Bayanus AB Biotek, drojdii selectionate, 500 g
Bayanus este o drojdie de tipul Saccharomyces cerevisiae var. bayanus produsa in Italia, ce determina o pornire rapida a fermentatiei. Tulpina aceasta este ideala pentru fermentarea musturilor cu temperaturi scazute (fermentatia incepand de la minim 13°C). Aceasta drojdie se utilizeaza pentru fermentarea/refermentarea tuturor tipurilor de vin (alb, rosu, roze).
Bayanus AB Biotek, drojdii selectionate pentru vinuri albe, rosii si rose, 500 grame
Bayanus este un tip de drojdie selectionata pentru randamentul ridicat de fermentare, cu tulpina potrivita pentru fermentarea musturilor dificle, ce au temperaturi mai scazute (minim 13°C).
Recomandat pentru: vinuri albe, vinuri rosii si rose-uri; recomandat si pentru fermentatia secundara - in cazul producerii vinurilor spumante; recomandat pentru refermentarea vinurilor albe, rosii sau roze.
Proprietatile oenologice ale drojdiilor Bayanus
- Potrivit pentru musturi cu potential alcoolic de pana la 18,5% alcool/vol;
- Formeaza spume de nivel redus-moderat;
- Sedimenteaza excelent dupa fermentatie;
- Randament ridicat de fermentare, chiar si a fructozei;
- Drojdie uscata activa Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, izolata si selectata din zone viticole consacrate ale Italiei;
- Compatibilitate cu bacteriile malolactice;
- Productie redusa de dioxid de sulf;
- Temperatura de fermentare intre 13°C si 30°C
Contributia adusa vinului
Bayanus contribuie la imbunatatirea calitatii vinului, drojdia aceasta ajuta la pornirea rapida a fermentatiei si are avantajul ca poate lucra la temperaturi destul de joase, incepand cu 13°C.
Acest tip de drojdie poate fi folosita si pentru refermentarea vinurilor albe, rosii sau roze.
Cum se aplica produsul Bayanus?
Doza recomandata este de 20 - 40 de grame / 100 litri de must. Conform schemei propuse de producator vom avea urmatorul mod de aplicare (calculat pentru folosirea intregului pachet de 500 de grame la 2500 de litri de vin):
- Incalzim un vas cu 5 litri apa la 35-40 de grade Celsius;
- Dizolvam apoi pachetul de 500 de grame de drojdii Bayanus in cei 5 litri de apa;
- Lasam aproximativ 15 minute pentru a se forma maiaua;
- Amestecam constant
- Extragem 10 litri de must si ii turnam peste amestecul rezultat;
- Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C.
- Noul amestec se va turna in vasul de 2500 de litri de vin.
Pornind de la regula lor, prin analogie, putem face calculul in ceea ce tine de dizolvarea in 100 de litri de vin. Vom respecta urmatorii pasi, folosind 30 de grame drojdii / 100 de litri de vin.
- Incalzim un vas cu 300 ml apa la 35 - 40 de grade Celsius;
- Dizolvam apoi 30 de grame de drojdii in apa deja incalzita;
- Amestecam si lasam 15 minute pentru a se forma maiaua;
- Amestecam constant;
- Extragem 600 ml de must si il turnam peste amestecul rezultat (maia)
- Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obtinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C.
- Noul amestec se va turna in vasul de 100 de litri de vin.
Mod de ambalare: pachet 500 grame.
Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie