la noi pe site la ambalaj de 1 litru, apasa pe link-ul de mai jos.

Erbicid Dual Gold

4. Erbicid Frontier Forte (BASF)

Frontier Forte este un erbicid cu spectru larg de combatere, pe baza de dimetenamid 720 g/l, care se aplica la culturile de porumb. Produsul are un mod de aplicare similar cu Dual Gold 960 EC (Syngenta) si combate o mare parte dintre buruienile-problema care apar in stadiul incipient, la cultura de porumb. Pentru a afla pretul si mai multe detalii despre acest erbicid, disponibil la noi pe site la ambalaj de 1 litru, acceseaza link-ul de mai jos.

Pentru mai multe detalii si pret, accesati: 

Erbicid Frontier Forte

Erbicidarea porumbului in postemergenta

Erbicidarea in postemergenta se refera la erbicidarea aplicata in faza de vegetatie a porumbului. In functie de diversele stadii de aplicare, avem urmatoarele recomandari pentru tine, apropo de produsele pe care le poti folosi cu succes:

1. Erbicid Equip (Bayer Crop Science)

Erbicid Equip

Tot din gama Bayer, iti propunem erbicidul Equip, un produs ideal pentru combaterea buruienilor cu frunza ingusta si lata din cultura de porumb. Printre buruienile principale combatute de acest erbicid mentionam: pirul tarator, coada vulpii, costreiul, raigrass-ul anual, mohorul, meiul, firuta, costreiul din seminte, costreiul din rizomi, teisorul, stirul, scanteiuta, traista ciobanului, macrisul salbatic, mustarul salbatic, zarna si samulastra de rapita.

Doza pentru erbicidul Equip este de 1-1,5 l/ha (pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale), de 1,75-2,5 l/ha (pentru combaterea costreiului din rizomi) si de 2,5 l/ha (pentru combaterea pirului tarator).

Momentul aplicarii acestui erbicid – in cazul in care urmaresti doar combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale – coincide cu cel in care porumbul este in stadiul de 4-6 frunze si buruienile in stadiul de 2-4 frunze.

Pentru combaterea costreiului din rizomi, trebuie sa aplici erbicidul Equip cand plantele de porumb au 6-8 frunze si costreiul are 15-20 cm inaltime. Erbicidul este disponibil pe site-ul nostru (SemintePlante.ro), in doua variante de ambalare: 1 si 5 litri.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest produs (inclusiv pretul), acceseaza link-ul de mai jos.

Erbicid Equip


2. Erbicid Titus Plus (Corteva)

Erbicid Titus Plus

Erbicidul Titus Plus este varianta propusa de DuPont pentru combaterea buruienilor cu frunza ingusta sau lata din cultura de porumb. Produsul se aplica in doza de 307 g/ha.

Aplicarea se poate face intr-o singura trecere sau in doua treceri, conform tabelului pe care il gasesti in descrierea produsului, pe site-ul nostru (vezi link-ul de mai jos).

Eribicidul Titus Plus se vinde impreuna cu adjuvantul Trend. Pentru a afla mai multe detalii despre acest produs (inclusiv pretul), acceseaza link-ul de mai jos

Erbicid Titus Plus


3. Erbicid Amino / Dicopur D / Dicopur TOP

Substanta activa folosita in combaterea buruienilor cu frunza lata din cultura porumbului este sarea de amina (sare DMA). Aceasta varianta de erbicidare a porumbului in postemergenta contine trei produse deoarece pe SemintePlante.ro distribuim trei variante de erbicid pe baza de sare DMA: Amino 600 SL (Adama), Dicopur D si Dicopur TOP (Nufarm). Cel din urma contine si Dicamba.

Toate cele trei produse sunt disponibile pe site-ul nostru, la ambalaje de 500 ml, 1 si 5 litri (Amino 600 SL), 1, 5 si 20 litri (Dicopur D), respectiv 500 ml, 1, 5 si 20 l (Dicopur TOP). Afla mai multe detalii si pretul fiecaruia la link-urile de mai jos.

Erbicid Amino

Erbicid Dicopur

4. Erbicid Crew Ace

Erbicid Crew Ace

Crew ACE este un erbicid pe baza de nicosulfuron, destinat combaterii buruienilor graminee din cultura porumbului, fiind ideal in combaterea costreiului (atat a celui din samanta, cat si a costreiului din rizomi). Erbicidele sulfoniureice si-au castigat popularitatea de-a lungul vremii datorita eficientei lor in combaterea gramineelor.

Iti recomandam sa aplici erbicidul Crew ACE in doza de 1-1.5 l/ha, la cultura de porumb, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate. Stadiul de aplicare este atunci cand planta de porumb are 4-6 frunze, iar buruienile au 2-4 frunze.

In cazul infestarii cu costrei din rizomi, aplica produsul atunci cand costreiul are 15-20 cm inaltime.

Crew ACE este disponibil in magazinul online SemintePlante.ro, la ambalaj de 1 litru. Ai mai multe detalii si pretul la link-ul de mai jos.

Erbicid Crew Ace


5. Pachet anti-buruieni la porumb

Magazinul online SemintePlante.ro vinde si produse marca proprie, iar varianta propusa de noi este un pachet antiburuieni la porumb, la cel mai mic pret posibil: erbicidele pe care le contine combat atat buruienile cu frunza lata, cat si pe cele cu frunza ingusta. Pachetul antiburuieni la porumb contine 1 litru de erbicid pe baza de nicosulfuron (Crew ACE) si 1 litru de erbicid pe baza de sare de amina/sare DMA (Amino 600 SL).

Acest pachet este suficient pentru 1 hectar de porumb. Vezi mai multe detalii si pretul, apasand pe link-ul de mai jos.

ATENTIE! Nu iti recomandam aplicarea celor doua erbicide din pachet in aceeasi instalatie. Erbicidele trebuie aplicate diferentiat, in functie de ce buruieni apar initial pe sola: alege cu care dintre ele vei incepe si, ulterior, aplica-l pe cel de-al doilea. Aplicarea acestor erbicide la o distanta de 5-7 zile unul de altul scapa fermierii de grija aparitiei fitotoxicitatii.

Pentru mai multe detalii accesati link-ul:

Pachet Anti-Buruieni la Porumb

5. Erbicid Mustang 

Mustang este varianta de erbicid sistemic, selectiv, ce actioneaza asupra buruienilor dicotiledonate (frunza lata) anuale si perene din cultura porumbului (si nu numai, produsul are omologare si pentru grau, orz, orzoaica, ovaz). In cazul culturii de porumb, vom aplica erbicidul Mustang cand plantele de porumb au 4 - 6 frunze iar buruienile 2 - 4 frunze. Doza folosita este de 0.4 - 0.6 litri / hectar, diluat in 200 - 400 litri apa. 

erbicid mustang

 


Oricare ar fi varianta aleasa de dumneavoastra, SemintePlante.ro va recomanda combinarea erbicidelor cu biostimulatorul AminaVit (aminoacizi + azot) pentru o reactivare a vegetatiei culturii de porumb, asigurandu-ne, in acelasi timp, ca nu incetinim evolutia porumbului cu erbicidul. 

Daca te mai putem ajuta cu informatii legate de erbicidarea porumbului sau ai intrebari suplimentare, da-ne un semn la adresa de e-mail [email protected] sau scrie-ne direct pe Facebook!

PRODUSE RECOMANDATE
Titus Plus, 307 g Titus Plus, 307 g
232,00 lei (inclusiv TVA)
Titus Plus este un erbicid selectiv al companiei DuPont, ce se aplica in preemergenta la porumb pentru combaterea buruienilor cu frunza lata si a gramineelor.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Erbicid Merlin Duo, 2.5 litri Erbicid Merlin Duo, 2.5 litri
250,00 lei (inclusiv TVA)
Merlin Duo este un erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Erbicid Buctril Universal, 1 litru Erbicid Buctril Universal, 1 litru
99,19 lei (inclusiv TVA)
Buctril Universal este un erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor anuale si perene din culturile de grau si porumb, din gama Bayer.

Stoc epuizat

Vezi mai mult

Erbicid Crew Ace, 1 litru Erbicid Crew Ace, 1 litru
57%
Oferta speciala limitata

53,00 lei (inclusiv TVA) 125,00 lei
Crew ACE este un erbicid sistemic postemergent, cu omologare pentru combaterea buruienilor graminee din culturile de porumb. Are ca substanta activa 40g/l nicosulfuron.

Erbicid 2.4 D 660SL, 1 litru Erbicid 2.4 D 660SL, 1 litru
35,72 lei (inclusiv TVA)
2,4 D 660 SL este un erbicid sistemic, pe baza de acid 2,4D din sare DMA (660 g/l), ce combate buruienile cu frunza lata din culturile de grau si porumb. 

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Erbicid Laudis 66 OD, 5 litri Erbicid Laudis 66 OD, 5 litri
948,30 lei (inclusiv TVA)
Laudis 66 OD este un erbicid selectiv postemergent ce combate un spectru larg de buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale din culturile de porumb. Are ca substanta activa: tembotrione 44g/l + isoxadifen-etil...
Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare